ARTIKEL TAMMY TKACH


Dimana cicingna Yesus?

165 dimana cicingeun yesus Urang nyembah Jurusalamet anu digedékeun. Éta ngandung harti yén Yesus hirup. Tapi dimana anjeunna cicing? Dupi anjeunna ngagaduhan imah? Panginten anjeunna tinggal langkung handap jalan tinimbang anu sukarelawan dina panyumputan bumi. Panginten anjeunna ogé cicing di bumi gedé di juru sareng murangkalih barudak. Panginten anjeunna cicing di bumi anjeun ogé - anu sapertos anu mowed padang rumput hejo tatangga nalika anjeunna gering. Yesus malah tiasa ngagem ageman anjeun sapertos anjeun nalika anjeun ngabantosan awéwé anu mobilna ditinggalkeun di jalan raya.

Leres, Yesus hirup, sareng anjeunna hirup di saha waé anu parantos nampi anjeunna salaku Jurusalamet sareng Gusti. Paul nyarios yén anjeunna disalib sareng Kristus. Kusabab kitu anjeunna tiasa nyarios: "Sareng kuring hirup; tapi henteu deui kuring, tapi Kristus hirup dina diri kuring. Tapi naon anu kuring ayeuna hirup dina daging, kuring hirup dina iman ka Putra Allah, anu mikanyaah ka kuring sareng masihan dirina pikeun kuring "(Gal. 2,20).

Hirup kahirupan Kristus ngandung hartos yén urang mangrupikeun ekspresi tina kahirupan Anjeunna hirup di bumi. Kahirupan urang dicelupkeun dina kahirupanna sareng ngahiji sareng anjeunna. Déklarasi idéntitas ieu milik hiji panangan palang identitas anu urang parantos bina. Ungkapan cinta sareng perawatan urang sacara alami nuturkeun panggero urang (pondasi salib) ...

Maca deui ➜

Anjeunna ngurus dirina

Anjeunna melong aranjeunna Kaseueuran urang parantos maca Kitab Suci pikeun lami, sering mangtaun-taun. Éta saé maca ayat anu akrab sareng bungkus diri anjeun salaku saatos éta simbut anu anget. Éta tiasa kajantenan yén akrab urang ngabalukarkeun urang teu hilap hal. Upami urang maca ku panonna kabuka sareng ti sudut pandang anyar, Roh Suci tiasa ngabantosan urang mikawanoh langkung seueur sareng kamungkinan émut hal anu urang hilap.

Nalika kuring maca deui buku Kisah Para Rasul deui, kuring mendakan petikan dina bab 13, ayat 18, anu seueur diantara urang parantos maca tanpa merhatoskeun pisan: "Sareng salami opat puluh taun anjeunna tahan di gurun pasir" (Luther 1984 ). Dina Luther Bible taun 1912 nyatakeun: "anjeunna ditolerir cara dirina" atanapi ditarjamahkeun tina versi King James anu lami kana basa Jérman hartosna "anjeunna ngalaman paripolah na".

Janten, dugi ka émut kuring, kuring kantos maca - sareng nguping - yén Gusti kedah nahan nangis sareng ngais Israél saolah-olah aranjeunna janten beban anu hébat pikeun anjeunna. Tapi teras kuring maca référénsi dina Ulangan 5:1,31: "Anjeun ningali yén PANGERAN Allah anjeun nyandak anjeun sakumaha lalaki nyandak putrana, sapanjang jalan anu anjeun ngumbara ...

Maca deui ➜