Ngatur hubungan sareng Gusti Allah

Kabagjaan anu langgeng dina jasa Kristen tumuwuh tina kanyataan yén urang kenal ka Kristus langkung saé sareng langkung saé. Anjeun tiasa panginten anu jelas ka kami salaku pastor sareng pamimpin garéja. Nya, kuring hoyong éta. Hal ieu kacida gampang pikeun urang ngalaksanakeun palayanan sacara rutin tinimbang ngecaskeun hubungan anu tumuwuh sareng Yesus Kristus. Kanyataanna, mentri anjeun moal ngagaduhan pangaruh upami anjeun ngawangun hubungan anu langkung jero sareng Yesus.

Dina Filipi 3,10 urang maca: kuring badé mikawanoh anjeunna sareng kakawasaan kebangkitan na sareng komunitas penderitaan-na, sahingga pupusna kabentukna sami. Kecap pangenalan nunjukkeun hubungan anu akrab, akrab anu aya antara hiji lalaki sareng hiji awéwé. Salah sahiji alesan pangna Paulus bagja nalika nyerat serat ka Filipi ti panjara kusabab ayana hubungan anu jero sareng Kristus.

Pikeun dua minggu katukang, kuring parantos ngabahas sareng anjeun dua pembunuh kabingahan anu paling kuat dina jasa Kristen - legalisme sareng prioritas salah. Hubungan anu parched sareng Kristus ogé bakal maéhan kabagjaan anjeun dina palayanan. Kuring émut ngadangu lami pisan carita budak lalaki turun tina ranjang. Indungna angkat ka pangkeng sareng nyarios: Naon anu kajantenan, Tommy? Saur anjeunna: Kuring nyangka kuring tetep caket pisan kana tempat kuring tidur.


Kanggo seueur urang, éta mangrupikeun masalah dina palayanan Kristen. Kami datang ka kulawarga Allah, tapi urang tetep caket sareng titik dimana urang ngamimitian. Kami henteu langkung jero sareng langkung seueur. Kami teu acan dewasa sacara rohani pikeun kenal sareng Allah langkung jero sareng pribadi. Naha anjeun kéngingkeun deui kabagjaan anjeun dina tugas? Terus tumuwuh dina hubungan anjeun sareng Kristus.

Naon anu anjeun tiasa lakukeun pikeun ngaleutikan hubungan anjeun sareng Kristus? Teu aya rusiah ngeunaan kumaha batur dina mentri Kristen langkung terang Kristus. Aranjeunna tumuwuh dina cara anu sami sareng dulur sejenna.

  • Anjeun nyéépkeun waktos sareng Gusti. Naha anjeun nyéépkeun seueur waktos sareng Gusti? Nalika urang sibuk pisan dina pelayanan Kristen, urang sering ngantunkeun waktos urang sangsara sareng Gusti. Urang kedah pisan cemburu waktos urang sareng Gusti. Ngawula ka Gusti tanpa nyéépkeun waktos cukup sareng anjeunna henteu aya gunana. Beuki anjeun nyéépkeun waktos sareng Kristus, langkung saé anjeun terang anjeunna - sareng langkung bingah pelayanan anjeun.
  • Terus jeung Allah teruskeun. Tapi, aranjeunna henteu ngan ukur nyéépkeun waktos sareng Gusti. Aranjeunna ngawangun hubungan anu langkung caket sareng Gusti Allah ku sok ngobrol sareng anjeunna. Éta ogé sanés perkawis karangan kecap imajinatif. Doa abdi henteu saé spiritual, tapi kuring nyarios ka Gusti unggal waktos. Abdi tiasa nangtung di jalur réstoran pangan gancang sareng ucapkeun: Gusti, kuring bungah pisan tiasa tuang jajan ieu. Abdi lapar! Nu penting nyaéta: terus ngobrol ka Gusti. Sareng tong seueur gélo ngeunaan detil kahirupan doa anjeun - sapertos iraha, dimana sareng sabaraha lami anjeun kedah neneda. Teras anjeun tukeur hubungan kanggo upacara atanapi aturan. Anjeun moal nikmati ritual ieu. Ngan hubungan anu tumuwuh sareng Yesus Kristus bakal ngalakukeun éta.
  • Percaya ka Gusti kalayan haténa. Gusti hoyong urang diajar percanten ka Anjeunna. Ieu sering alesan kunaon anjeunna ngamungkinkeun masalah ngabdi kana kahirupan urang. Ngaliwatan masalah ieu, anjeunna tiasa nunjukkeun kaandalanna - sareng ieu bakal ningkatkeun kapercayaan ka anjeunna. Sareng hubungan anjeun sareng anjeunna bakal tumuwuh dina prosés. Pariksa sababaraha perjuangan anu parantos diusahakeun akhir-akhir ieu. Kumaha cara Gusti nyobian ngajantenkeun anjeun langkung percaya? Masalah ieu tiasa janten panto pikeun hubungan anu langkung caket sareng Gusti.
     
    Paul nyarioskeun ka urang di Filipi 3 naon tujuanana munggaran dina kahirupan ieu. Anjeunna henteu ngarujuk kana ganjaran swarga, panghargaan ti batur, atanapi ngadamel garéja atanapi ngarah jalma ka Kristus. Saur anjeunna: Anu kahiji, tujuan anu pangpentingna dina kahirupan kuring nyaéta uninga ka Kristus. Anjeunna ngucapkeun ieu dina tungtung hirupna. Naha anjeunna henteu acan terang Tuhan? Tangtos anjeunna terang anjeunna. Tapi anjeunna hoyong terang langkung anjeunna. Laparana pikeun Gusti anu teu pernah lirén. Hal anu sami kedah dilarapkeun ka urang. Bungah urang dina palayanan Kristen gumantung kana.

ku Rick Warren


pdfHubungan nu parched sareng Gusti