Meungceun kembara

418 keajaiban rebirth Urang lahir ngalahir deui. Éta boh sareng takdir kuring ngalaman parobahan pangsaéna dina kahirupan - anu spiritual. Gusti nyiptakeun urang supaya urang tiasa bagikeun alam-Na. Perjangjian Anyar nyarioskeun sifat-sifat ketuhanan ieu salaku solver anu ngasongkeun dosa na dosa manusa. Sareng urang sadayana peryogi panyucian spiritual ieu kusabab dosa parantos kabersihan ti sadayana. Kami sadaya lukisan anu sami anu ngagaduhan kokotor pikeun aranjeunna salami abad. Ngan sakumaha karya karya awan ku pilem kotor multilayered, sésa dosa urang parantos nyababkeun aslina tina seniman anu Maha Kawasa.

Restorasi karya seni

Analogi nganggo lukisan kotor kedah urang masihan pamahaman anu langkung saé naha urang kedah purifikasi spiritual sareng rebirth. Urang ngagaduhan kasus kasenian anu ruksak sareng ngagambarkeun fotografis Michelangelo dina siling Chapel Sistine di Vatikan di Roma. Michelangelo (1475–1564) dimimitian ku desain artistik Chapel Sistine dina 1508 dina yuswa 33 taun. Dina ngan leuwih opat taun, anjeunna nyiptakeun seueur lukisan sareng pamandangan Alkitab dina ampir 560 m2 siling. Pamandangan tina Kitab Musa tiasa dipendakan handapeun lukisan siling. Motif anu kawéntar nyaéta antropomorfik Michelangelo Perwakilan Tuhan (modél dina gambar manusa): panangan anu manjangan ka manusa anu munggaran, Adam, panangan sareng ramo Gusti. Sintosan abad, siling fresco kagungan (Disebut fresco kusabab seniman dicét dina moyok seger) ngaruksak sareng tungtungna ditutupan ku lapisan kokotor. Dina waktuna eta parantos lengkep. Pikeun nyegah ieu, Vatikan dipercayakeun beberesih sareng restorasi ka para ahli. Kaseueuran gawé dina lukisan réngsé dina taun 80-an. Waktu parantos ngantepkeun tanda dina karya karya na. Debu sareng soot parah parah ngalukis lukisan ieu mangabad-abad éta. Bahkan Uap - hujan parantos nembus hateup bocor tina Sistine Chapel - parah kacilakaan sareng kuat nyusun karya seni. Paradoks, kumaha oge, sigana masalah pangpentingna nyaéta usaha-usaha anu dilakukeun salami abad ka-tukang pikeun ngawétkeun lukisan! Fresco parantos disalut ku sato varnis gam pikeun ngaleungitkeun permukaan anu poékna. Kasuksésan jangka pondok ternyata janten hiji émbaran pikeun manjangna kakurangan. Luruh tina rupa-rupa lapisan varnis nyababkeun awan langit-langit lukisan langkung jelas. Gam ogé ngabalukarkeun permukaan lukisan ngaleutikan sareng Lungsi. Lem na flaced off di sababaraha tempat, dimana partikel warna ogé ngaleupaskeun. Ahli ahli teras diamanahkan ku restorasi lukisan ati-ati pisan kana padamelan na. Aranjeunna ngalarapkeun pangleyur hampang dina bentuk gél. Sareng ku ngaleungitkeun gel anu nganggo sponges, efflorescence anu hideung-hideung ogé ngaleungitkeun.

Éta lir mujijat. Fresco anu mendung, gelap kantos hirup deui. Répréséntasi anu dikaluarkeun ku Michelangelo nyegerkeun. Ti aranjeunna radiasi radian sareng kahirupan deui. Dibandingkeun sareng kaayaan anu poékna saacanna, fresco anu diberesihkeun sapertos ciptaan anyar.

