Candak pedang anjeun!

... Pedang Roh, anu mangrupikeun pangandika Gusti (Epesus 6:17).

Dina jaman Rosululloh Paul, prajurit Romawi sahenteuna ngagaduhan dua jinis pedang anu béda. Hiji disebat Rhomphaia. Panjangna 180 dugi 240 cm sareng dianggo pikeun motong anggota awak sareng sirah prajurit musuh. Kusabab ukuran sareng beurat na, anjeun kedah nahan pedang ku dua panangan. Ieu ngajantenkeun mustahil pikeun prajurit nganggo tameng dina waktos anu sasarengan, ngantepkeun anjeunna henteu kajaga tina panah sareng tumbak.

Jinis pedang anu sanésna disebat machaira. Ieu pedang pondok. Éta hampang sareng ngamungkinkeun prajurit ngagunakeunana kalayan gancang sareng gancang. Éta ngan ukur nyandak hiji panangan, anu ngamungkinkeun prajurit ogé nyandak tameng. Ieu mangrupikeun pedang anu kadua anu disebatkeun ku Paul di dieu di Epesus.

Pedang sumanget, firman Gusti, mangrupikeun hiji-hijina senjata spiritual anu nyerang tina armor Gusti, anu sanésna dianggo pertahanan. Éta ogé tiasa ngabélaan urang tina serangan ti musuh upami sabeulahna tos ka sisi. Tapi ieu mangrupikeun hiji-hijina jinis senjata anu leres-leres nahan sareng nungkulan musuh urang, anu tungtungna nyaéta Setan.

Patarosan na, kumaha urang tiasa latihan sareng pedang ieu dina kahirupan urang? Ieu sababaraha prinsip penting ngeunaan Firman Allah anu urang tiasa aktip nerapkeun:

  • Dengekeun sacara aktif pikeun da'wah Firman Allah. - Hadir dina rapat bangsal sacara rutin ngupingkeun pangandika Gusti anu dipedar.
  • Maca Firman Allah - luangkeun waktos kanggo maca Kitab Suci pikeun ngartos ngeunaan pesen lengkepna.
  • Diajar Firman Allah - lebet langkung jero tibatan ukur maca tulisan suci. Ngawitan milarian hartos ka anu asli nampi sareng bandingkeun sareng kumaha anjeun tiasa nerapkeun Firman Allah ayeuna.
  • Pikirkeun firman Allah - pikirkeun naon anu anjeun baca, mamah deui, sareng renungkeun naon anu anjeun baca. Kalayan kecap sanés, ngantepkeun Firman Allah nyusup jiwa sareng haté anjeun.
  • Ngingetkeun diri anjeun tina firman Allah. Langkung seueur urang nyimpen firman Allah dina haté urang, kurang kamungkinan urang bakal kasasar. Nalika nyanghareupan kaayaan sareng usaha nyerah kana daging sareng dunya di sakuriling urang, urang kedah siap-siap perang spiritual. Firman Gusti kedah dianggo dina diri anjeun sareng siap langsung ngarahkeun pikiran anjeun.
  • Quote firman Allah - siap sareng tiasa ngaréspon iraha waé dimana waé perlu.

Sadaya kagiatan ieu aya hubunganana sareng Firman Allah sanés ngan saukur Pangetahuan demi Pangetahuan. Sabalikna, éta ngeunaan kéngingkeun hikmah, ngartos kumaha Alkitab sacara praktis dilarapkeun, sahingga urang tiasa ngagunakeun senjata ieu kalayan trampil sareng pantes. Urang kedah ngantepkeun diri dipandu ku pedang Roh, janten kenal kana panggunaan senjata ieu, sareng teras-terasan milari pitunjuk Gusti. Hayu urang nyungkeun hikmah dimana urang kakurangan hikmah. Kami henteu hoyong ngalalaworakeun kana pangandika Gusti, upami pedang urang moal janten tumpul ngalawan musuh urang. Hayu urang nganggo senjata, pedang anu Gusti parantos pasihkeun ka kami kalayan leres sareng urang tiasa janten juara dina perang spiritual ieu.

doa

Bapa, anjeun parantos masihan kami pangandika anjeun salaku sumber anu teu tiasa habiskeun. Mugia kahirupan urang dipinuhan ku éta. Bantosan kami nampi kecap anjeun teras-terasan. Aktipkeun kami nganggo kecap anjeun sacara épéktip sareng bijaksana dina perang spiritual anu urang pikahareupeun. Dina nami Yesus, amin.

ku Barry Robinson


pdfCandak pedang anjeun!