Crowned sareng cucuk

Nalika Yesus didakwa ku kajahatan anu pantes tiwas, prajurit-prajuritna disegelkeun eri kana makutha makeshift sareng nempatkeun kana sirahna (Yohanes 19,2). Aranjeunna ngagem jubah ungu sareng didamel anjeunna kalayan kecap-kecap: "Salam, Raja urang Israil!" Bari nyabok anjeunna dina ramo sareng dipijak sampéan.

Prajuritna ngalakukeun éta pikeun ngahibur diri, tapi Injil kalebet carita ieu salaku bagian penting tina sidang Yesus. Kuring curiga yén aranjeunna nyababkeun carita ieu kusabab éta kabeneran ironis - Isa nyaéta raja, tapi pamaréntahanana bakal dimimitian ku penolakan, hinaan, sareng sangsara. Anjeunna ngagaduhan makuta tina cucuk kusabab anjeunna panguasa dunya anu pinuh ku nyeri sareng salaku raja dunya anu rusak ieu anjeunna nunjukkeun hakna pikeun mrentah ku ngilu kasiksa dirina. Anjeunna ditutupan ku cucuk dilorot (ngan ku nyeri anu hébat) (anjeunna dibéré otoritas).

Pentingna pikeun urang ogé

Makuta tina cucuk ogé penting pikeun kahirupan urang - éta henteu ngan ukur bagian tina pamandangan pilem anu ku urang kalepatan ku penderita anu dilalui Yesus janten Juru Aman urang. Saur Isa nyarios yén upami urang hoyong nuturkeun Anjeunna, urang kedah nyandak salib urang unggal dinten - sareng Anjeunna sagampil gampang nyarios yén urang kedah ngagem makuta tina cucuk. Kami nyambung ka Yesus dina pot lebur sangsara.

Makuta tina cucuk gaduh arti pikeun Yesus sareng éta hartosna pikeun saha waé anu nuturkeun Yesus. Sakumaha Genesis ngajelaskeun, Adam sareng Hawa nampik Gusti sareng nyandak kaputusan pikeun ngalaman keur diri naon anu jahat sareng hadé.  

Teu salah uninga bédana antara nu hadé sareng goréng - tapi seueur bérés dina sangsara goréng sabab éta jalan tina cucuk, jalur kasangsaraan. Kusabab Yesus sumping pikeun ngumumkeun datangna Karajaan Allah, éta henteu heran yén umat manusa, anu masih terasing tina Allah, nampik anjeunna sareng nyatakeun ku era sareng maot.

Yesus nampi panolakan ieu - anjeunna nampi makuta tina cucuk - salaku bagian tina cup pait pikeun sangsara naon anu diderita ku urang sahingga anjeunna tiasa muka panto pikeun urang kabur ku dunya ieu duka kalayan anjeunna. Di dunya ieu, pamaréntahan nempatkeun cucuk dina sirah warga. Di dunya ieu, Yesus sangsara sadaya anu badé laksanakeun ka Anjeunna supados Anjeunna tiasa ngabebaskeun urang sadaya tina dunya kamasaruhan sareng cucuk.

Dunya nu bakal datang bakal dipimpin ku jalma anu parantos ngatasi jalan eri - sareng jalma anu parantos kasatiaan anjeunna bakal nyandak tempatna dina pamaréntahan cipta anyar ieu.

Kami kabeh ngalaman makutha tina eri. Urang sadaya kedah ngangkut salib urang. Urang sadaya cicing di dunya ieu anu murag sareng ngabagi nyeri sareng hariwang. Tapi makuta tina cucuk sareng salib maotna parantos sami sareng Yesus, anu naroskeun ka kami: "Datang ka abdi, sadayana anjeun anu labuh-beurat sareng kabebas; Abdi hoyong nyegerkeun anjeun. Anggo jodoh abdi kana anjeun sareng diajar ti kuring; pikeun kuring lemah lembut sareng hina tina jero ati; ku kituna anjeun bakal mendakan istirahat pikeun selenium anjeun. Kusabab jodo mah lembut sareng beban kuring enteng " (Mateus 11,28: 29).

ku Joseph Tkach


pdfCrowned sareng cucuk