Henteu aya damel

»Sabaraha lami anjeun badé nyarios sapertos kitu sareng kedah nyarios ku sungut anjeun ngan angin telenges» (Ayub 8: 2)? Éta mangrupikeun salah sahiji dinten anu jarang anu kuring henteu kantos rencanana nanaon. Janten panginten kuring badé ngalereskeun koropak email kuring. Janten jumlahna turun ti 356, engké ka 123 épék, tapi telepon hungkul; parishioner naros dina patarosan anu sesah. Pagunemanana langkung jam sajam langkung.

Salajengna kuring hoyong ngadamel cucian. Pas baju éta aya dina mesin cuci, délkétna ngaraos, éta aya tatangga sabeulah. Satengah jam saterusna kuring tiasa ngagentos dina mesin cuci.

Kuring panginten meureun kuring tiasa ningali finale billiard dina TV. Kuring teu nyababkeun dirumuskeun kuring dina korsi ku gelas panas tina telepon basa hp na hungkul. Waktos ieu mangrupikeun anggota anu naroskeun ngeunaan rapat dina akhir minggu. Anjeunna lirén nyauran ngan ukur waktuna janten kuring tiasa ningali acara final di TV sareng nginum tèh tiis.

Kuring kedah ngalakukeun pagawéan éditor kanggo salah sahiji publikasi luar negeri urang. Dinten ieu bakal janten waktos anu pas pikeun nyerat tulisan. Hiji email buzzed kana koropak kuring sareng kuring ngarasa kapaksa nyandak waktos pikeun ngabales alam masalah ieu langsung.

Dahar beurang. Sakumaha biasa, kuring nyandak roti lapis teras uih deui ka tulisan. Teras sauran sumping deui, anggota kulawarga ngagaduhan masalah. Abdi lirén damel ningali kumaha kuring tiasa ngabantosan. Kuring balik tengah wengi sareng "turun ka tempat tidur".

Ngartos leres abdi, Kuring henteu ngeluh. Tapi kuring sadar yén Tuhan henteu pernah gaduh sapertos-kitu sareng ieu mangrupikeun dinten anu luar biasa pikeun kuring. Urang henteu ngejantenkeun Gusti kalayan masalah atanapi doa kami. Anjeunna ngagaduhan sadaya waktos, salamina. Anjeunna tiasa sumping ka pendak sareng urang salami badé neneda. Anjeunna henteu kedah nyimpen waktos-jadwalna supados anjeunna tiasa ngurus padamelan sapopoé atanapi tuang. Anjeunna tiasa bakti pinuh perhatian ka urang sareng ngadangukeun putrana, Imam Agung anu ngalaksanakeun perhatian urang ka anjeunna. Kami penting pisan pikeun anjeunna.

Acan sakapeung urang henteu gaduh waktos kanggo Gusti, khususna dina dinten sibuk. Dina waktos sanés urang sering nganggap yén urang kedah masihan tugas-tugas anu penting pikeun tempat ngahormat dina kahirupan urang. Maka Allah ngan ukur tiasa ningali upami kami ngagaduhan menit atanapi kirang ngalakukeun. Atanapi nalika urang gaduh masalah. Duh teras urang parantos pisan waktos kanggo Allah nalika urang kasulitan!

Kadang kuring pikir urang Nasrani nunjukkeun langkung pikaresepeun pikeun Allah tibatan jalma atheis anu henteu ngaku yén aranjeunna ngahargaan sareng nuturkeun Anjeunna!

doa

Bapak anu welas asih, anjeun marahmay pisan dina sagala kaayaan sareng unggal waktos. Punten ngabantosan kami pikeun nganuhunkeun sareng resep. Urang ngadoa ieu ku nami Yesus, amin

ku John Stettaford


pdfHenteu aya damel