Anu peryogi pangpentingna umat manusa

«Dina awalna nyaéta kecap, sareng kecap éta sareng Gusti, sareng kecap éta Gusti ... Dina anjeunna hirup, sareng kahirupan mangrupikeun cahaya pikeun manusa. Sareng cahaya ngagenclang dina poék, sareng gelap henteu nampi éta. " Yohanes 1, 1-4 (Zurich Alkitab)

Calon tangtu pikeun kantor politik di Amérika Serikat ngajak agénsi pariwara pikeun mendesain poster pikeun anjeunna. Perancang iklan iklanna naros ka anjeunna anu ciri anu anjeunna hoyong negeskeun.

"Ngan biasana," walon calon, "intél luhur, kajujuran mutlak, kaikhlasan total, total kasatiaan, sareng tangtosna, kasopanan."

Kalayan média ubiquitous ayeuna, urang tiasa ngandelkeun politisi mana waé, kumaha ogé anjeunna positip, yén unggal kasalahan, unggal salah kaprah, unggal pernyataan atanapi penilaian anu henteu pas bakal dikenal sacara umum. Sadaya calon, naha pikeun parlemen atanapi komunitas lokal, kakeunaan haus média.

Tangtosna, para calon rumasa aranjeunna kedah nempatkeun gambarna paling saé, mun teu jalma henteu bakal percanten kana sagala cara. Sanaos béda sareng sanaos kakuatan pribadi sareng kalemahan, sadaya calon jalma téh rapuh. Hayu urang nyanghareupan éta, aranjeunna bakal resep ngarobih masalah ageungna bangsa urang sareng dunya, tapi aranjeunna henteu ngan ukur kakawasaan atanapi hartosna pikeun ngalakukeunana. Aranjeunna ngan ukur tiasa ngalakukeun anu paling hadé pikeun ngajaga hal-hal dina kontrol anu lumrah dina waktos ulayatna.

Masalah sareng panyawat masarakat manusa tetep aya. Kekejaman, kekerasan, sarakah, ngarayu, ketidakadilan sareng dosa-dosa anu sanés nunjukkeun urang yén aya sisi anu langkung poék pikeun manusa. Nyatana, gelap ieu datang ku panyimpangan ti Gusti anu mikanyaah ka urang. Mangrupikeun musibah anu paling hébat anu kedah ditanggung jalma ogé anu nyababkeun sagala kajahatan manusa anu sanés. Di tengah-tengah gelap ieu, kabutuhan langkung ageung tibatan anu sanés - kabutuhan pikeun Yesus Kristus. Injil mangrupikeun warta anu hadé ngeunaan Yesus Kristus. Anjeunna nyarios ka urang yén cahaya parantos sumping ka dunya. "Kuring terang dunya," saur Yesus. "Jalma-jalma anu nuturkeun kuring moal leumpang dina gelap, tapi bakal ngagaduhan cahaya kahirupan." (Yoh. 8:12) Yesus Kristus ngalereskeun hubungan sareng Bapa sahingga parantos ngarobah manusa ti jero.

Nalika jalma kapercayaan ka Anjeunna, cahaya mimiti bersinar sareng sadayana mulai robih. Éta mangrupikeun awal kahirupan nyata, kahirupan kabagjaan sareng karapihan dina komunikasi sareng Gusti.

doa:

Rama Surga, anjeun terang sareng leres pisan teu aya gelap di anjeun. Kami milarian lampu anjeun dina sagala anu urang laksanakeun sareng anjeun terang yén anjeun terang anu ngalilirkeun kahirupan kami supados gelap nyirep deui ka kami, sapertos anu urang caket sareng anjeun dina lampu. Urang ngadoa ieu ngaran Yesus, amin

ku Joseph Tkach


pdfAnu peryogi pangpentingna umat manusa