Duka damel

610 duka Angin sepoi-sepoi ngahiliwir hawa isuk nalika penjaga kehormatan militér ngaluarkeun bendéra ku bentang sareng garis-garis tina peti keur mayit biru sareng pérak, ngalipet, sareng masrahkeun bandéra ka randa. Dikurilingan ku murangkalih sareng incu anjeunna, anjeunna anteng nampi bendera sareng kecap-kecap pangajen pikeun jasa salakina almarhum ka nagarana.

Pikeun kuring éta pamakaman kadua ngan ukur sababaraha minggu. Dua sobat kuring, salah sahiji anu ayeuna duda sareng hiji anu ayeuna randa, kaleungitan pasangannana dini. Boh du'a anu maot parantos ngahontal "tujuh puluh" taun Injil.

Kanyataan kahirupan

Pupusna mangrupikeun kanyataan kahirupan - pikeun urang sadayana. Kami kaget ku kanyataan ieu lamun batur anu urang kenal sareng cinta maot. Naha sigana urang henteu pernah sapinuhna siap kaleungitan sobat atanapi jalma anu dipikacinta dugi ka tiwas? Kami terang maot henteu tiasa dilawan, tapi urang hirup siga anu moal maot.

Saatos dumadakan nyanghareupan karugian urang sareng kerentanan nyalira, urang masih kedah ngaléngkah. Dina waktos anu singget teuing urang diharepkeun bertindak sapertos biasa - janten jalma anu sami - bari terang sadayana yén urang moal pernah sami.

Anu diperyogikeun nyaéta waktos, waktos ngalangkungan kasedihan - ngalangkungan kanyeri, ambek, kalepatan. Urang peryogi waktos kanggo nyageurkeun. Taun tradisional panginten cekap waktos kanggo sababaraha sareng sanés kanggo anu sanés. Panilitian nunjukkeun yén kaputusan ageung ngeunaan pindah, milarian padamelan sanés, atanapi nikah deui henteu kedah dilakukeun salami waktos ieu. Randa ngora atanapi duda kedah ngantosan dugi ka saimbangna méntal, fisik, sareng émosional sateuacan nyandak kaputusan anu jauh dina kahirupan aranjeunna.

Duka tiasa ngareureuwas, matak pikasediheun, sareng ngalemahkeun. Tapi teu paduli kumaha pikareueuseunana, anu maot kedah ngalangkungan fase ieu. Jalma anu nyobian ngahalangan atanapi nyingkahan parasaan na ngan ukur manjangkeun pangalamanana. Duka mangrupikeun bagian tina prosés anu urang kedah laksanakeun pikeun jalan ka sisi sanésna - pikeun sapinuhna cageur tina karugian urang anu nyeri. Naon anu kedah urang ngarepkeun salami waktos ieu?

Hubungan robih

Pupusna pasangan ngajantenkeun pasangan anu nikah janten hiji. Janda atanapi duda kedah ngadamel pangaturan sosial anu saé. Réréncangan anu nikah anjeun bakal tetep janten rerencanganna, tapi hubunganana moal sami. Randa sareng randa kedah nambihan bunderan réréncangan na sahanteuna hiji dua jalmi sanés anu dina kaayaan anu sami. Ngan jalma sanés anu ngalaman anu sami tiasa leres-leres ngartos sareng ngabagi beban duka sareng karugian.

Kabutuhan anu paling ageung pikeun paling randa sareng duda nyaéta kontak manusa. Ngobrol ka batur anu terang sareng paham kana naon anu anjeun alami tiasa pisan ngadorong. Sareng nalika aya kasempetan, aranjeunna tiasa masihan kanyamanan sareng dorongan anu sami pikeun jalma anu butuh.

Sanaos henteu gampang pikeun sababaraha urang, waktuna datang nalika urang kedah ngantepkeun mantan pasangan urang sacara psikologis. Gancang atanapi engké urang kedah henteu deui "ngaraos kawin". Sumpah perkawinan tetep "dugi ka maot ngalakukeun urang pisah". Upami urang kedah nikah deui pikeun ngahontal cita-cita hirup urang, maka urang kedah ngaraos luang pikeun ngalakukeunana.

Kahirupan sareng padamelan urang kedah teras-terasan. Kami ditempatkeun di bumi ieu sareng dipasihan waktos hirup pikeun ngawangun karakter anu urang peryogikeun salamina. Leres, urang kedah duka sareng urang henteu kedah ngingetkeun pagawean duka ieu gancang teuing, tapi urang ngan ukur gaduh sababaraha taun di planét ieu. Urang tungtungna kedah ngalangkungan kasangsaraan ieu - urang kedah ngamimitian damel, ngaladénan, sareng hirup deui sapinuhna.

