Kebon jeung deserts

384 kebon gurun "Tapi aya taman di tempat anjeunna disalib, sareng di kebon aya makam anyar, anu teu acan aya anu dikuburkeun" Yohanes 19:41. Seueur waktos anu ditangtoskeun dina sajarah Injil lumangsung di lokasi-lokasi anu sigana ngagambarkeun sifat kajadianana.

Waktu munggaran anu munggaran dilaksanakeun di hiji kebon anu éndah tempat Allah parantos nempatkeun Adam sareng Hawa. Tangtosna, Taman Eden memang khusus kumargi kebon Allah; di dinya anjeun tiasa pendak sareng anjeunna leumpang di tengah énjing. Lajeng oray kasebut maén, nyobian misahkeun Adam sareng Hawa ti panyipta maranéhna. Sareng, anu urang terang, aranjeunna matak kaluar ti kebon sareng payuneun Gusti ka dunya musuhan anu pinuh ku cucuk-cucuk sareng ribut sabab parantos ngupingkeun oray sareng parantos ngalaksanakeun sabalikna kana tatanan Gusti.

Kajadian utama anu kadua kajantenan di gurun tempat Yesus, Adam anu kadua, ngadamel godaan Iblis. Hal ieu dipercaya yén adegan tina konfrontasi ieu mangrupikeun gurun Judean liar, tempat anu picilakaeun sareng henteu dihirupkeun. Commentary Alkitab Barclay nyebutkeun: "Gurun manjang antara Yerusalem di dataran tengah sareng Laut Mati ... Wewengkon keusik konéng, batu kapur batu sareng batu kerikil. Anjeun tiasa ningali lapisan melengkung tina batu, kisaran gunung anu ngajalankeun di sadaya arah. Puu-bukit sapertos tumpukan lebu; batu kapur anu blosen peupeus, batu-batu anu gundul sareng terjaja ... Éta bersinar sareng shimmers sapertos panas dina oven gedé. Gurun manjangan ka Laut Mati sareng teundeun 360 meter, lamping batu kapur, karikil sareng marl, dipangku ku gawir sareng troughs sirkular sareng tungtungna mendakan turun ka Laut Mati ». Gambar anu pas pikeun dunya gugur, dimana Putra Manusa, nyalira sareng tanpa tuangeun, nolak sagala godaan Iblis, anu dimaksudkeun pikeun ngusir anjeunna tina Allah. Tapi, Yesus tetep satia.

Sareng pikeun acara anu paling penting, adegan parobihan kana batu kuburan anu diukir dibanding batu. Awak Yesus dibawa ka dieu saatosna. Ku maot anjeunna ngalahirkeun dosa sareng maot sareng ngabuang Iblis. Anjeunna gugah tina maot - sareng deui di kebon. Maria Magdalena salah ngira yén anjeunna tukang kebon dugi anjeunna nyauran namina. Tapi ayeuna anjeunna Gusti, leumpang dina kasarung isuk, siap-siap jeung tiasa mingpin dulur-dulur sareng saderek deui kana tangkal hirup. Leres, hallelujah!

doa:

Juru Salamet, ngalangkungan kaasih-kasalametan anjeun nyalametkeun kami tina gurun dunya ieu, ngalangkah jalan sareng kami ayeuna, unggal dinten sareng salamina. Janten urang badé ngabales kalayan raos syukur. amin

ku Hilary Buck


pdfKebon jeung deserts