Perlindungan kuring tina panerusna

«Saha waé anu nampi anjeun nampi kuring; jeung sing narima kuring nampi anu ngirim kuring. Saha anu nampi amal sasar sabab anjeunna soleh bakal nampi pahala soleh (Mateus 10, 40-41 tarjamahan Schlachter).

Komunitas iman anu kuring peradaban (Ieu mangrupikeun hak istimewa pikeun kuring) sareng kuring sorangan parantos ngalaman parobihan kapercayaan sareng palaksanaan kapercayaan ieu salami dua puluh taun ka pengker. Garéja urang kabeungkeut ku legalisme sareng penting pikeun nolak Injil kurnia. Kuring sadar yén teu kabéh éta bisa narima parobahan ieu sareng sababaraha bakal ngaganggu pisan.

Tapi anu teu disangka-aya nyaéta ukur gething anu diarahkeun ka kuring pribadi. Jalma anu nyebut dirina Kristen teu nunjukkeun seueur kristian. Sababaraha anu leres nyerat ka kuring yén aranjeunna bakal ngadoakeun langsung maot kuring. Batur ngawartoskeun kuring yen aranjeunna hoyong nyandak bagian dina palaksanaan kuring. Ieu masihan kuring pamahaman anu langkung jero nalika Isa nyarios yén saha waé anu hoyong maéhan anjeun bakal nyangka yén anjeun ngaladenan ka Gusti (Yohanes 16,2).

Kuring nyobian sadayana supados barrage hate ieu moal dicekel ku kuring, tapi tangtosna waé. Kecap anu cilaka, khususna nalika asalna ti babaturan anu sareng babaturan.

Salila sababaraha taun, kecap-kecap anu ambek sareng surat hate henteu pencét kuring janten jero pisan. Henteu mah éta kuring janten langkung heureut, kulitna kandel, atanapi teu resep kana serangan pribadi sapertos kitu, tapi kuring tiasa ningali jalma-jalma ieu nyiksa diri ku parasaan sorangan, salempang, sareng kasalahan. Ieu mangrupikeun épék legalisme ka urang. Patuh kana undang-undang tindakan minangka simbut kaamanan, hiji anu teu nyukupan dina kasieun.

Nalika urang ngadangu kaamanan nyata injil rahmat, sawaréh aya anu miceun simbut anu lami, tapi anu sanésna ngempel kana éta sareng ngabungkus diri langkung langkung di jerona. Aranjeunna ningali sadayana anu hoyong nyandak aranjeunna tina aranjeunna janten musuh. Ieu sababna urang Parisi sareng pimpinan agama sanés waktos Yesus ningali anjeunna janten ancaman pikeun kaamananna sahingga kéngingkeun maéhan anjeunna dina putus asa.

Yesus henteu ngéwa urang Parisi, anjeunna mikacinta aranjeunna sareng hoyong ngabantosan aranjeunna kusabab anjeunna sadar yén aranjeunna musuh pangsasarna sorangan. Nya sami dina dinten ieu, ngan yén gething sareng ancaman asalna tina panuduh Yesus.

Alkitab nyarioskeun ka urang "kasieun henteu asih". Sabalikna, "cinta sampurna nyababkeun rasa sieun" (1 Yohanes 4,18). Éta henteu yén kasieun total nyauran cinta kaluar. Nalika kuring ngingetan sadaya hal ieu, serangan pribadi henteu deui ngaganggu kuring deui. Abdi tiasa bogoh ka anu ngajantenkeun kuring sabab Yesus mikanyaah aranjeunna, sanaos upami aranjeunna henteu sadhar dina dinamika cinta-Na. Éta ngabantuan kuring pikeun nyandak hal-hal anu rada santai.

doa

Rama anu welas asih, urang nyuhunkeun rahmat anjeun pikeun jalma anu masih berjuang sareng parasaanna, anu nentang cinta ka batur. Kami nanya ka anjeun kalayan hina: Merkahan aranjeunna, Bapa, kalayan kadoat tobat sareng pembaharuan anu anjeun parantos masihan kami. Kami naroskeun dina nami Yesus, Amin

ku Joseph Tkach


pdfPerlindungan kuring tina panerusna