Ngawalon kasepian sareng kalepatan

Anjeun bakal ngalaman katiisan sareng pasangan almarhum anjeun anu lami pisan. Unggal obyék alit anu ngingetan anjeun ngeunaan anjeunna bakal sering nyarek ku panon anjeun. Anjeun panginten henteu tiasa ngendalikeun nalika cai panon éta sumping. Éta anu diarepkeun. Entong ngarasa éra atanapi éra ngeunaan ngedalkeun parasaan anjeun. Sing saha anu terang kaayaanna bakal ngartos sareng ngahargaan cinta anjeun anu jero pikeun salaki anjeun sareng rasa kaleungitan anjeun.
Salami waktos-waktos kasepen ieu, anjeun moal ngan ukur ngaraos kasorang tapi ogé bakal ngarasa salah. Wajar pisan ningali ka tukang sareng nyarios ka diri sorangan: "Naon anu bakal janten saha?" Atanapi "Naha henteu kuring?" Atanapi "Naha kuring?" Éta bakal saé upami urang sadayana sampurna, tapi henteu. Urang sadayana tiasa mendakan hal anu bakal dihukum nalika salah sahiji jalma anu urang cinta maot.

Diajar tina pangalaman ieu, tapi entong ngantepkeun éta kabebanan. Upami anjeun teu acan nunjukkeun kacintaan atanapi apresiasi anu cukup pikeun pasangan anjeun, nyandak kaputusan ayeuna pikeun janten jalma anu langkung mikanyaah anu langkung ngahargaan batur. Urang moal tiasa ngémutan deui jaman baheula, tapi pastina urang tiasa ngarobih hal ngeunaan masa depan urang.

Randa sepuh

Randa, khususna randa anu langkung sepuh, sangsara langkung lami tina nyeri katiisan sareng duka. Tekanan tina kaayaan ékonomi anu handap ditambah masarakat anu dipuseurkeun sareng pasangan anu urang hirupkeun, digabungkeun sareng tekanan tina kasepuhan, sering-sering nyababkeun aranjeunna. Tapi upami anjeun salah sahiji randa éta, anjeun kedah nampi yén anjeun ayeuna ngagaduhan peran anyar dina kahirupan anjeun. Anjeun gaduh seueur hal anu kedah dibagikeun ka batur, henteu sabaraha umur anjeun.

Upami anjeun henteu ngembangkeun sababaraha bakat kusabab tanggung jawab ka salaki sareng kulawarga, ayeuna bakal janten waktos anu saé pikeun menerkeun éta. Nalika diperyogikeun latihan, sakola atanapi seminar biasana sayogi. Anjeun panginten reuwas ningali sabaraha jalma anu rambutna abu di kelas ieu. Anjeun kamungkinan bakal mendakan yén aranjeunna gaduh sakedik kasulitan pikeun saimbang sareng kolega anu langkung ngora. Endah naon bakti anu serius pikeun diajar tiasa dilakukeun.

Waktosna anjeun netepkeun sababaraha tujuan. Upami pendidikan formal sanés kanggo anjeun, analisa kamampuan sareng kamampuan anjeun. Naon anu anjeun resep pisan lakukeun? Buka perpustakaan sareng baca sababaraha buku sareng janten ahli di lapangan. Upami anjeun resep ngundang jalma, lakukeun. Diajar janten host anu hébat atanapi nyonya rumah. Upami anjeun henteu mampuh balanjaan anu dibutuhkeun pikeun tuang siang atanapi tuang siang, pédah sadayana nyandak piring. Kéngingkeun langkung kalibet dina kahirupan anjeun. Janten jalma anu pikaresepeun sareng anjeun bakal mendakan jalma sanés katarik ku anjeun.

Jaga kaséhatan anjeun

Aspék penting pisan dina kahirupan anu seueur anu dipaliré nyaéta kaséhatan anu saé. Nyeri kaleungitan batur tiasa ditiup sacara fisik sareng méntal. Ieu tiasa leres pisan pikeun lalaki. Ayeuna sanés waktosna pikeun mopohokeun kasihatan anjeun. Ngajadwalkeun pasini pikeun ujian médis. Jaga diét, beurat, sareng tingkat koléstérol anjeun. Naha anjeun terang yén déprési tiasa dikontrol ku nambihan langkung seueur latihan pikeun rutinitas sadidinten anjeun?

Numutkeun kamampuan anjeun, kéngingkeun sapatu anu raoseun anu hadé sareng mimitian leumpang. Ngadamel rencana kanggo milampah. Kanggo sababaraha, énjing-énjing énjing pangsaéna. Anu sanésna tiasa langkung milih ieu engké énjing. Angkat jalan-jalan ogé mangrupikeun kagiatan anu saé kanggo dilebetkeun sareng rerencangan. Upami leumpang teu mungkin pikeun anjeun, milari cara anu sanés pikeun olahraga. Tapi henteu masalah naon anu anjeun lakukeun, mimitian olahraga.

Hindarkeun alkohol salaku palangkakan

Ati-ati pisan ngeunaan panggunaan alkohol sareng narkoba sanés. Seueur anu parantos nyobian ngabasmi panyakitna ku nyalahgunakeun awakna ku seueur alkohol atanapi panggunaan obat penenang anu teu disarankan pisan. Alkohol sanés ubar pikeun déprési. Éta ubar keur nengtremkeun. Sareng sapertos ubar sanés, éta adiktif. Sababaraha duda sareng duda janten alkohol.

