Ditulis dina leungeun-Na

362 ditulis dina leungeun na "Kuring terus nahan anjeunna dina panangan. Tapi urang Israil henteu sadar yén sadaya anu saé anu kajadian ka aranjeunna asalna tina kuring » (Hos. 11: 3 Harepan Ka sadayana).

Nalika ngotéktak kasus alat kuring, abdi nyumput bungkus roko kuno, sigana ti taun 60an. Hal éta parantos dipotong kabuka supados daérah pangpanjangna tiasa didamel. Aya gambar panyambung tilu titik sareng petunjuk kumaha kawatna. Kuring henteu terang saha anu nyerat ieu salami sababaraha taun ieu, tapi kuring ngingetkeun kuring tina paribasa: "Tulis éta dina tonggong kotak roko!" Sugan hal ieu disada dalit pikeun sababaraha anjeun?

Ogé ngingetkeun kuring yén Gusti nyerat hal anu anéh. Naon atuh hartosna? Nya, urang baca ngeunaan anjeunna nyerat nami dina panangan-Na. Yesaya nyarioskeun ka kami tina pernyataan ieu dina bab 49 dina bukuna.Anggalna Allah ngajelaskeun dina ayat 8-13 yén anjeunna bakal ngabebaskeun Israil tina tawanan Babul kalayan kakuatan anu hébat sareng kabagjaan. Catet ayat 14-16 Yerusalem lamur: "Duh, Gusti parantos turun ka abdi, anjeunna parantos lami hilap ka kuring." Tapi PANGERAN ngajawab: «Naha indung poho orokna? Naha anjeunna haté ngantepkeun orok pikeun nasibna? Sareng upami anjeunna hilap, kuring moal pernah hilap anjeun! Kuring parantos ngalamar nulis nami anjeun dina palem leungeun kuring. » (HfA) Di dieu Allah nyatakeun total kasatiaan-Na ka umat-Na! Catet yén anjeunna nganggo dua gambar khusus, kaasih indung sareng nyerat dina pananganna, panginget angger pikeun dirina sareng kanggo umat-Na!

Upami urang ayeuna tobat ka Yérémia sareng maca pernyataan mana Gusti nyarios kieu: "Lah, dinten-dinten badé datang," saur Gusti, sakumaha kuring bakal nyieun perjanjian anyar sareng kulawarga Israil sareng kulawarga Yéhuda; henteu sapertos perjanjian anu dilakukeun ku bapak-bapakna nalika kuring dicandak ku rahayu pikeun ngaluarkeun aranjeunna ka tanah Mesir; pikeun aranjeunna ngejat perjanjian kuring, sanaos kuring ogé salaki séwang-séwangan, saur Gusti. Tapi éta mangrupikeun perjanjian anu bakal dilakukeun ku kulawarga Israil saatos-dinten éta, saur Gusti; Kuring hoyong nempatkeun hukum kuring ka jero sareng nyerat kana haté maranéhna, na kuring hoyong janten gusti aranjeunna sareng aranjeunna kedah janten umat abdi » (Yeremia 31, 31-33 Schlachter 2000). Deui-deui Allah ngungkabkeun cinta ka umat-Na sareng nyerat deui ku cara anu khusus, dina waktosna kana haté na. Tapi perhatikeun, ieu mangrupikeun perjanjian énggal, henteu siga perjanjian lama, dumasar kana merit sareng padamelan, tapi hubungan sareng lebet ku Gusti Allah masihan aranjeunna intimate ngeunaan hubungan sareng hubungan ka Anjeunna!

Ngan sapertos kotak roko anu lami, anu ngingetkeun kuring ka kabel tina colokan tilu titik, bapa urang ogé nyerat di tempat-tempat lucu: "Dina leungeunna naon anu ngingetkeun urang kasatiaan, sareng ogé dina ati urang jangji ka urang kalayan hukum spiritual na nyaah ka eusian! "

Marilah urang teras émut yén anjeunna leres-leres mikacinta sareng nyeratna salaku bukti.

doa:

Bapa, hatur nuhun kanggo ngajelaskeun kumaha kami berharga pikeun anjeun ku cara anu khusus - kami ogé bogoh ka anjeun! Amin

ku Cliff Neill


pdfDitulis dina leungeun-Na