Lapar di jero urang

361 rasa lapar jeroeun urang «Sadayana ningal anjeun diarepkeun sareng anjeun masihan éta dahareun dina waktos anu leres. Anjeun muka leungeun anjeun sareng eusian makhluk anjeun ... » (Jabur 145, 15-16 Harepan Ka sadayana).

Sakapeung kuring ngarasa lapar ngajerit dimana waé di jero kuring. Dina pikiran kuring nyobian teu malire anjeunna sareng ngeureunkeun anjeunna bari. Tapi ujug-ujug anjeunna datang deui terang.

Kuring nyarioskeun kana kahayang, kersaning jeroeun urang langkung ngartos kana jerona, ceurik pikeun minuhan yén urang téh ngusahakeun ngeusian hal-hal sanés. Kuring terang kuring hoyong langkung ti Gusti. Tapi kusabab sababaraha alesan ieu kasurupan kuring matak matak jauh, saolah-olah naros langkung seueur ti kuring tibatan anu tiasa masihan. Éta anu sieun upami kuring ngantepkeun aranjeunna sumping anu bakal nunjukkeun sisi anu dahsyat kuring. Éta bakal nunjukkeun karentanan kuring, bakal nembongkeun kabutuhan pikeun kecanduan ka hiji hal atanapi ka batur langkung ageung. Daud lapar pikeun Gusti, anu teu tiasa dikedalkeun ku kecap-kecap sanés. Anjeunna nyerat muji kanggo pujian sareng masih teu tiasa ngajelaskeun naon anu anjeunna nyobian.

Kuring mikir urang sadaya ngalaman perasaan ieu ti jaman ka jaman. Kisah 17,27 nyarios: "Anjeunna ngalakukeun sakabéh ieu kusabab anjeunna hoyong jalma milari anjeunna. Anjeun kedah tiasa ngarasa sareng mendakan anjeunna. Sareng saé, anjeunna caket pisan ka unggal urang! » Nya mangrupikeun Gusti anu nyiptakeun urang sareng kersaning Gusti. Nalika anjeunna narik urang, urang ngarasa lapar. Urang sering nyandak waktos anu pondok upami cicingeun atanapi sholat, tapi kami henteu nyandak waktos pikeun milari anjeunna. Urang butuh sababaraha menit pikeun ngupingkeun sora na teras urang nyerah. Kami sibuk teuing pikeun cicing di langkung panjang, oh urang ngan ukur tiasa ningali kumaha caket kami ka anjeunna. Naha urang nyangka nguping nanaon? Upami kitu, sanés urang bakal ngaregepkeun janten salaku kahirupan urang ngandelkeun kitu?

Rasa lapar ieu sapertos kitu diarepkeun ku wareg ku panyipta urang. Hiji-hijina jalan anjeunna tiasa disusuhan nyaéta nyéépkeun waktos sareng Gusti. Upami rasa lapar kuat, urang peryogi langkung waktos sareng éta. Urang sadaya hirup sibuk, tapi naon anu paling penting pikeun urang? Naha urang daék ngenal anjeunna langkung hadé? Sampun kumaha anjeun? Kumaha upami anjeunna mendakan langkung ti sajam isuk-isuk? Kumaha upami anjeunna nyarios dua jam sareng istirahat siang? Kumaha upami anjeunna naroskeun kuring ka luar negeri sareng cicing sareng jalma-jalma anu teu kantos nguping Injil sateuacanna?

Naha urang daék masihan pikiran, waktos sareng kahirupan urang ka Kristus? Éta pasti bakal aya patut. Ganjar bakal hébat, sareng seueur jalma tiasa terang kusabab anjeun ngalakukeun éta.

doa

Ayah, pasihan abdi wasiat milari anjeun kalayan manah sanubari. Anjeun jangji pendak sareng kami nalika kami ngadeukeutan anjeun. Abdi hoyong caket ka anjeun ayeuna. Amin

ku Fraser Murdoch


pdfLapar di jero urang