Kalimah mibanda kakuatan

419 kecap gaduh kakuatan Abdi henteu tiasa émut nami pilem. Abdi henteu tiasa émut jalanna atanapi nami palaku. Tapi kuring émut hiji pamandangan anu tangtu. Pahlawan ieu kabur ti kubu tawanan perang,, diubaran ku tentara, ngungsi ka désa anu caket.

Nalika anjeunna ambek milarian tempat nyumput, anjeunna tungtungna nyerang kana téater rame sareng mendakan tempat di dinya. Tapi henteu lami anjeunna sadar yén opat atanapi lima penjaga panjara lebet bioskop sareng ngawitan blokirna. Pikiranana balap. Naon anu anjeunna tiasa ngalakukeun? Teu aya deui jalan sareng anjeunna terang anjeunna bakal gampang dikenal upami sémah ninggalkeun téater. Ujug-ujug ide aya anu sumping. Ieu ucul di téater satengah poék sareng ngajerit: «Seuneu! Seuneu! Seuneu! » Riungan jalma panik sareng buru-buru ka kaluarna. Pahlawan nyita kasempetanna, dihijikeun sareng balaréa, nyalira tukang jaga, sareng ngaleungit kana wengi. Abdi ngémutan pamandangan ieu pikeun hiji alesan penting: Kecap gaduh kakuatan. Dina kajadian dramatis ieu, sakedik kecap damel seueur urang kagum sareng lumpat pikeun nyawana!

Kitab Wulang Bebasan (18,21:2) ngajarkeun yén kecap-kecap ngagaduhan kakuatan pikeun nyangking kahirupan atanapi maot. Kecap-kecap anu dipilih anu henteu leres tiasa menyakiti, maéhan sumanget sareng nahan jalma. Kecap anu dipilih leres tiasa dudung, ngadorong sareng nawiskeun harepan. Dina mangsa poék Perang Dunya Kadua, Winston Churchill sacara milih milih sareng kecap anu megah dirésponkeun nyababkeun masarakat kana kawani sareng ngulangkeun daya tahan bangsa Inggris anu dikepung. Konon anjeunna ngempelkeun basa Inggris sareng dikirim ka perang. Éta kumaha kakuatan kakuatan tina kecap. Anjeun tiasa ngarobih kahirupan.

Ieu kedah ngadamel urang ngareureuhkeun sareng mikir. Upami kecap manusa urang ngagaduhan langkung kakawasaan, langkung-langkung deui kecap Gusti? Hurup ka bangsa Ibrani nunjukkeun yén urang "pangandika Allah hirup jeung kuat" (Ibrani 4,12). Cai mibanda kualitas anu dinamis. Cai mibanda énergi. Ngajantenkeun hal lumangsung. Éta ngalakukeun hal-hal anu teu saurang ogé tiasa dilakukeun. Éta henteu ngan ukur ngawartosan, hancana hal-hal. Nalika Yesus digoda ku Iblis di gurun, anjeunna ngan ukur milih pakarang pikeun tarung sareng ngajauhkeun Iblis: "Parantos ditulis; ditulis; ieu ditulis, »jawab Yesus - sareng Iblis ngungsi! Iblis anu kuat, tapi Kitab Suci malah langkung kuat.

Kakuatan pikeun ngarobah kami

Tapi Firman Alloh henteu ngan ukur ngalaksanakeun hal, éta ogé ngarobih urang. Alkitab henteu ditulis kanggo inpormasi kami, tapi pikeun transformasi urang. Tulisan warta tiasa ngawartosan ka urang. Novél tiasa masihan ilham. Sajak tiasa pikaresepeun. Tapi ngan ukur Firman Allah anu tiasa ngarubah urang. Sakali nampi, Firman Allah mimiti dianggo di urang sareng janten kakuatan hirup dina kahirupan urang. Paripolah urang mimiti robih sareng urang ngahasilkeun buah (2 Timoteus 3,15:17 - 1; 2,2 Petrus). Firman Allah ngagaduhan kakuatan sapertos kitu.

Kami reuwas? Henteu nalika urang maca dina 2 Timotéis 3,16: "Kanggo sadaya Kitab Suci di lebet ku Gusti Allah". ("Hélup ku Gusti" nyaéta tarjamahan asli Yunani). Kecap-kecap ieu sanés ngan ukur kecap manusa. Éta asalna tina ketuhanan. Aranjeunna mangrupikeun kecap-kecap tina Allah anu sami anu nyiptakeun jagat raya sareng nampi sagala hal anu ngaliwatan kecap-Na anu kuat (Ibrani 11,3; 1,3). Tapi anjeunna henteu ngantunkeun kami nyalira kalayan kecap-Na bari anjeunna angkat sareng ngalakukeun hal anu sanés. Nya kecap hirup teh!

"Sapertos acorn anu mawa sarébu leuweung, firman Alloh perenahna dina halaman-buku Kitab Suci sapertos bijil luhung dina silo anu nembé ngantunkeun tukang sékré pikeun nyebarkeun turunan sareng pikeun ati anu subur nampi anjeunna » (The Preeminent Person of Christ: A Study of Ibrani by Charles Swindol, p. 73).

Anjeunna tetep nyarios ngalangkungan anu diucapkeun

Janten henteu ngalakukeun kasalahan maca Kitab Suci ngan kusabab anjeun kedah atanapi kusabab éta mangrupikeun hal anu leres. Naha teu maca aranjeunna dina cara mékanis. Entong maca ogé sabab yakin éta Firman Allah. Sabalikna, tingalikeun Injil salaku Firman Allah dimana anjeunna nyarioskeun aranjeunna ayeuna. Dina basa sanés, anjeunna tetep nyarios ngalangkungan anu parantos nyarios. Kumaha cara urang nyiapkeun haté urang pikeun ngahasilkeun pikeun nampi kecap anu kawasa na?

Ngaliwatan diajar Kitab Suci doaeun, tangtosna. Dina Yesaya 55,11, kieu: "Ieu kumaha kecap anu asalna tina sungut kuring kedahna: Éta moal balik deui ka kuring kosong, tapi bakal ngalakukeun naon anu kuring resep, sareng anjeunna bakal sukses dina naon anu kuring ngirim ka éta . » John Stott nyarioskeun carita ngeunaan pendakian anu ngumbara jalan-jalan ngalangkungan gapura kaamanan di bandara. Ieu sateuacan scanning éléktronik sareng satpam dikhususkeun dina saku. Anjeunna nyayogikeun kotak karton hideung anu ngandung Alkitab khutbah sareng panasaran pikeun terang naon anu aya. "Naon di kotak ieu?" anjeunna naros kalayan curiga sareng nampi jawaban anu ngejangan: "Dinamit!" (Antara Dua Dunya: John Stott)

Naon katerangan anu pas tina firman Allah - kakuatan, kakuatan ngabeledug - anu tiasa "ngabeledug" kabiasaan kuno, ngarusak kapercayaan palsu, ngaleungitkeun bakti anyar sareng ngaluarkeun tanaga anu cukup pikeun ngageurkeun kahirupan urang. Naha éta mangrupikeun alesan anu pikaresepeun pikeun maca Alkitab pikeun dirobih?

ku Gordon Green


pdfKalimah mibanda kakuatan