Karya agung Gusti

Restorasi lukisan siling anu dilakukeun ku Michelangelo mangrupikeun kiasan pikeun ngabersihan rohani dosa manusa tina dosa na ku Gusti Allah. Kamanusaan diciptakeun dina gambar na kedah nampi Roh Suci. Tragedi, najis tina penciptaan na disababkeun ku dosa urang anu ngaleungitkeun kasucian ieu. Adam sareng Hawa dosa sareng nampi roh dunya ieu. Kami ogé rohani korup sareng dioda ku kotor dosa. Naha? Kusabab sadaya jalma dosa sareng hirup kahirupan anu ngalawan kersan Gusti.

Tapi Bapa Surga urang tiasa sacara rohani ngomean spiritual urang, sareng kahirupan Yesus Kristus tiasa dibayangkeun ku cahaya anu ku urang sadaya tingali. Pertanyaanana: naha urang bener-bener hayang ngalakukeun naon anu diarepkeun ku Gusti pikeun urang? Seueur jalma henteu hoyong ieu. Aranjeunna masih kénéh hirup kahirupanna dioda ku kokotor tina dosa di gelap. Rasul Paulus ngadadarkeun kabahasan spiritual dunya ieu dina serat ka urang Kristen di Éfesus. Anjeunna nyarios ngeunaan kahirupan sadunya: "Anjeun kalangkung paéh ngalanggar dosa anjeun sareng dosa dimana anjeun biasa hirup di alam dunya ieu" (Efesus 2,1: 2).

Kami ogé parantos ngantepkeun kakuatan anu rusak pikeun ngrusak alam urang. Sareng sakumaha fresco Michelangelo na katutup sareng rusak ku Russ, jiwa urang ogé gelap. Éta sababna pangpentingna urang masihan rohangan pikeun hikmah Allah. Anjeunna tiasa ngumbah urang, ngaleungitkeun scum dosa sareng pembaharuan spiritual sareng caang.

Gambar pembaharuan

Perjangjian Anyar ngajelaskeun kumaha urang tiasa janten rohani sacara rohani. Éta masihan sababaraha analogi anu luyu pikeun ngajelaskeun mukjizat ieu. Ngan sakumaha anu peryogi ngabebaskeun fresco Michelangelo tina kokotor, urang kedah dikumbah rohani. Sareng eta Roh Suci anu tiasa ngalakukeun ieu. Anjeunna ngabasmi urang tina najis alam dosa urang.

Atanapi pikeun nempatkeun éta dina kecap Paulus, anu parantos dirujuk ka urang Kristen salami abad: "Tapi anjeun parantos dikumbah bersih, anjeun parantos disucikeun, anjeun parantos diyakinkeun ku nami Gusti Yesus Kristus" (1 Cor 6,11). Pembersihan ieu mangrupikeun tindakan panebusan sareng disebat "rebirth sareng pembaharuan di Roh Suci" ku Paulus (Titus 3,5). Ieu ngaleungitkeun, ngabersihan atanapi ngabasmi dosa ogé dituduhkeun ku kiasan sunat. Urang Kristen ngagaduhan sunat haté. Urang bisa ngucapkeun yén Gusti ngahemat rahmat-Na ku bedah pikeun ngabebaskeun kami tina kanker dosa. Pemisahan dosa ieu - sunat rohani - mangrupikeun gambaran panghampura dosa-dosa urang. Yesus ngajantenkeun ieu mungkin ngaliwatan pupusna salaku panebusan lengkep. Paulus nyerat: "Sareng anjeunna damel anjeun hirup sareng Anjeunna, anu anjeun maot dina dosa sareng dina henteu nyunatan tina daging anjeun, sareng ngahapunten sadaya dosa" (Kolose 2,13).

Perjangjian Anyar nganggo simbol salib pikeun nunjukkeun kumaha wujud dosa urang anu dicabut tina sagala kakuatan ku ngabunuh diri urang. Paul nyerat: "Kami terang yén kolot urang disalib ku anjeunna [Kristus], ku kituna awak dosa bisa dirusak supaya urang henteu deui ngawula dosa" (Roma 6,6). Nalika urang aya dina Kristus, dosa janten di urang (i.e. diri urang dosa) disalib, atanapi éta maot. Tangtosna, dunya masih nyoba nutupan jiwa urang sareng pakéan kotor dosa. Tapi Roh Suci ngajaga urang sareng ngamungkinkeun urang nolak atraksi dosa. Ngaliwatan Kristus, anu ngeusi kami ka mahlukan Gusti ngalangkungan lampah Roh Suci, urang dibébas tina kakuatan luhur tina dosa.

