HARI DARI


Ditulis dina leungeun-Na

362 ditulis dina leungeun na "Kuring tetep nyandak anjeunna dina panangan abdi. Tapi urang Israil henteu sadar yén sagala kasaéan anu kajantenan ka aranjeunna asalna ti kuring ”- Hosea 11: 3 HFA.

Nalika kuring nuju ngosongkeun alat kuring, kuring mendakan hiji bungkus rokok anu lami, sigana ti taun 60an. Éta parantos diteukteukan sahingga daérah anu pangageungna tiasa didamel. Dina éta aya gambar colokan tilu-titik sareng pitunjuk pikeun digunakeun kumaha kawatna. Salami mangtaun-taun kuring henteu émut saha anu nyerat éta, tapi éta ngingetan kuring kana hiji paribasa: "Tulis dina tukangeun bungkus rokok!" Sugan aya anu dalit pikeun sababaraha anjeun?

Éta ogé ngingetan kuring yén Gusti nyerat ngeunaan hal-hal anu anéh. Naon anu kuring hartosna ku éta? Nya, urang maca ngeunaan anjeunna nyerat nami dina pananganna. Yesaya nyarioskeun ka urang ngeunaan pernyataan ieu dina bab 49 tina bukuna. Gusti nyatakeun dina ayat 8-13 yén anjeunna bakal ngabébaskeun urang Israil tina pangangkatan Babul kalayan kakuatan sareng kabagjaan anu hébat. Perhatoskeun ayat 14-16. Yerusalem ngawadul, "Oh, Gusti parantos ngantunkeun kuring, anjeunna parantos lami mopohokeun kuring." Tapi Gusti ngawaler, "Naha indung tiasa mopohokeun orokna? Naha anjeunna ngagaduhan haté pikeun ngantunkeun budak anyar kana nasib na? Sareng upami anjeunna hilap, abdi moal pernah mopohokeun anjeun! Kuring parantos nyerat nami anjeun sacara teu tiasa dipotong dina dampal leungeun. ”(HfA) Di dieu Gusti nyatakeun kasatiaan-Na anu sampurna pikeun umat-Na! Perhatikeun yén anjeunna nganggo dua gambar khusus, cinta ka indung sareng nyerat dina pananganna, panginget tetep pikeun dirina sareng pikeun jalma-jalma na!

Upami…

Maca deui ➜

Lapar di jero urang

361 rasa lapar jeroeun urang "Sadayana ningal anjeun diarepkeun sareng anjeun masihan éta dahareun dina waktos anu leres. Anjeun muka leungeun anjeun sareng eusian makhluk anjeun ... ”(Jabur 145, 15-16 HFA).

Sakapeung kuring ngarasa lapar ngajerit dimana waé di jero kuring. Dina pikiran kuring nyobian teu malire anjeunna sareng ngeureunkeun anjeunna bari. Tapi ujug-ujug anjeunna datang deui terang.

Kuring nyarioskeun kana kahayang, kersaning jeroeun urang langkung ngartos kana jerona, ceurik pikeun minuhan yén urang téh ngusahakeun ngeusian hal-hal sanés. Kuring terang kuring hoyong langkung ti Gusti. Tapi kusabab sababaraha alesan ieu kasurupan kuring matak matak jauh, saolah-olah naros langkung seueur ti kuring tibatan anu tiasa masihan. Éta anu sieun upami kuring ngantepkeun aranjeunna sumping anu bakal nunjukkeun sisi anu dahsyat kuring. Éta bakal nunjukkeun karentanan kuring, bakal nembongkeun kabutuhan pikeun kecanduan ka hiji hal atanapi ka batur langkung ageung. Daud lapar pikeun Gusti, anu teu tiasa dikedalkeun ku kecap-kecap sanés. Anjeunna nyerat muji kanggo pujian sareng masih teu tiasa ngajelaskeun naon anu anjeunna nyobian.

Maksad abdi sadayana ngalaman parasaan ieu ti jaman ka jaman. Rasul 17,27 nyarios: ”Anjeunna ngalakukeun ieu sadayana sabab anjeunna hoyong jalma-jalma milari anjeunna. Anjeun kedah tiasa ngaraosan sareng mendakanana. Sareng leres pisan, anjeunna caket pisan ka urang masing-masing! ”Nya Gusti anu nyiptakeun urang sareng kahoyong pikeun anjeunna. Nalika éta narik kami, urang ngaraos lapar. Sering kali urang nyumputkeun waktos anu pondok atanapi ngadoa, tapi urang henteu leres-leres waktos pikeun milarian anjeunna. Kami narékahan sababaraha menit ...

Maca deui ➜