Bek Asah iman

"Kuring pikir perlu dina surat kuring pikeun ngadorong anjeun yén anjeun merjuangkeun iman anu dipercayakeun sakali sareng sadayana ka para wali" (Yudas 3).

Kuring nembe ningal salah sahiji koin anu kuring tampih nalika kuring dirobih di Inggris sareng perhatikeun prasasti ngurilingan potret ratu: »Elisabeth II DG Reg. FD. » Éta hartosna: «Elisabeth II The Gratia Regina Fidei Defensor». Ieu mangrupikeun kalimat Latin anu tiasa dipendakan dina sadaya koin di Inggris sareng hartosna ditarjamahkeun: "Elizabeth II, ku rahmat Allah, Ratu, pembela iman." Kanggo Ratu kami, ieu sanés ngan ukur gelar anu sanés pikeun gelar anu sanés, tapi mangrupikeun tanggung jawab sareng daya tarik yén anjeunna henteu ngan ukur sacara serius, tapi anu anjeunna parantos satia dilaksanakeun dina sababaraha taun yén anjeunna gaduh dina tahta.

Dina taun-taun ayeuna, pesan Ratu di Natal parantos ditingal dina nada anu tibalik Kristen, kalayan nami Kristus sareng tanda petik tina kitab suci anu aya dina puseur pesenna. Pesen 2015 dianggap paling Kristen ku seueur sabab nyarioskeun gelap taun kamari sareng cahaya anu aya dina Kristus. Pesan-pesan ieu katingali ku ratusan juta jalma di sakumna dunya tur Ratu nyandak kasempetan ieu pikeun ngabagikeun iman ka hadirin anu ageung ieu.

Panginten sigana urang moal tiasa ngarobih jutaan jalma, tapi aya ogé kasempetan pikeun urang bagikeun sababaraha urang iman. Kasempetan timbul di tempat damel atanapi di sakola, di kulawarga atanapi ku tatangga. Naha urang ngadangpaatkeun kasempetan nalika aranjeunna hudang? Urang henteu disebut "Pembela Iman," tapi ku rahmat Allah, unggal urang tiasa janten Pembela Iman lamun urang ngabari warta anu saé anu parantos dilakukeun pikeun dunya di dunya ku Isa Al Masih. Masing-masing urang gaduh carita pikeun nyarioskeun kumaha Gusti nyambut damel dina kahirupan sareng kumaha anjeunna tiasa damel di kahirupan batur. Dunya ieu peryogi pisan nguping carita ieu.

Urang bener-bener cicing di dunya anu poék sareng urang badé niru conto Ratu sareng nyebarkeun lampu Yesus, pikeun ngajagaan iman urang. Kami ogé ngagaduhan tanggung jawab ieu, salah sahiji anu kedah urang serius. Pisan anu penting anu henteu tiasa ditinggalkeun ka Ratu Inggris waé.

doa:

Rama, hatur nuhun kanggo ratu kami sareng mangtaun-taun jasa dikhususkeun. Muga urang diajar tina conto maranéhanana sareng janten pembela iman kana jasa kami. Amin.

ku Barry Robinson


pdfBek Asah iman