Paduli kasalametan anjeun?

Naha jalma, sareng urang Kristen anu ngaku dirina sorangan, ngarasa mustahil pikeun percaya kana anugerah anu teu aya saratna? Pandangan anu aya di kalangan urang Kristen ayeuna masih yén tungtungna kasalametan gumantung kana naon anu parantos dilakukeun atanapi henteu dilakukeun. Gusti luhur pisan anu henteu tiasa menara ngalangkungan anjeunna; dugi ka teu tiasa dicekel. Jero pisan yén anjeun moal tiasa kéngingkeun éta. Naha anjeun émut lagu Injil tradisional éta?

Barudak ngora resep nyanyi babarengan sareng lagu ieu sabab tiasa marengan kecap-kecap kalayan gerakan anu luyu. "Janten luhur" ... sareng tahan leungeun kana sirahna; "Sajauh" ... sareng nyebarkeun leungeunna lebar: "jero pisan" ... sareng tungkul sajauhna. Ieu pikaresepeun pikeun nyanyi lagu geulis ieu sareng tiasa ngajarkeun barudak kana bebeneran penting ngeunaan sifat Allah. Tapi sakumaha urang dewasa, sabaraha masih percanten yén? Sababaraha taun ka tukang, Kembang Muncul - jurnal Pusat Panaliti Agama Princeton - ngalaporkeun yén 56 persén urang Amerika, anu kalolobaanana ngajelaskeun dirina salaku Nasrani, nyatakeun yén nalika aranjeunna ngémutan maotna, aranjeunna pisan atanapi rada prihatin ngeunaan éta, "tanpa Hampura Gusti ». 

Laporan éta, dumasar kana hiji kajian ku Gallup Institute, nambihan: "Hasilna sapertos naékkeun sual naha Nasrani di Amérika Serikat ngartos naon hartosna Kristen" rahmat "sareng nyarankeun nguatkeun ajaran alkitab pikeun jalma-jalma Kristen. Pikeun ngajar gereja. Naha éta jalma anu ngaku-ngaku Kristen nganggap mustahil percanten ka rahmat saratna? Dasar tina Reformasi Protestan nyaéta ajaran Alkitabiah yén kasalametan - pangampura lengkep dosa sareng karukungan sareng Gusti - ngan ukur kahontal ngalangkungan rahmat Allah.

Nanging, pandangan anu berlaku di antara urang Kristen masih yén kasalametan pamustunganana gumantung kana naon anu parantos dilakukeun atanapi henteu dilakukeun. Hiji ngabayangkeun kasaimbangan ilahi anu hébat: amal soleh dina hiji mangkok sareng perbuatan jahat anu sanésna. Mangkuk kalayan beurat anu paling penting penting pikeun kasalametan. Teu heran kami sieun! Bakal éta tétéla di pengadilan yén dosa-dosa urang tiasa bertimbun "sakitu tinggi" sahingga henteu pun bapa tiasa ningal aranjeunna, "seueur pisan" yén getih Yesus henteu tiasa nutupan aranjeunna, sareng kami "éta rendah" Roh Suci henteu tiasa deui ngahontal kami? Kaleresan, urang henteu kedah hariwang naha Allah bakal ngahampura; anjeunna parantos parantos dilakukeun: "Kristus maot pikeun urang nalika urang masih dosa," Kitab Suci nyarioskeun ka urang di Roma 5,8.

Kami dibenerkeun ngan kusabab Yesus maot sareng wungu deui pikeun urang. Éta henteu gumantung kana kualitas ketaatan urang. Éta henteu deui gumantung kana kualitas iman urang. Anu penting nyaéta iman Yesus. Anu kudu urang pigawé nyaéta dipercanten ka anjeunna sareng nampi kurniaan anu saé. Isa ngadawuh: «Sadaya bapak anu masihan ka kuring datang ka kuring; jeung saha waé anu sumping ka kuring, kuring moal nyorong. Kusabab kuring sumping ti surga henteu ngalakukeun wasiat kuring, tapi wasiat ti jalma anu ngutus kuring. Tapi éta mangrupikeun kéngingan anu ngintunkeun kuring yén kuring leungit tina naon waé anu dipasihkeun ka kuring, tapi anu kuring angkat dina dinten terakhir. Kanggo ieu mangrupikeun wasiat bapa kuring yén saha waé anu ningal sareng percanten ka putra kagungan hirup langgeng; sareng kuring bakal ngangkat anjeunna dina dinten terakhir » (Yoh. 6,37-40,). Éta kersa Allah pikeun anjeun. Anjeun henteu kedah sieun. Anjeun henteu kedah hariwang. Anjeun tiasa nampi kurnia Gusti.

Ku harti, rahmat henteu pantes. Éta sanés pambayaran. Ieu mangrupikeun kurnia cinta gratis Allah. Sawatap jalma anu hoyong nampi éta nampi. Urang kedah ningali Gusti kalayan cara anu anyar sakumaha anu nunjukkeun Kitab Suci anjeunna. Allah mangrupikeun panebus urang, sanés urang cilaka. Anjeunna anu Juru Salamet urang, sanes Annihilator urang. Anjeunna mangrupikeun babaturan urang, sanés kabujeng urang. Gusti aya di sisi urang.

Éta mangrupikeun pesen Alkitab. Ieu mangrupikeun pesen rahmat Tuhan. Hakim parantos parantos ngalaksanakeun sagala anu diperyogikeun pikeun mastikeun kasalametan urang. Éta mangrupikeun warta saé anu parantos dibawa ka Yesus. Sababaraha versi lagu Injil kuno ditungtungan sareng paduan suara, "Anjeun kedah ngaliwat panto". Panto henteu panto nyumput anu ngan ukur sababaraha anu tiasa mendakan. Dina Mateus 7,7: 8, Yesus naros ka urang: «Ménta, éta bakal dipasihkeun ka anjeun; neangan, anjeun bakal mendakan; sambel, janten anjeun bakal dibuka. Pikeun saha waé anu naroskeun katampi; saha saha anu milarian di dinya mendakan; jeung saha waé anu sambel, bakal dibuka. »

ku Joseph Tkach


pdfPaduli kasalametan anjeun?