Rasul Paulus ngajelaskeun kalakuan ieu Gusti nganggo metafora pamakaman. Panguburan giliran diperlukeun kebangkitan simbolis, anu ayeuna nangtung pikeun karek dilahirkeun salaku "jalma anyar" di tempat "jalma kolot" anu dosa. Mantenna anu ngajantenkeun kahirupan anyar urang, anu teras-terasan masihan kami panghampura sareng masihan kakuatan-kakuatan. Perjangjian Anyar ngabandingkeun pupusna diri urang anu lawas sareng pemulihan urang sareng kebangkitan simbolis kana kahirupan anyar sareng rebirth. Kami lahir batin dina momen konvérsi kami. Kami dilahirkeun ku Roh Suci sareng diboyong deui.

Paulus ngantepkeun umat Kristen terang yén "Gusti, saatos rahmat-Na, ngalahirkeun deui urang pikeun hirup anu hirup liwat kebangkitan Isa Al Masih tina nu maraot" (1 Petrus 1,3). Catet yén kecap pagawéan "dilahirkeun deui" sampurna. Ieu mangrupikeun babasan kanyataan yén parobihan ieu lumangsung dina awal kahirupan urang Kristen. Nalika kami dirobih, Gusti Allah cicing di urang. Sareng sareng éta kami bakal nyiptakeun deui. Nya éta Yesus, Roh Suci sareng Bapa anu cicing di urang (Yohanes 14,15: 23). Nalika urang - salaku jalma anu anyar rohani - dirobih atanapi dilahirkeun deui, Gusti ngalih ka bumi urang. Upami Gusti Rama damel di urang, janten ogé Putra sareng Roh Suci dina waktos anu sami. Allah masihan inspirasi ka urang, ngabersihkeun tina dosa sareng ngarobih urang. Sareng ieu karohanina dipasihankeun ka urang liwat artos sareng rebirth.

Kumaha Kristen ningkat dina iman

Tangtosna, dilahirkeun deui Nasrani - pikeun nempatkeun éta kecap Petrus - "sapertos murangkalih bayi". Aranjeunna kedah "hayang pisan pikeun anu séhat, susu anu langkung saé" anu ngagaduhan aranjeunna supados tiasa iman (1 Petrus 2,2). Peter ngécéskeun yén anu dilahirkeun deui urang Kristen nampi wawasan sareng kadatangan spiritual kana waktosna. Aranjeunna tumuwuh "dina rahmat sareng pangaweruh Gusti sareng Jurusalamet urang Yesus Kristus" (2 Petrus 3,18). Paulus henteu ngucapkeun yén pangaweruh Alkitab langkung gedé ngajantenkeun urang Kristen langkung saé. Sabalikna, éta nunjukkeun kabutuhan pikeun ngasah kasadaran spiritual ogé ku urang leres-leres tiasa ngartos hartosna milu Kristus. "Pangetahuan" dina artos Alkitab na ngalaksanakeun palaksanaan praktis na. Anu disatujuan ku panawaran sareng realisasi pribadi naon anu ngajantenkeun urang langkung sapertos Kristus. Tumuwuh iman Kristen teu dipikahartos dina arti formasi karakter manusa. Sanés mangrupikeun hasil pertumbuhan spiritual di Roh Suci salami hirup urang Kristus. Malahan, urang tumbuh ngalangkungan pakaryan Roh Suci anu parantos aya dina diri urang. Sifat Allah sumping ka urang tina rahmat.

