The goodwill of strangers

»Tunjukkeun kuring sareng nagara dimana anjeun ayeuna janten urang asing ngeunaan muhibah anu sami anu kuring parantos nunjukkeun ka anjeun» (Nomer 1:21,23).

Kumaha nagara kedah ngurus nagara-nagara anu asing? Sareng langkung penting, kumaha urang kedah kalakuanana nalika urang di nagara sanés janten urang asing? Numutkeun Kajadian 1, Abraham cicing di Gerar. Anjeunna katingalina parantos dirawat kalayan hadé, sanaos panipuan anu dilakukeun ku Abraham ngalawan Abimelek, raja Gerar. Abraham parantos ngawartosan anjeunna satengah bebeneran ngeunaan garwa na Sara pikeun ngajagaan diri tina maot. Hasilna nyaéta Abimelek ampir teu laku jina sareng Sara. Abimelek, henteu kitu, henteu ngabales kajahatan sareng jahat, tapi malikkeun Sarah, garwa Abraham, ka anjeunna. Sareng Nabi Abimelek: "Lah, tanah kuring tempatna di payun anjeun; cicing dimana éta hadé dina panon anjeun! » Kajadian 21 Ku cara kieu anjeunna masihan Nabi Ibrahim gratis ngalangkungan ka sadaya karajaan. Anjeunna ogé masrahkeun sarebu sarébu pérak (Ayat 16).

Kumaha carana Abraham ngajawab? Anjeunna ngado'a pikeun kulawarga Abimelek sareng rumah tangga yén kutukan infertility bakal dikaluarkeun ti aranjeunna. Tapi Abimelek masih curiga. Panginten anjeunna ningali Abraham salaku kakuatan anu dianggap. Sangkan Abimelek ngingetkeun ka Abraham ngeunaan kumaha anjeunna sareng wargi na parantos ngawasa anjeunna kalayan kabajikan. Dua lalaki éta ngawangun hiji perjanjian; aranjeunna hoyong hirup babarengan di nagara éta tanpa nyerang sareng ngamusuhan. Abraham satuju yén anjeunna moal deui tumindak curang. Kajadian 1:21,23 sareng nunjukkeun penghargaan pikeun kabajikan.

Saterasna engke, Yesus saurna dina Lukas 6,31, "Sareng anjeun hoyong jalma-jalma ngalakukeun anjeun, lakukeun ogé!" Ieu mangrupikeun naon anu disarioskeun ka Abimelek ka Abraham. Ieu pelajaran pikeun urang sadayana: naha urang warga atanapi urang anu asing, urang kedah ramah tur silih hormat.


doa

Bapana anu asih, punten bantosan kami pikeun salawasna soméah-ramah ku karana anjeun. Dina nami Yesus Amin!

ku James Henderson


pdfThe goodwill of strangers