Naséhat anu bijaksana nyaéta ngajauhan tongkat sapertos kitu. Éta henteu hartosna yén anjeun kedah nolak nginum dina acara sosial, tapi sok sedeng pisan. Entong nginum nyalira. Nginum anggur, gelas dina gelas, atanapi ngonsumsi alkohol sanés kanggo bobo nalika wengi henteu ogé ngabantuan. Alkohol ngaganggu kabiasaan bobo sareng tiasa nyababkeun anjeun capé. Gelas susu haneut dianggo langkung saé.

Entong ngasingkeun diri

Tetep hubungan sareng kulawarga. Kaseueuran awéwé anu nyerat, nyauran atanapi sanésna tetep hubungan sareng kulawarga. A duda mungkin gaduh kacenderungan pikeun malire tugas ieu sahingga ngarasa jauh pisan. Salami waktosna, anjeun panginten hoyong langkung caket ka kulawarga anjeun. Di masarakat sélulér kami, kulawarga sering paburencay. Randa atanapi duda sering dipendakan ratusan atanapi rébuan kilométer jauhna ti dulur-dulur na anu caket.

Tapi deuih, tong rurusuhan. Bumi anjeun anu parantos lami, dikurilingan ku tatangga anu akrab, panginten janten suaka anjeun. Rencanana reuni kulawarga, periksa tangkal kulawarga anjeun, mimitian buku riwayat kulawarga. Janten asét, sanés tanggungan. Saperti dina sadaya kaayaan dina kahirupan, anjeun henteu kedah ngantosan kasempetan. Sabalikna, anjeun kedah kaluar sareng mendakanana.

Ngawula ka anjeun!

Milarian kasempetan pikeun ngawula. Pakait sareng sadaya kelompok umur. Bujang ngora kedah tiasa ngobrol sareng jalma anu langkung sepuh. Barudak kedah kontak sareng jalma anu ngagaduhan waktos kanggo merhatoskeun aranjeunna. Ibu-ibu anom peryogi bantosan. Anu gering peryogi dorongan. Tawarkeun bantosan anjeun dimana waé bantosan diperyogikeun sareng dimana anjeun sanggup. Entong ngan ukur linggih sareng antosan, ngarepkeun aya anu badé ngajak anjeun ngalaksanakeun atanapi ngalakukeun naon.

Janten tatangga anu paling hariwang, pang alusna di blok apartemen atanapi kompleks. Sababaraha dinten éta bakal butuh usaha langkung seueur tibatan anu sanés, tapi éta bakal pantes.

Entong ngalalaworakeun barudak anjeun

Barudak ngungkulan pati béda-béda gumantung kana umur sareng kapribadianana. Upami anjeun ngagaduhan murangkalih anu masih di bumi, émut yén anjeun sami trauma ku pupusna salaki anjeun sapertos anjeun. Sing saha waé anu kedah merhatoskeun sahenteuna tiasa janten anu peryogi pisan bantosan anjeun. Kuncén barudak anjeun dina kasedihan anjeun. Upami aranjeunna nyatakeun ieu babarengan, éta bakal ngajantenkeun aranjeunna langkung caket salaku kulawarga.

Coba balikkeun rumah tangga anjeun dina jalur anu gancang. Barudak anjeun peryogi stabilitas anu ngan ukur anjeun tiasa masihan sareng anjeun ogé peryogi. Upami anjeun peryogi daptar hal-hal anu kedah dilakukeun unggal jam sareng unggal dinten, pilih éta.

Patarosan ngeunaan maot

Intina dina tulisan ieu mangrupikeun hal-hal fisik anu tiasa anjeun laksanakeun pikeun ngabantosan anjeun dina waktos anu paling sesah ieu dina kahirupan anjeun. Tapi pupusna jalma anu dipikacinta ogé tiasa nyababkeun anjeun serius naroskeun hartos kahirupan. Réréncangan anu kuring namina dina awal tulisan ieu ngarasa kaleungitan pasangan anjeun, tapi aranjeunna henteu putus asa atanapi asa dina karugian éta. Anjeun ngartos yén kahirupan di dieu sareng ayeuna samentawis, sareng yén Allah langkung seueur pikeun anjeun sareng jalma-jalma anu anjeun pikaresep tibatan kasusah sareng cobaan kahirupan fisik anu sakedap ieu. Sanaos maot mangrupikeun akhir alami kahirupan, Gusti Allah paduli pisan kana kahirupan sareng maotna unggal jalma anu janten umat-Na. Maot fisik sanés tungtungna. Anu Nyiptakeun urang, anu terang unggal manuk pipatu anu murag kana taneuh, pasti moal mopohokeun pupusna salah sahiji mahluk manusa na. Gusti sadar kana ieu sareng paduli anjeun sareng jalma anu dipikacinta.

ku Sheila Graham