Kasarna kasimpulan

"Tong ngahukum batur, maka anjeun moal dihukum! Ulah nangtoskeun hiji jalma, maka anjeun moal dihukum boh! Upami anjeun parantos hapunten sanésna, maka anjeun ogé bakal dihampura ” (Lukas 6:37 Harepan Kanggo Sadaya).

Dina jasa garéja barudak urang diajarkeun ngeunaan anu leres sareng salah. Pengawas naroskeun: "Upami kuring nyandak dompét lalaki kalayan sagala artos na tina saku jaketna, naon kuring?" Little Tom angkat leungeunna sareng mésem sesah sareng kabur kaluar: "Teras anjeun garwa!"

Naha anjeun, sapertos kuring, parantos ngarepkeun "maling" ngabales? Kadang urang peryogi sakedik inpormasi langkung sateuacan urang tiasa nyandak kaputusan. Siloka 18, 13 ngingetkeun: "Saha waé anu némbalan sateuacan anjeunna parantos ngupingkeun nunjukkeun kabodosan sareng ngadamel bodo dirina."

Urang kedah sadar yén urang terang sadayana kanyataan sareng aranjeunna kedah leres. Mateus 18, 16 nyebutkeun yén hiji hal tiasa dikonfirmasi ku dua atanapi tilu saksi, nyaéta, dua belah pihak kedah nyarios.

Sanaos urang parantos ngahijikeun sagala kanyataan, urang henteu kedah nganggap ieu janten saluareun mamang.

Marilah urang 1 Samuel 16: 7: "Aya jalma ningali naon anu aya di hareupeun panon, tapi PANGERAN ningali kana haté." Urang ogé kudu mikirkeun Mateus 7: 2: "... kalayan hakim anu anjeun pareng, anjeun bakal. janten dihukum ... "

Malahan kanyataan bisa ngakibatkeun kacindekan salah. Circumstances henteu biasana anu urang mimitina perkiraan, sakedik carita sakedik nunjukkeun ka kami di awal. Upami urang ngaluncat kana kacindekan, urang kalayan gampang isin isin sareng nyababkeun teu adil sareng ngarugikeun batur.

Doa: Mantuan kami henteu ngajlengkeun kacindekan, Bapa Surgawi, tapi pikeun nyandak kaputusan anu leres sareng leres, pikeun nunjukkeun kaasih sareng henteu hoyong saluareun mamang, Amin.

ku Nancy Silsox, Inggris


pdfKasarna kasimpulan