Cara hese

050 jalan anu sesah "Kusabab anjeunna nyalira nyarios:" Kuring pasti henteu hoyong nyabut tangan kuring sareng kuring pasti moal badé ninggalkeun anjeun »  (Ibrani 13, 5 ZUB).

Naon anu urang lakukeun nalika urang teu tiasa ningali jalan urang? Sigana moal mungkin ngalangkungan kahirupan tanpa ngagaduhan hariwang sareng masalah anu hirup dibawa. Kadang-kadang ieu ampir teu tahan. Sigana mah kahirupan henteu adil kadang-kadang. Naha kunaon kitu? Kami hoyong terang. Seueur anu teu tiasa diprediksi ngahukum urang sareng urang heran naon hartosna. Ieu sanés anu énggal, sajarah manusa pinuh ku keluhan, tapi teu mungkin pikeun ngartos sadayana ieu ayeuna. Tapi nalika urang kakurangan elmu, Gusti masihan urang balesan anu urang sebut iman. Kami iman dimana urang kurang tinjauan sareng pamahaman lengkep. Upami Gusti masihan iman ka urang, maka urang bakal maju dina kapercayaan, sanaos urang henteu tiasa ningali, ngartos atanapi curiga kumaha jalanna.

Nalika urang ngadangu kasusah, Gusti ngajantenkeun urang percanten yén urang henteu kedah nyandak nyalira waé. Upami Gusti, anu teu tiasa ngabohong, ngajangjikeun hiji hal, saolah-olah anu parantos leres. Naon anu diomongkeun ku Gusti ngeunaan jaman susah? Paulus nyarioskeun ka kami di 1 Korinta 10, 13 «Anjeun can acan digoda ku nanaon tapi manusa; Tapi Allah satia, anu moal ngantep anjeun kagoda ku kakayaan anjeun, tapi ogé bakal nyiptakeun jalan kaluar kalayan godaan sahingga anjeun tiasa tahan. »

Ieu dirojong teras dijelaskeun ku Ulangan 5, 31 sareng 6: «Sing kuat sareng teguh, ulah sieun sareng ulah sieun diantarana! Pikeun PANGERAN Allah anjeun bakal diiring ku anjeun; anjeunna moal narik leungeun anjeun tina anjeun sareng moal ngantep anjeun. Tapi PANGERAN bakal di payuneun anjeun; anjeunna bakal sareng anjeun sareng moal narik tangan anjeun tina anjeun atanapi ngantunkeun anjeun; ulah sieun tur matak macet. »

Henteu janten masalah naon anu urang lalui atanapi dimana urang kedah angkat, urang henteu pernah ngalakukeun waé. Kanyataanna, Gusti parantos nungguan urang! Anjeunna sateuacanna urang pikeun nyiapkeun jalan pikeun urang.

Marilah urang nangkep iman anu ditawarkeun ku Gusti sareng urang ngarepkeun sagala kapercayaan anu hirup masihan urang ngawasa.

ku David Stirk