Yesus: The cleanser

Beberesihan éksternal henteu ngarobih haté urang! Jalma-jalma panginten mikir dua kali ngeunaan zinah, tapi bakal héran kusabab teu mandi saatosna. Nyolong mangrupikeun perkawis minor, tapi aranjeunna kuciwa nalika anjing ngaletak aranjeunna. Aranjeunna ngagaduhan aturan ngeunaan cara niup irung anjeun, kumaha ngabersihkeun diri, sato anu kedah dijauhan, sareng ritual pikeun mulangkeun panarimaanana. Budaya ngajarkeun yén hal-hal tangtu émosional émosi - pikasediheun - sareng henteu gampang pikeun nyaritakeun ka jalma-jalma ieu yén aranjeunna henteu ngabahayakeun.

Kasucian Yesus nular

Alkitab gaduh seueur nyarios ngeunaan kasucian ritual. Ritual éksternal tiasa ngabersihkeun jalma-jalma di luar, sapertos anu urang baca dina Ibrani 9,13, tapi ngan ukur Yesus anu tiasa ngabersihkeun urang jero. Pikeun ngabayangkeunana, bayangkeun kamar anu poék. Pasang lampu di ditu sareng sadaya rohangan bakal dieusi ku cahaya - "diubaran" tina gelap na. Nya kitu, Gusti asup kana daging manusa dina wujud Yesus pikeun nyucikeun urang ti jero. Kabersihan ritual biasana dianggap nular - upami anjeun némpél ka anu najis, anjeun ogé najis. Tapi pikeun Yesus éta jalan tibalik deui: Kasucian na tépa, sapertos cahaya nyorong gelap. Yesus tiasa némpél kusta sareng henteu katépaan ku aranjeunna, Anjeunna nyageurkeun sareng ngabersihkeun aranjeunna. Anjeunna ngalakukeun hal anu sami pikeun urang - anjeunna ngaleungitkeun ritual sareng kokotor moral tina kahirupan urang. Nalika Yesus keuna ka urang, urang bersih sacara moral sareng sacara suci salamina. Baptisan mangrupikeun ritual anu ngalambangkeun kanyataan ieu - nyaéta ritual anu lumangsung sakali dina kahirupan.

Anyar dina Kristus

Dina budaya anu museur kana kabersihan ritual, jalma-jalma asa teu tiasa direngsekeun masalahna. Naha éta ogé leres pikeun budaya anu museurkeun kana ngajantenkeun kahirupan hargana ngalangkungan materialisme sareng ngudag egois? Ngan ukur ku rahmat jalma-jalma dina budaya naon waé tiasa disalametkeun - kurnia Gusti Allah dina ngutus Putra-Na pikeun ngalawan polusi kalayan deterjen anu maha kawasa sareng nyayogikeun urang leres-leres ngalangkungan kakuatan cinta-Na. Urang tiasa mingpin jalma kana Jurusalamet, anu ngabersihkeun aranjeunna sareng mikanyaah aranjeunna. Anjeunna nyalira ngalangkungan maot, sarana anu nyababkeun karusakan paling hébat. Sareng anjeunna parantos gugah sareng kukituna makuta kahirupan manusa kalayan hartos sareng perdamaian anu langgeng.

  • Yesus nawiskeun kabersihan pikeun jalma anu ngaraos kotor.
  • Anjeunna nawiskeun kahormatan pikeun jalma anu ngarasa éra.
  • Anjeunna nawiskeun pangampunan pikeun jalma anu ngaraos gaduh hutang mayar. Pikeun jalma anu ngarasa kasisihkeun, anjeunna nawiskeun perdamaian.
  • Pikeun jalma anu ngarasa diperbudak, anjeunna nawiskeun kabébasan.
  • Pikeun jalma anu ngaraos teu milik, anjeunna nawiskeun angkat ka kulawargana permanén.
  • Pikeun anu karaos capé, anjeunna nawiskeun istirahat.
  • Anjeunna nawiskeun perdamaian pikeun jalma anu pinuh hariwang.

Ritual ngan ukur nyayogikeun kabutuhan pikeun ngulang-ngulang deui. Materialisme ngan nawiskeun kahoyong anu kuat pikeun langkung. Naha anjeun terang saha waé anu peryogi ka Al Masih? Naha anjeun tiasa ngalakukeun ieu? Ieu hal matak dipikirkeun.

ku Joseph Tkach


pdfYesus: The cleanser