Ngan pikeun panon anjeun

Malahan, sakumaha diserat: "Anu henteu aya anu ningali mata, henteu aya kuping anu nguping sareng teu aya anu ngagaduhan hati manusa, naon anu parantos disiapkeun Allah pikeun jalma anu mikanyaah anjeunna" (1 Korinta 2:9).
 
Bari kuring ngantosan giliran kuring kudu nalungtik panon kuring, éta kajantenan kuring anu ngajentulkeun panon urang. Nalika kuring mikir ngeunaan keajaiban panon, sababaraha tulisan anu aya dina pikiran kuring anu ngabuka panon kuring pikeun ngaingetkeun kakawasaan Yesus anu ngajantenkeun jalma buta. Seueur mujijat anu dirékam dina Alkitab pikeun urang sahingga urang tiasa ngadeukeutan aranjeunna. Lalaki anu buta ti saprak lahir sareng disageurkeun ku Al Masih saurna: "Kuring henteu terang naha anjeunna anu dosa; Kuring terang yén éta buta sareng ayeuna kuring ningali " (Yohanes 9:25).

Kami sadayana rohani buta, tapi Allah muka panon urang terang kaleresan dina kitab suci. Heuh Abdi buta rohani ti lahir, tapi ayeuna kuring ningali liwat iman sabab Allah parantos ngajantenkeun dina haté kuring. Kuring ningali dina jalma Yesus Kristus kamulyaan pinuh ku kamulyaan Gusti (2 Korinta 4: 6). Sagampil Musa ningali hiji anu teu kawih (Ibrani 11:27).

Pisan panglipur pisan uninga yén Allah anu jaga-jaga pikeun ngajaga kami. "Kanggo panon PANGERAN ngahijikeun bumi saderhana pikeun ngabuktikeun diri perkasa pikeun jalma-jalma anu haténa teu kabagi kana anjeunna" (2 BABAD 16: 9). Marilah urang ogé ningal Kitab Peribahasa: "Dina panon TUHAN aya saban jalan, sareng anjeunna ngurus sakumna jalur." (Siloka 5:21). "Panon PANGERAN nuju ka unggal tempat sareng milari kana jahat sareng anu saé" (Siloka 15: 3). Teu aya anu tiasa luput panon PANGERAN!
 
Allah mangrupikeun pembina panon urang. Unggal ayeuna panon urang kedah ditaliti ku optis pikeun visi anu langkung saé. Alhamdulilah anu masihan panon urang ningali ciptaan-Na anu endah pisan. Kita Hayu urang alhamdulillah langkung seueur pikeun ngabuka mata spiritual urang pikeun ngartos bebeneran kamulyaan-Na. Ngaliwatan sumanget kawicaksanan sareng wahyu urang ningali naon anu diarepkeun ku Gusti nalika Anjeunna nyauran ka urang; naon pusaka anu beunghar sareng éndah anu dipiboga milik jalma-jalma suci (Efesus 1:17 - 18).

Upami anjeun kedah ngantosan pariksa panon anjeun, pikirkeun ngeunaan mujijat sorotan anjeun. Tutup panon anjeun ningali nanaon. Teras muka panon anjeun sareng ningali hal-hal di sabudeureun anjeun. Ajaib sanggeus mukjizat, "sakedapan, kalayan instan, nganggo tarompét anu terakhir, sabab éta bakal tarompet, sareng anu maot bakal dibangkitkeun, teu sampurna, sareng urang bakal dirévisi" (1 Korinta 15:52). Kami bakal ningali Yesus dina kamulyaan sareng bakal sapertos anjeunna, urang bakal ningali anjeunna nganggo panon sorangan sakumaha anjeunna leres pisan (1 Yohanes 3: 1-3). Puji ka Gusti Nu Maha Kawasa sareng ngucap syukur kana sagala keajaiban na.

doa

Bapa Surgaji, hatur nuhun pikeun nyiptakeun kami ngajentul sareng ngajentul dina gambar anjeun. Dina hiji poé urang bakal ningali kumaha anak putrana Yesus Kristus. Kanggo ieu kuring muji anjeun dina nami Juru Salamet urang. Amin

ku Natu Moti


pdfNgan pikeun panon anjeun