Turunan Ibrahim

296 katurunan Abraham Garéja na awak anjeunna sareng anjeunna cicing di dinya sareng sadayana kasampurnaan. Anjeunna anu ngeusi sadayana sareng dulur kalayan ayana (Efesus 1:23).

Taun ka tukang urang émut jalma anu mayar korban anu paling hébat dina perang pikeun mastikeun kasalametan urang salaku nagara. Émut nyaéta saé. Kanyataanna, sigana salah sahiji kecap karesepna Gusti sabab ngagunakeun éta sering. Anjeunna terus ngingetkeun urang supaya waspada akar sareng masa depan urang. Éta ngeunaan ngingetkeun urang saha anjeunna sareng sabaraha anjeunna paduli ka urang; anjeunna hoyong urang terang saha urang sareng teu aya alesan pikeun ngarasa teu aman, teu aya gunana atanapi teu aya kakuatanana; pikeun urang gaduh kakuatan alam semesta anu aya dina diri urang salaku awak Kristus; tingali luhureun tulisan. Kakuatan kakuatan anu endah ieu henteu ngan ukur cicing di urang, tapi ngalir pikeun nguatkeun batur. «Joh. 7:37 "Lamun sing percaya ka kuring, walungan cai hirup bakal ka jero."

Tapi hanjakalna, salaku manusa, urang sering-kieu mopohokeun ieu. Dina acara tivi "Saha anjeun hartos saha anjeun?" pamilon ngagaduhan kasempetan pikeun ngenalkeun karuhun anjeun, pikeun kenal aranjeunna, gaya hirupna sareng penting pisan bahkan ningali poto anjeun. Kuring sorangan gaduh poto pamajikan, mitoha, nini sareng buyut-nini tapi poto-poto ieu nunjukeun ka putra lalaki indungna, nini, nini-nini sareng buyut-hébat! Sareng tangtosna hartosna pikeun putrana nyekel hiji gambaran tina ninina, buyut, nini, buyut-nini sareng hébat-hébat-nini! Ieu ngingetkeun kuring ngeunaan bagian Kitab anu kuring kantos hilap.

Yesaya 51: 1-2 "Dengekeun abdi, anjeun anu ngudag kabeneran, anu milari PANGERAN! Tingali kana batu anu anjeun kaluarkeun sareng sumur sumur anjeun kaluar! Tingali waé Bapa, bapa anjeun, sareng di Sara, anu ngalahirkeun anjeun! Kusabab kuring nyauran anjeunna salaku individu, sareng kuring ngaberkahan anjeunna sareng ningkat anjeunna.

Hayu urang angkat saléngkahna, Paul nginpokeun ka urang di Galatia 3:27 - 29 «Kanggo anjeun sadaya anu parantos dibaptis ka Kristus tos narik Kristus. Béda antara urang Yahudi sareng Yunani, budak sareng suitor, lalaki sareng awéwé parantos ngiles - anjeun sadayana aya dina Kristus Yesus. Sareng upami anjeun kalebet Kristus, maka anjeun leres katurunan Abraham, anjeun leres ahli waris jangji na. » Upami urang ngaliwat sakedik dina téks sareng maca ayat 6 - 7, kami bébéja: «Anjeunna percanten ka Allah sareng diitung salaku kabeneran. Jadi sadar: jalma anu iman mangrupikeun turunan Abraham. » Kami yakin di dieu yén sadaya anu iman ka Allah mangrupikeun turunan Abraham. Di dieu Paul nunjuk deui ka Bapa Abraham, tina batu anu ti mana urang dipotong sareng ku kituna urang diajar pelajaran khusus tina iman sareng amanah ti anjeunna!

doa

Bapa, hatur nuhun kanggo Bapa Abraham sareng conto khusus na pikeun urang. amin

ku Cliff Neill


pdfTurunan Ibrahim