kamerdikaan

Kamerdekaan 049 Sakumaha seueur "lalaki buatan diri" anjeun terang? Kaleresan, tangtosna, henteu salah sahiji urang leres-leres ngadamel diri. Urang ngamimitian kahirupan urang salaku titik leutik dina rahim indung urang. Kami dilahirkeun janten lemah pisan anu upami ditingalkeun sorangan, urang bakal maot sababaraha jam.

Tapi nalika urang ngahontal dewasa, kami nyangka yén urang mandiri sareng tiasa ngalakukeun éta nyalira. Kami ngaharepkeun kabébasan sareng urang sering nganggap yén bébas merdéka hirup dina sagala cara sareng ngalakukeun naon anu urang pikahoyong.

Sigana mah hésé pikeun urang manusa pikeun ngaku bebeneran saderhana anu urang butuh bantosan. Salah sahiji petikan karesep kuring nyaéta: "Anjeunna ngadamel urang, sareng sanés nyalira, jalma-jalma sareng domba jukutna" (Jabur 100,3). Sabalikna leres-leres éta atos kumaha héséna pikeun urang ngaku yén urang milik anjeunna - yén urang "domba domba domba anjeun".

Kadang-kadang ngan ukur krisis anu muriang dina kahirupan, nalika éta parantos kasép, sigana janten motivasi pikeun urang ngaku yén urang peryogi bantosan - pitulung Gusti. Kami sigana yakin yén kami ngagaduhan hak pikeun ngalakukeun naon sareng kumaha anu dipikahoyong, tapi sabalikna kami henteu resep ngeunaan éta. Lalakon ka jalan urang sorangan sareng ngalakukeun hal urang sorangan henteu nyumponan kasieun jero sareng kapuasan anu urang sadayana pikarepkeun. Kami sapertos domba anu sesat, tapi warta anu hadé nyaéta sanaos kasalahan parah urang dina kahirupan, Gusti moal liren micinta urang.

Dina Roma 5,8: 10, rasul Paulus nyerat: «Tapi Allah nunjukkeun nyaah ka urang dina kanyataan yén Kristus maot pikeun urang nalika urang masih dosa. Langkung deui anjeunna bakal nyalametkeun urang tina amarah ayeuna yén urang parantos diyakinkeun ku getih-Na, sabab upami urang parantos dirukunkeun ka Allah ngaliwatan pupusna putrana nalika urang masih kabujeng, langkung seueur deui kami bakal disalametkeun ku hirupna, ayeuna urang didamai. »

Gusti henteu nyerah dina kami. Anjeunna nangtung di panto haté urang sareng knocks. Urang ngan kedah muka panto na hayu anjeunna asup. Tanpa Gusti urang hirup urang kosong sareng henteu kapenuhan. Tapi Allah nyiptakeun urang pikeun tujuan ngabagi kahirupan na ka urang - kahirupan anu bungah sareng pinuh dibagi ku Bapa, Anak, sareng Roh Suci. Ngaliwatan Yesus Kristus, putra anu dipikacinta Rama, urang didamel anggota pinuh ku kulawarga Gusti. Ngaliwatan Yesus, Gusti parantos ngajantenkeun harta anu kagungan urang sareng ngabeungkeut ka dirina ku nyalira ku cinta-Na dina cara anu kitu anjeunna moal pernah ngantepkeun urang. Janten naha henteu percanten kana warta saé, kéngingkeun ka Gusti anu iman, nyandak salib sareng turutan Yesus Kristus? Ieu mangrupikeun hiji-hijina jalan ka kabébasan anu leres.

ku Joseph Tkach