Kami nampi leresan dina dua cara. Di hiji sisi, urang diyakinkeun atanapi ngalaman takdir urang nalika nampi Roh Suci. Kaleresan tina sudut pandang ieu kajantenan dina salah sahiji swoop murag sareng dimungkinkeun ku Pendosa Kristus. Tapi, urang ogé ngalaman leresan dina waktos éta Kristus cicing di urang sareng nyiapkeun urang pikeun nyembah ka Gusti sareng ngaladénan dina pelayanan na. Hakekat atanapi "karakter" Gusti parantos parantos dipasihkeun ka urang nalika Yesus nyandak kami ka bumi kami nalika dirobih. Kami nampi ayana kakuatan nguatkeun Roh Suci nalika urang tobat sareng nempatkeun iman ka Yesus Kristus. Parobihan nyaéta lumangsung dina kahirupan kahirupan urang Kristen. Urang diajarkeun langkung saé diri ka pencerahan sareng kakuatan kakuatan tina Roh Suci anu parantos aya di urang.

Gusti di urang

Nalika urang dilahirkeun sacara rohani, Al Masih hirup pinuh dina jeroeun urang ngalangkungan Roh Suci. Punten mikirkeun naon hartosna. Jalma-jalma tiasa ngalaman robih ngalangkungan lampah Kristus anu ngagaduhan dina aranjeunna ngalangkungan Roh Suci. Gusti ngabagi sipat ketuhanan-Na ka urang manusa. Éta artos Kristen parantos janten jalmi anu leres.

«Upami batur aya dina Kristus, anjeunna nyaéta makhluk anyar; kolot anu kasorang, lah, enggal-enggal parantos aya, »saur Paulus di 2 Korinta 5,17.

Anu dilahirkeun deui rohani Kristen nyandak gambar anyar - éta tina Gusti Allah, Pamipta urang. Hirup anjeun kedah janten eunteung kana spiritual spiritual anyar ieu. Éta naha Paulus tiasa masihan éta pituduh éta: "Sarengna anjeun teu kedah nyayogikeun diri sareng sikep anu sami sareng dunya ieu, tapi gantikeun diri anjeun ku ngomean pikiran anjeun ..." (Roma 12,2). Nanging, urang henteu nyangka yén hartos urang Kristen henteu ngalakukeun dosa. Leres, kami parantos robah ti sakedik ka anu salajengna dina artos yén urang lahir deui ku nampi Roh Suci. Nanging, sawaréh "kolot" masih aya. Urang Kristen nyieun kasalahan sareng dosa. Tapi aranjeunna henteu kabiasaan nungtut kana dosa. Aranjeunna kedah terus-terusan dihampura sareng dikumbah tina dosa-dosa na. Ngabenerkeun spiritual sahingga dianggap salaku prosés kontinyu dina kahirupan kahirupan Kristen.

Hirup urang Kristen

Upami urang hirup numutkeun kersan Allah, urang langkung dipikaresep nuturkeun Kristus. Urang kedah siap ngantunkeun dosa unggal dintenna teras pasrahkeun ka kersaning Gusti dina kalam. Samentara urang ngalakukeun ieu, berkat getih korban Kristus, Gusti ngabasmi urang tina dosa-dosa urang. Kami dikumbah rohani beresih ku baju getih katurunan Kristus, anu nangtung pikeun panebusan-Na. Ku rahmat Allah urang tiasa hirup dina kasucian spiritual. Sareng ku ngalaksanakeun ieu dina kahirupan urang, kahirupan Kristus dibayangkeun dina cahaya anu diciptakeun.

A mujijat téknologi ngarobah lukisan anu kusam sareng rusak Michelangelo. Tapi Gusti ngalaksanakeun kaajaiban spiritual anu langkung alusna. Henteu seueur deui tibatan mulangkeun mahluk spiritual urang anu patri. Anjeunna nyiptakeun urang anyar. Adam dosa, Kristus ngahampura. Alkitab ngenalkeun Adam salaku manusa kahiji. Sareng Perjangjian Anyar nunjukkeun yén kami dibéré umur anu sami sareng Adam dina nyatana yén urang fana sareng kadasar sabab anjeunna aya di bumi (1 Cor 15,45-49).

Tapi, Kajadian 1 nyarios yén Adam sareng Hawa diciptakeun dina gambar Allah. Nyaho yén anjeun didamel dina gambar Allah ngabantosan urang Kristen terang yén aranjeunna disimpen ku Yesus Kristus. Saperti asalna didamel dina gambar Allah, Adam sareng Hawa dosa sareng ngalaksanakeun kasalahan dosa. Jalma anu munggaran nyiptakeun kaliru ngeunaan dosa sareng hasilna mangrupikeun dunya anu rohani. Dosa geus najis sareng kotor urang sadayana. Warta anu saé, kitu, nyaéta urang sadayana tiasa dihampura sareng didamel sacara réntal.

