Kristus domba Paska urang

375 natal domba paskah urang «Kusabab Anak Domba Paska urang parantos dibantai pikeun urang: Al Masih» (1 Kor. 5,7).

Kami henteu hoyong henteu sono kana acara hébat anu lumangsung di Mesir ampir 4000 taun ka pengker nalika Allah ngabebaskeun Israel tina perbudakan. Sapuluh bala, anu dijelaskeun dina Pangentasan, kedah ngocorkeun kedegasan Firaun, sombong, sareng ketahanan sombong ka Gusti.

Paska mangrupikeun bala anu pamungkas sareng pasti, matak pikareueuseun yén sadaya anak cikal, boh lalaki boh ingon-ingon, tiwas nalika Gusti diliwat. Gusti nyalametkeun urang Israil anu taat nalika aranjeunna diparéntahkeun pikeun maéhan domba dina dinten ka-14 bulan Abib sareng nempatkeun getih dina lintel sareng tiang panto. (Tingali Pangentasan 2). Dina ayat 11 éta disebut Paskah Gusti.

Seueur seueur anu hilap Paskah Perjanjian Lama, tapi Gusti ngingetkeun umat-Na yén Yesus Paskah kami disiapkeun salaku Anak Domba Allah pikeun ngaleungitkeun dosa saalam dunya. (Yohanes 1,29). Anjeunna maot dina salib saatos mayitna disusud sareng disiksa ku sesah sareng tumbak anu nyentak gigirna sareng getih na ngalir kaluar. Anjeunna tahan sadaya ieu, sakumaha anu kaunggalan.

Anjeunna ninggalkeun conto ka urang. Dina Paskah anu terakhir, anu ayeuna urang parantos ngartos salaku sakramen, anjeunna ngajar murid-muridna ngumbah suku anu sanés mangrupikeun conto permaisuri. Dina mémori pupusna, anjeunna masihan aranjeunna roti sareng anggur sakedik pikeun perlambang dina tuangeun daging sareng nginum getih-Na (1 Korinta 11,23: 26-6,53, Yohanes 59: 13,14-17 sareng Yohanes). Nalika urang Israil dicét dina getih getih éta domba dina bangbarung sareng dina doorpost, éta mangrupikeun katingal payuneun getih Yesus dina Perjanjian Anyar, anu ditaburkeun dina panto haté urang janten nurani urang dikumbah bersih sareng sagala dosa urang dihapus getih-Na bakal kabersih (Ibrani 9,14:1 sareng 1,7 Yohanes). Upah dosa mangrupikeun maot, tapi kurnia anu teu dihormatkeun ku Allah nyaéta hirup abadi dina Kristus Yesus Gusti urang. Dina sakramen, urang mikir pupusna Juru Salamet urang supaya urang henteu ngaleungitkeun pupus anu nyeri sareng ngerakeun pisan dina salib anu kajantenan kusabab dosa-dosa 2000 taun ka tukang.

Putra anu dikasihkeun, anu dikirim ku Gusti Bapa salaku Anak Domba pikeun mayar tebusan pikeun urang, mangrupikeun salah sahiji hadiah anu paling hébat pikeun jalma. Kami henteu pantes rahmat ieu, tapi Gusti milih urang ku rahmat-Na pikeun masihan urang hirup langgeng ngaliwatan Putra-Na anu tercinta. Paskah Yesus Kristus Yesus rela maot pikeun nyalametkeun urang. Kami maca dina Ibrani 12,1: 2, "Ku sabab kitu ogé, sabab urang gaduh saksi anu ageung ku saksi anu aya di sabudeureun urang, hayu urang nyingkirkeun sadaya anu ngalibetkeun urang sareng dosa anu terus-terusan nyerang kami, sareng hayu urang leumpang kalayan kasabaran. dina perjuangan anu ditetepkeun pikeun urang, sareng tingal ka Yesus, pamula sareng ngalaksanakeun iman, anu, sanaos anjeunna tiasa gaduh kabagjaan, bertahan salib sareng teu peduli éra sareng linggih di sisi katuhu tahta Allah. »

ku Natu Moti


pdfKristus domba Paska urang