Xmas - Christmas

309 Natal natal "Ku sabab kitu, dulur-dulur anu suci anu nampi panggilan langit, ningali ka rasul sareng imam agung anu urang ngaku, Isa Al Masih" (Ibrani 3: 1). Kaseueuran jalma nampi yén Natal parantos janten festival komérsial anu rame - seuseueurna waktos Yesus leres-leres hilap. Tekenan ditumpukeun dina dahareun, anggur, kado sareng perayaan; tapi naon anu dirayakeun? Salaku urang Kristen, urang kedah hariwang naha Gusti ngutus Putra-Na ka bumi.

Natal mangrupikeun kaasih Gusti pikeun manusa, sakumaha urang maca dina Yohanes 3: 16. "Kanggo Gusti pisan mikanyaah dunya yén anjeunna masihan Putra tunggal-Na, sing saha anu percaya ka Anjeunna ulah binasa tapi ngagaduhan hirup anu langgeng". Gusti hoyong urang ngaraosan kaputusan anu Anjeunna nyandak pikeun ngutus Putra-Na ka dunya anu loba dosana ieu. Dimimitian ku murangkalih dina imbit dina kandang kandang.

Sekulerisasi Natal anu pikaresepeun nyaéta singkatan anu parantos biasa di urang ayeuna - "Xmas". Kristus parantos dicandak tina kecap "Natal"! Sababaraha menerkeun ieu ku nyarios yén X singkatan tina salib. Upami kitu, tetep kedah ditingali naha jalma-jalma anu ngagunakeun kecap ngartos panjelasanana.

Nalika ngarayakeun kalahiran Jurusalamet urang sareng rerencangan sareng kulawarga, urang kedah mastikeun yén urang ningali ka anjeunna: «Kami hoyong neuteup panon urang ka Yesus, anu tipayun sareng nyampurnakeun iman - sabab Yesus terang kabagjaan anu ngantosan anjeunna , Anjeunna nyandak maot dina kayu salib sareng éra anu angkat sareng anjeunna ayeuna linggih dina tahta di surga di sisi katuhu Allah (Ibrani 12:2).

Nalika anjeun muka kado anjeun dina Natal, émut naon anu ditulis ku rasul Yakobus dina bab 1:17: «Ti luhur datang ngan ukur kado anu hadé sareng ngan ukur kado anu sampurna: Éta asalna ti Anu Nyiptakeun béntang, anu henteu robih sareng saha éta teu aya parobihan tina cahaya kana gelap ». Yesus mangrupikeun hadiah Natal anu pangageungna, sanés Natal (Natal).

doa

Hatur nuhun Rama anu saé pikeun ngirim putra adi anjeun salaku murangkalih - anu bakal ngagaduhan sagala pangalaman anu dibawa hirup. Bantosan kami, Gusti, supados urang tiasa ningali ka Al Masih salaku fokus dina waktos anu bagja ieu. Amin.

ku Irene Wilson


pdfXmas - Christmas