Gusti nyalametkeun urang ngalangkungan damel redemptive na dina daging, Yesus Kristus, mayar dosa: maot. Pupusna kurban Yesus Yesus nyempurnakeun deui kami sareng Bapa sawarga ku cara ngabebaskeun naon anu misahkeun Sang Pencipta tina panyiptana kusabab dosa manusa. Salaku Imam Agung urang, Isa Al Masih ngwenehi Alih-Alasan ngabenerkeun kamulyaan ngalangkungan Roh Suci anu wujud. Dosa panebusan Yesus ngiringan halangan dosa anu ngiringan hubungan antara umat manusa sareng Gusti. Nanging saluareun éta, padamelan Kristus ngalangkungan Roh Suci ngahijikeun kami ka Gusti Allah ku ngajantenkeun kami dina waktos anu sami bagja. Paulus nyerat: "Kusabab upami urang disampurnakeun ka Allah ku maotna putrana nalika urang masih kabujeng, langkung-langkung bakal urang disalametkeun ku hirupna saatos urang ayeuna didamai deui" (Roma 5,10).

Rasul Paulus ngabébaskeun akibat tina dosa Adam sareng pangampunan Kristus. Dina awal, Adam sareng Hawa ngawidian dosa sumping ka dunya. Aranjeunna murag pikeun janji palsu. Tur janten anjeunna dugi ka dunya sareng sadaya akibatna sareng nyandak éta. Paul ngajelaskeun yén hukuman Allah ngiringan dosa Adam. Dunya murag kana dosa, sareng sadaya jalma ngalakukeun dosa sareng tumiba ka pati. Henteu yén anu sanés maot pikeun dosa Adam atanapi yén anjeunna ngaliwat dosa pikeun katurunan na. Tangtosna, akibat "carnal" parantos mangaruhan generasi masa depan. Adam mangrupikeun jalmi munggaran anu ngagaduhan asal muasal lingkungan dimana dosa tiasa nyebar sacara bébas. Dosa Adam nyayogikeun pondasi kanggo tindakan manusa salajengna.

Kitu ogé, kahirupan anu teu bébas dosa-dosa sareng sedya-Na anu maot pikeun dosa-dosa umat manusa ngajantenkeun sadaya jelema didamel karohanian sareng Gusti sareng ngawartosan sareng anjeunna. "Kusabab upami dosa tina Dzikir [Adam] parantos ngasta pamaréntahan anu Dzat," tulis Paulus, "kumaha deui jalma anu nampi kasampurnaan rahmat sareng kurnia kaadilan mrentah dina kahirupan ngalangkungan hiji. Yesus Kristus » (Ayat 17). Allah ngayakeun umat manusa anu dosa pikeun dirina ngaliwatan Kristus. Sareng saluareun éta, kami anu dikuatkeun ku Al Masih ngalangkungan Roh Suci, dilahirkeun deui rohani dina jangji Allah salaku anakna Gusti.

Nunjukkeun deui kebangkitan jalma-jalma sasar, Yesus nyarioskeun yén Allah henteu "dewa paéh tapi tina hirup anu hirup" (Markus 12,27). Tapi, jalma-jalma anu disarioskeun téh henteu hirup, tapi maot: Kusabab Tuhan gaduh kakuatan pikeun ngahontal tujuanana, kebangkitan mayit, Yesus Kristus nyarioskeun aranjeunna salaku hirup. Salaku murangkalih Gusti, urang tiasa ngarepkeun kebangkitan kana kahirupan dina mulang Kristus. Kami ogé dibéré hirup ayeuna, anu hirup di Kristus. Rasul Paulus nyorong urang: «... mikir yén anjeun parantos maot tina dosa sareng hirup ka Allah dina Kristus Yesus» (Roma 6,11).

ku Paul Kroll


pdfMeungceun kembara