Anjeun ngarasa kaliru?

Aya pamimpin Nasrani anu rutin nyobian ngajantenkeun jalma kaliru yén aranjeunna tiasa ngalakukeun langkung seueur pikeun ngarobih batur. Pendeta sibuk nyoba nyandak gereja-gereja pikeun ngalakukeun amal soleh. Éta mangrupikeun padamelan sareng anjeun henteu tiasa nyalahkeun pastor nalika aranjeunna kadang-kadang ngagoda pikeun alesan-alesan anu ngajantenkeun jalma kaliru ngeunaan cara ngalakukeunana. Tapi aya metode anu langkung goréng tibatan anu sanés, sareng salah sahiji anu pang goréngna nyaéta pandangan anu teu saé yén jalma-jalma aya di naraka sabab henteu ngabangtoskeun Injil ka aranjeunna sateuacan aranjeunna maot. Anjeun tiasa terang jalma anu parah goréng sareng kaliru ku gagal ngabagikeun Injil ka batur anu parantos maot. Panginten éta kumaha perasaan anjeun.

Kuring émut babaturan Kristen ti babaturan sakola anu nyarioskeun ka kelompok rumaja anu poék patepungan sareng hiji lalaki, dimana anjeunna parasaan dorongan anu kuat pikeun ngajelaskeun Injil ka anjeunna tapi dihindari tina ngalakukeunana. Anjeunna engké diajar yén lalaki éta ditempuh mobil dina dinten anu sami sareng maot. "Lalaki ieu apan ayeuna sareng parantos ngaraosan nyeri," saur anjeunna ka rombongan na. Teras saatos ngareureuhkeun pikasieuneun, anjeunna nambihan, "sareng kuring kudu ngajawab pikeun sakabéh éta!" Anjeunna ngawartoskeun aranjeunna yén kusabab ieu anjeunna ngalamun ti ngalamun sareng sobbing dina ranjang kusabab kanyataan dahsyat na gagal, anu bakal ngajantenkeun yén jalma miskin sangsara dina naraka seuneu anu langgeng.

Di sisi anu sanés, aranjeunna terang sareng ngajarkeun yén 'Gusti anu mikanyaah dunya pisan sahingga Anjeunna ngutus Yesus supaya disalametkeun, tapi di sisi sanésna, aranjeunna percanten yén Gusti ngintunkeun jalma ka naraka kusabab urang gagal ngajarkeun Injil ka aranjeunna . Ieu disebut "disebaran kognitif" - nalika dua ajaran anu bertentangan dipercaya dina waktos anu sareng. Sawatara aranjeunna gumbira percaya kana kakawasaan sareng cinta Allah, tapi dina waktos anu sami aranjeunna nindakkeun salaku panangan Gusti anu kabeungkeut pikeun nyalametkeun jalma upami urang gagal ngahontalna dina waktuna. Dina Yohanes 6,40, Yesus nyarios: "Kanggo ieu kersa bapa ku ka saha waé anu ningali putra sareng percanten ka Anjeunna gaduh hirup anu langgeng; sarta kuring bakal naékkeun anjeunna dina dinten terakhir. »

Éta usaha Allah ngahémat, sareng Bapa, Putra, sareng Sang Roh Suci leres-leres ngayakeun. Ngaberkahan anu janten bagian tina pagawéan anu saé. Tapi, urang ogé kudu sadar yén Tuhan sering digawé sanajan henteu mampuh urang. Upami anjeun parantos ngabebaskeun diri sareng kaleresan anu kaliru ku gagal ngaladarkeun Injil ka batur sateuacan aranjeunna maot, naha henteu ngaleungitkeun beban ka Yesus? Gusti henteu kekok teuing. Henteu aya anu melesir kana ramo-ramo na teu aya anu kedah naraka kusabab anjeun. Gusti urang alus sareng welas asih sareng kuat. Anjeun tiasa percanten anjeunna janten di dinya kanggo sadayana, sanés ngan ukur anjeun.

ku Joseph Tkach


pdfAnjeun ngarasa kaliru?