Anjeunna dibawa damai

"Ayeuna urang parantos diyakinkeun ku iman, urang parantos badami sareng Allah ngalangkungan Gusti Yesus Kristus." Rum 5: 1

Grup réligos Yahudi calik dina sketsa ku grup pelawak Monty Python (Zealot) di rohangan anu poék ngémutan ngagulingkeun Roma. Saurang aktivis nyarios: "Aranjeunna nyandak sadayana anu urang gaduh, sanés ngan ukur ti kami, tapi ogé ti bapa sareng karuhun urang. Sareng naon anu aranjeunna kantos pasihkeun ka kami? " Waleran anu sanésna nyaéta: «» saluran cai, fasilitas sanitasi, jalan-jalan, ubar, pendidikan, kaséhatan, anggur, kamar mandi umum, wengi anjeun tiasa jalan-jalan kalayan aman di jalan-jalan, aranjeunna terang kumaha ngajaga katertiban. "

Rada bangor ku réspon, aktivis nyarios: "Henteu kunanaon ... sajaba sanitasi anu hadé sareng ubar anu langkung saé sareng pendidikan sareng irigasi sareng kaséhatan masarakat ... naon anu dilakukeun ku urang Romawi pikeun urang?" Hiji-hijina jawaban na: "Anjeun mawa karapihan!"

Narasi éta ngajantenkeun kuring merhatoskeun patarosan anu ditaroskeun ku jalma-jalma, "Naon anu dilakukeun ku Yesus Kristus pikeun urang?" Kumaha anjeun ngajawab patarosan éta? Sakumaha urang kedah tiasa ngadaptarkeun seueur hal-hal anu dilakukeun ku urang Romawi, urang pasti bakal ngadaptarkeun seueur hal-hal anu dilakukeun ku Isa pikeun urang. Waleran dasarna, kumaha ogé, bakal sami anu dibéré dina akhir skétsa - éta nyandak perdamaian. Para malaikat ngumumkeun hal ieu nalika anjeunna ngalahir: "Maha Suci Allah di luhur, sareng perdamaian di bumi di antara jalma-jalma anu dipikaresep!" Lukas 2,14
 
Gampang maca ayat ieu sareng mikir, "Anjeun kedah bercanda! Damai? Teu aya perdamaian di bumi ti saprak Yesus ngalahir. " Tapi urang henteu nyarioskeun tungtung konflik bersenjata atanapi lirén perang, tapi ngeunaan perdamaian sareng Gusti, anu Yesus hoyong nawiskeun ka kami ku pangurbanan. Dina Kitab Suci, Kolosa 1,21: 22, «Sareng anjeun anu sakali-kali ngajauhkeun sareng musuh numutkeun pikiran dina damel jahat, anjeunna ayeuna parantos badami dina awak dagingna ku maot, pikeun ngajantenkeun anjeun suci sareng tanpa cacad tanpa cacad nangtung payuneun anjeun. "

Warta anu saé nyaéta nyaéta ku sabab lahirna, pupusna, dihirupkeun deui, sareng naék ka surga, Yesus parantos ngalaksanakeun sagala anu dibutuhkeun pikeun perdamaian sareng Gusti. Anu kedah urang lakukeun nyaéta tunduk ka anjeunna sareng nampi tawaran na dina iman. "Ku sabab kitu urang ayeuna tiasa gumbira dina hubungan anyar anu saé sareng Gusti sabab kami nampi rukun sareng Gusti ngalangkungan Gusti Yesus Kristus." Rum 5:11

doa

Rama, hatur nuhun henteu kami deui musuh, tapi anjeun parantos ngayakeun urang ka anjeun ngalangkungan Gusti Yesus Kristus sareng kami ayeuna babaturan. Bantosan kami ngahargaan pengorbanan anu ngorbankeun karaharjaan. Amin

ku Barry Robinson


pdfAnjeunna dibawa damai