Piece by piece

Nalika kuring mikir ngeunaan masihan haté abdi ka Gusti éta sora na gampang teuing sareng kadang kuring pikir urang tiasa ngajantenkeun langkung gampang tibatan éta ogé. Kami nyarios, "Gusti, kuring masihan anjeun haté" sareng kami pikir éta sadayana anu diperyogikeun.

«Teras anjeunna meuncit korban beuleuman; sareng putra-putra Harun nyandak getih eta ka anjeunna, teras anjeunna dicurikeun kana altar sakurilingna. Sareng aranjeunna nyanggakeun kurban beuleuman ka anjeunna, sapotong sapotong, sareng sirah, teras anjeunna ngantepkeun janten haseup dina altar » (Pangentasan 3: 9,12-13).
Abdi hoyong nunjukkeun yén ayat ieu sajajar sareng tobat anu dipikahoyong ku Gusti pikeun urang ogé.

Sakapeung lamun urang nyarios ka Gusti, ieu haté kuring, siga urang ngalungkeunna di payuneun anjeunna. Éta sanés kumaha hartosna. Nalika urang ngalakukeun ieu ku cara ieu, tobat urang pisan kabur sareng urang henteu sadar ngarobah jauh tina kalakuan dosa. Urang ulah ngan saukur miceun sapotong daging kana hawu, upami henteu éta henteu bakal digoréng rata. Éta sami sareng haté urang anu dosa, urang kedah jelas ningali naon anu kedah dipaling.

Aranjeunna nyanggakeun kurban beuleuman sapotong-sapotong, kalebet sirah, sareng anjeunna unggal-unggal ngabeuleum dina mezbah. Abdi hoyong fokus kana kanyataan yén dua putra Harun nampilkeun anjeunna tawaran sakedik. Aranjeunna henteu miceun sakumna sato galak di ditu, tapi nempatkeun potongan-potongan tertentu kana altar.

Catet yén dua putra Harun nampilkeun kurban bapakna sapotong demi sapotong. Aranjeunna henteu ngan saukur nempatkeun sato anu dipeuncit dina altar sacara gembleng. Urang kedah ngalakukeun hal anu sami sareng pangorbanan urang, kalayan haté urang. Daripada nyarios, "Gusti, ieu haté kuring," urang kedah nempatkeun hal-hal anu ngotoran haté urang ka Gusti. Gusti Kuring masihan anjeun gosip kuring, kuring masihan anjeun nafsu kuring dina haté, kuring ninggalkeun anjeun mamang. Nalika urang ngamimitian masihan haté urang ka Gusti ku cara ieu, anjeunna nampi éta salaku pangorbanan. Sagala hal anu goréng dina kahirupan urang teras janten abu dina altar, anu angin Roh bakal niup.

ku Fraser Murdoch