Janten kulawarga

598 janten kulawarga Éta sanés niat Allah anu garéja ngan ukur janten lembaga. Pencipta urang sok hoyong dirina berprilaku kawas kulawarga sareng ngubaran silih cinta. Nalika anjeunna mutuskeun na ngabariskeun unsur dasar peradaban manusa, anjeunna nyiptakeun kulawarga janten unit. Éta kedah janten modél pikeun garéja. Ku garéja urang ngarujuk ka masarakat anu disebut kaluar anu ngaladénan ka Gusti sareng sasama lalaki kalayan cinta. Gereja anu sacara resmi didaptarkeun kaleungitan kakuatan anu diarepkeun ku Gusti.

Nalika Yesus nongkrong dina salib, pikiran na nganggo kulawargana sareng kiasan sareng garéja ka hareupna. "Nalika ningali Yesus sareng indungna sareng murid anu diasihkeun anjeunna, saur anjeunna ka indungna: Pamajikan, lah, ieu mangrupikeun putra anjeun! Lajeng Anjeunna sasauran ka murid: Tingali, ieu indung anjeun! Sareng ti harita murid nyandak aranjeunna dina » (Yohanes 19,26: 27). Anjeunna tos ka indung na ka murid John sareng mimitian ku ucapna naon anu bakal janten Garéja, kulawarga kulawarga.

Dina Kristus urang janten "duduluran". Ieu sanés ekspresi sentimental, tapi nunjukkeun gambaran anu akurat ku urang salaku garéja: jalma-jalma anu disebut kaluar dina kulawarga Allah. Ieu mangrupikeun kebat anu tiasa dicampur jalma anu stres. Di kulawarga ieu aya urut jalma anu taksih setan, kolektor pajak, dokter, nalayan, radikal politik, rangkep, tilas palacuran, non-Yahudi, Yahudi, lalaki, awéwé, jalma-jalma kolot, jalma ngora, akademisi, pagawé, extroverts atanapi introverts.

Ngan ukur Allah anu tiasa ngahijikeun sadayana jalma ieu sareng ngarobih kana hiji persatuan dumasar cinta. Kabeneran aya yén garéja hirup babarengan sapertos kulawarga nyata. Ngalangkungan rahmat sareng vokasi Gusti Allah, karakter anu béda-béda radikal ngajanggelek sareng sasarengan sareng tetep dihubungkeun ku silih pikahoyong.

Upami urang satuju yén konsép kulawarga kedah janten conto kahirupan gareja, naon kulawarga anu sehat? Hiji sipat anu nunjukkeun kulawarga nyaéta unggal anggota anu prihatin ka batur. Kulawarga séhat nyiptakeun anu pangsaéna pikeun silih. Kulawarga séhat narékahan ngabantosan masing-masing anggota sabisa. Gusti hoyong ngembangkeun poténsina ngalangkungan, sareng sareng anjeunna. Teu gampang pikeun urang manusa, khususna anu dibere macem-macem kapribadian sareng jalma sareng kasalahan anu kulawarga kulawarga. Teuing seueur urang Kristen ngumbara milarian kulawargi jamaah idéal, tapi Gusti naroskeun ka urang cinta ka saha anjeun. Saur saur sakali: Sarerea tiasa bogoh garéja idéal. Tangtanganna nyaéta cinta cinta garéja sajati. Garéja Allah di Jiran.

Kanyaah langkung ti ngan ukur perasaan. Ogé mangaruhan kalakuan urang. Komunitas sareng silaturahim mangrupikeun unsur penting dina kulawarga anu harmoni. Teu aya deui Kitab Suci masihan urang ijin pikeun ngan ukur ngeureunkeun ka garéja, janten kulawarga kumargi aya anu ngalakukeun hal pikeun urang. Aya jumlah kontroversi sareng teu satuju dina Garéja awal, tapi Injil sareng da'wahna dijaga sareng diatasi, berkat Roh Suci Allah.

Nalika Evodia sareng Syntyche henteu akur, Paul nyorong para partai aub pikeun malire bédanaana (Filipi 4,2). Paulus sareng Barnabas sakalieun ngagaduhan bantahan telenges ngeunaan John Mark yén aranjeunna misahkeun (Kisah 15,36: 40). Paul nolak Peter nyanghareupan sabab hipokritna di antara kapir sareng urang Yahudi (Galata 2,11).

Pasti aya waktos anu teu raoseun sareng anu sanés, tapi janten hiji kulawarga dina Kristus hartosna urang bakal tetep babarengan. Kaseudeuh cinta, atanapi, dina kecap sanésna, kabeungharan anu ngajantenkeun kita ngajauhan umat Allah. Kasaksian kulawarga kulawarga mujarab supaya Yesus nyatakeun yén liwat cinta urang ka anu séjén, sadayana bakal terang yén urang kagungan anjeunna.
Aya carita juru bank anu sok ngalungkeun koin kana cangkir tina baramaen anu amputasi anu linggih di jalan di payun bank. Tapi teu sapertos anu paling jalma, bankir sok negeskeun nyandak salah sahiji pensil anu dipilampah lalaki ku anjeunna. Anjeun sudagar, saur bankir, sareng kuring sok ngarepkeun nilai anu saé tina para padagang anu saha kuring bisnis. Dina hiji dinten, kaki amputee teu acan di trotoar. Waktosna kasangkut sareng bankir anu hilap anjeunna dugi ka lebet gedong umum sareng mantan baramaén anu calik di kios. Jelas, anjeunna ayeuna anu gaduh usaha leutik. Kuring sok ngarepkeun yén hiji poé anjeun bakal nyilangan, saur lalaki. Anjeun kalolobaan tanggel waler pikeun didieu. Aranjeunna terus nyarios yén kuring "padagang". Kuring mimiti ningali sorangan ku jalan kitu tinimbang jadi baramaen anu narima sedekah. Kuring mimiti ngajual pensil - seueur di antarana. Aranjeunna masihan kuring hormat diri sareng ngajadikeun kuring ningali sorangan béda.

Naon pentingna?

Dunya moal pernah ningali Garéja naon anu leres-leres na, tapi urang kedahna! Kristus ngarobah sagalana. Aya kulawarga anu sajati dina anjeunna anu bakal nyéépkeun hirup langgeng babarengan. Di anjeunna urang janten dulur-dulur, kulawarga sanaos sagala bédana urang. Hubungan kulawarga anu énggal ieu bakal salamina aya dina Kristus. Hayu urang teraskeun nyebarkeun pesen ieu ku kecap sareng kalakuan ka dunya di sakuriling urang.


ku Santiago Lange