Kumaha kuring kedah sholat épéktip?

Upami henteu, naha henteu? Upami urang henteu nyuhungkeun ka Gusti pikeun suksés, naha éta mangrupikeun kagagalan, kagagalan? Éta gumantung kana kumaha urang ningali kasuksésan. Kuring mendakan definisi ieu saé saé pisan: Pikeun minuhan tujuan Gusti pikeun kahirupan kuring dina iman, cinta sareng liwat kakuatan Roh Suci sareng ngarepkeun hasilna ti Gusti. Pikeun tujuan anu sapertos berharga dina kahirupan urang kedah tiasa ngadoa kalayan percaya diri.

"Oh, émut kana janji-janji anjeun ka Musa hamba anjeun nalika anjeun nyarios: Upami anjeun henteu satia, kuring bakal nyebarkeun anjeun di antara umat-umat"  (Tarjamahan kuantitas 1,8)

Upami anjeun teu tiasa nyayogikeun ka Gusti anu suksés pikeun naon anu anjeun laksanakeun, aya opat titik dina kahirupan Nehemia kumaha anjeun tiasa ngadoakeun sacara efektif: 

  • Dumasar kana pamundut urang kana karakter Gusti. Doakeun terang yén Gusti bakal ngajawab: Kuring ngantosan waleran kana doa ieu kusabab anjeun Gusti anu satia, Gusti anu agung, Gusti anu maha asih, Gusti anu saé anu tiasa méréskeun masalah ieu!
  • Sadar kana dosa Ngaku (salah laku, hutang, kasalahan). Saatos Nehemia dumasar kana do'a na kana naon Gusti, anjeunna ngaku dosa-dosana. Saur anjeunna: Kuring ngaku dosa, kuring sareng kulawarga bapak kuring parantos dosa, kami polah nganyenyeri ka anjeun, kami henteu nurut. " Éta henteu kasalahan Néhémia yén Israél murag kana tahanan. Anjeunna bahkan henteu lahir nalika éta kajantenan. Tapi anjeunna ngurung dirina dina dosa bangsa, anjeunna ogé bagian tina masalah.
  • Klaim jangji Gusti. Néhémia ngadoa ka Gusti: Oh, émut kana janji-janji anjeun ka Musa hamba-Na. Naha tiasa disauran Gusti pikeun émut? Néhémia ngingetkeun ka Allah ngeunaan jangji anjeunna ka bangsa Israil. Dina hartos kiasan, anjeunna nyarios, Gusti, anjeun ngingetkeun urang ngalangkungan Musa yén lamun urang henteu satia, kami bakal kaleungitan bumi Israél. Tapi anjeun ogé janji yén lamun kami tobat, anjeun bakal masihan bumi deui ka kami. Naha Gusti kedah diingetan? Henteu Naha anjeunna hilap kana jangji na? Henteu Naha urang ngalakukeun éta ogé? Éta ngabantosan urang pikeun henteu mopohokeun aranjeunna.
  • Kudu ditetepkeun dina naon anu urang nyuhunkeun. Upami urang ngarepkeun jawaban anu khusus, maka urang kedah terang dina éta. Upami pamundut urang dijaga sacara umum, kumaha urang tiasa terang upami éta parantos diwaler? Nehemia henteu tahan, anjeunna naroskeun suksés. Anjeunna yakin pisan dina doana.

ku Fraser Murdoch