Janten berkah ka batur

Maksudna kuring nyebutkeun yén sadaya Nasrani hoyong kaberkahan ku Gusti. Ieu mangrupikeun pangarep-arep sareng ngagaduhan akar dina lami ogé dina prajanjian énggal. Berkah imam dina Nomer 4:6,24 dimimitian ku: "PANGERAN ngaberkahan anjeun sareng ngajaga anjeun!" Sareng Yesus sering nyarios dina "Beatitudes" dina Mathäus 5: "Rahayu (rahayu) nyaéta… »

Dipuji ku Gusti mangrupikeun hak istimewa anu kedah urang sadayana dicari. Tapi pikeun tujuan naon? Naha urang hoyong kaberkahan janten dihargaan ku Gusti? Kéngingkeun status anu langkung luhur? Ngaraosan gaya hirup urang anu séhat kalayan ningkatkeun kamakmuran sareng kaséhatan?

Seueur anu milari berkah Alloh supados tiasa nampi hiji hal. Tapi kuring nyarankeun ogé lain. Nalika Allah ngaberkahan Abraham, anjeunna nunjukkeun yén anjeunna bakal janten berkah ka batur. Jalma anu sanésna ogé kedah nampi bagian berkah. Israel kedah janten berkah pikeun bangsa-bangsa sareng Nasrani anu berkah pikeun kulawarga, garéja, garéja sareng nagara. Kami kaberkahan janten berkah.

Kumaha urang tiasa ngalakukeun éta? Dina 2 Korinta 9: 8 Paul nyerat: "Tapi Allah boga kakuatan pikeun ngaberkahan anjeun kalimpahan kalayan unggal kado rahmat, ku kituna anjeun salawasna gaduh cukup dina unggal hal sareng gaduh hartos anu beunghar pikeun hasil anu saé pikeun sagala rupa." (Jumlah tarjamahan). Gusti moho ngaberkahan ka urang ku urang tiasa ngalaksanakeun karya-karya anu saé kedah dilakukeun dina sagala jinis cara sareng unggal waktos, sabab Gusti nyayogikeun mana-mana anu urang peryogikeun.

Dina tarjamahan "Harapan Kanggo Sadaya", ayat di luhur maos: "Éta bakal masihan anjeun sadayana anu diperyogikeun pikeun éta, langkung ti éta. Anjeun moal ukur ngagaduhan cukup diri, tapi anjeun ogé bakal tiasa masihan kaayaanana ka batur." Babagi sareng batur henteu kedah lumangsung dina skala anu ageung, karahayonna leutik biasana gaduh dampak anu langkung ageung. Gelas cai, tuangeun, sapotong pakean, kunjungan atanapi paguneman anu pikaresepeun, hal-hal alit ieu tiasa ngajantenkeun kahirupan batur (Mateus 25, 35-36).

Nalika urang ngaberkahan berkah ka batur, kalakuan urang gaib sabab Gusti mangrupikeun Gusti anu ngaberkahan. Upami urang ngaberkahan batur, Gusti bakal ngaberkahan kami langkung seueur sahingga kita tiasa teras masihan berkah.

Naha urang henteu ngawitan naros ka unggal dinten kumaha sareng ka saha kuring tiasa janten berkah ayeuna? Anjeun henteu terang sateuacanna naon hartosna kabiruan sakedik pikeun batur; tapi kami diberkahan ku éta.

ku Barry Robinson


pdfJanten berkah ka batur