Mediator nyaeta pesen

056 panengah nyaéta pesen "Deui-deui, bahkan sateuacan jaman urang, Gusti nyarios ka karuhun urang ku sababaraha cara anu béda ngalangkungan para nabi. Tapi ayeuna, dina waktos terakhir ieu, Gusti nyarios ka urang ngalangkungan Putra-Na. Ngaliwatan anjeunna Gusti nyiptakeun langit sareng bumi, sareng anjeunna ogé ngajantenkeun anjeunna warisan pikeun sagala hal. Dina putra kamuliaan ketuhanan bapakna ditingalikeun, sabab anjeunna sapinuhna gambar Gusti » (Ibrani 1,1: 3 Mudah-mudahan pikeun Sadayana).

Élmuwan sosial nganggo kecap sapertos "modéren", "post-modern" atanapi bahkan "post-post-modern" pikeun ngajelaskeun waktos urang hirup. Aranjeunna ogé nyarankeun téknik anu béda pikeun komunikasi sareng unggal generasi.

Naon waktos urang hirup di, komunikasi nyata ngan ukur mungkin nalika kadua pihak ngalangkungan nyarios sareng ngupingkeun tingkat pamahaman. Nyarios sareng ngupingkeun hartosna pikeun tujuan. Tujuan komunikasi nyaéta pamahaman anu nyata. Ngan kusabab batur tiasa nyarios sareng ngupingkeun batur sareng ngalakukeun tugasna sanés hartosna éta silih ngartos. Sareng upami aranjeunna henteu leres-leres akur, aranjeunna henteu leres komunikasi ogé, aranjeunna ngan ukur nyarios sareng ngupingkeun tanpa ngartos.

Béda sareng Gusti. Gusti henteu ngan ukur ngadangukeun urang sareng nyarios ka urang ngeunaan maksad na, anjeunna komunikasi sareng pangertian. Anjeunna masihan urang Alkitab heula. Ieu sanés ngan ukur buku naon waé, éta mangrupikeun wangsit Allah nyalira ka urang. Ngalangkungan aranjeunna anjeunna ngirimkeun ka urang saha anjeunna, sabaraha anjeunna mikanyaah ka urang, sabaraha hadiah anu anjeunna pasihkeun, kumaha urang tiasa kenal ka anjeunna sareng kumaha cara ngatur kahirupan urang anu pangsaéna. Alkitab mangrupikeun pitunjuk pikeun kahirupan anu dikerjakeun ku Gusti pikeun barudakna. Sanajan hébat Alkitab, éta sanés bentuk komunikasi anu paling luhur.

Cara pamungkas anu dikomunikasikan ku Gusti Allah nyaéta ngalangkungan wahyu pribadi liwat Yesus Kristus. Urang diajar ngeunaan éta tina Alkitab. Gusti komunikasikan kaasihna ku janten salah sahiji urang, ngabagi kamanusaan sareng urang, kasangsaraan urang, godaan sareng kasedihan urang. Yesus nyandak dosa-dosa urang ka dirina, ngahampura sadayana, sareng ngadamel tempat pikeun urang sareng anjeunna di sisi Allah. Malah nami Isa ngalantarankeun kaasih Gusti pikeun urang. Yesus hartosna: Allah kasalametan. Ngaran sanés anu dilarapkeun ka Yesus, "Immanuel", hartosna "Gusti sareng urang".

Yesus sanés ngan ukur Putra Allah, tapi ogé "Firman Allah" anu ngungkabkeun ka urang Rama sareng kahoyong Rama. «Kecap janten manusa sareng cicing diantara urang. Kami sorangan parantos ningal kamulyaan Ilahi-Na, sapertos Gusti ngan ukur masihan ka Putra-Na hiji-hijina. Di Anjeunna cinta sareng kasatiaan anu pangampura Gusti sumping ka kami »(Yohanes 1:14).

Numutkeun kahoyong Gusti "saha waé anu ningali Putra sareng percanten ka Anjeunna bakal hirup salamina" (Yohanes 6:40).

Gusti nyalira nyandak inisiatip pikeun urang pikeun terang anjeunna. Sareng anjeunna ngundang urang komunikasi sareng anjeunna sacara pribadi ku maca tulisan suci, ngadoa, sareng sosobatan sareng anu sanés anu ogé kenal anjeunna. Anjeunna parantos terang urang - henteu waktosna pikeun langkung kenal anjeunna?

ku Joseph Tkach


pdfMediator nyaeta pesen