Abdi gé bakal balik sareng cicing salilana!

360 sumping deui sareng cicing «Memang leres kuring indit sareng nyiapkeun tempat pikeun anjeun, tapi ogé leres yén kuring uih deui sareng nyandak anjeun ka kuring dimana anjeun dimana kuring aya (Yohanes 14,3).

Naha anjeun kantos ngagaduhan kahayang anu jero pikeun anu badé sumping pas? Sadaya Nasrani, bahkan jalma-jalma dina abad kahiji, nyangka wangsulna Kristus, tapi dina dinten-dinten éta sareng dina yuswa éta aranjeunna nyarioskeun dina doa Aramaik anu sederhana: "Maranatha", anu hartosna dina Jérman: "Gusti kami, datang!"

Urang Kristen ngaharepkeun uih deui Yesus, anu anjeunna jangji dina petikan di luhur. Anjeunna jangji yén anjeunna bakal uih deui sareng tetep nyiapkeun tempat di dieu sareng urang bakal janten tempat dimana anjeunna. Anjeunna angkat pikeun nyiapkeun uih deui. Éta mangrupikeun alesanna pikeun miang. Nalika jalma-jalma urang cinta-cinta kadangkala teras siap-siap angkat, urang ngarepkeun aranjeunna bakal tetep. Tapi urang terang aranjeunna gaduh alesan pikeun ngiles, sareng Yesus ogé ngagaduhan alesan.

Kuring yakin yén Yesus teras-teras ngantosan di dintenna uih, sakumaha sadaya urang Kristen; nyatana, sadaya ciptaan nyerengsang sareng nganjang ka sadinten nalika murangkalih Gusti bakal meunang warisanana (Roma 8: 18-22). Sareng panginten artina sumping ka Yesus ogé!

Perhatoskeun dina naskah di luhur dimana éta paribasa, "Kuring bakal uih deui nyandak anjeun janten anjeun dimana kuring ayana." Naha éta éta janji anu saé? Janji anu pikasieuneun ieu diulang langkung sering dina Kitab Suci. Paul, anu nyerat ka garéja Kristen awal, nyarios dina 1 Tesalonika 4:16 "Kanggo PANGERAN nyalira bakal turun ti surga ku paréntah panggero, dina sora malaikat sareng sora tarompét Allah!" Tapi patarosan kuring nyaéta: bakal anjeunna uih deui sareng cicing di waktos ayeuna?

Rosululloh John ngalaporkeun dina surat sunnat-Na dina Wahyu 21: 3-4:     
"Teras kuring nguping sora anu nyaring tina tahta anu nyarios: Kéngingkeun Kemah Allah di antara lalaki! Anjeunna bakal cicing sareng aranjeunna, sareng aranjeunna bakal janten umat-Na, sareng Gusti Allah nyalira bakal sareng maranehna, Allahna. Sareng anjeunna bakal ngusir unggal cimata tina panonna, sareng maotna moal aya deui, moal aya kasedih, jerit, atanapi ngilu; sabab anu pangheulana kaliwat. »

Pikeun kuring disada kawas perjanjian permanén; Yesus sumping deui cicing salamina!

Nalika urang ngarepkeun kajadian hébat ieu, éta gampang teu sabar. Kami manusa henteu resep ngantosan; urang ngaganggu, urang ngarenghik sareng sering kasorotan, sakumaha anu anjeun terang. Sabalikna, langkung saé nyarioskeun doa Aramaik anu sempit ku anu disebat saméméhna "Maranatha" - sapertos kitu: "Gusti Yesus Kristus, datang!" Amin.

doa:

Gusti, urang ngarepkeun uih anjeun sareng kami resep yén anjeun bakal tetep sareng janten sareng kami waktos ieu! Amin

ku Cliff Neill