Katolotna jeung kasatiaan

Kuring condong ngalaksanakeun gancang-gancang. Sigana kacenderungan manusa pikeun sumanget pisan ngeunaan hiji hal, pikeun ngudag sumanget, teras ngantepkeun matak kaluar deui. Ieu kajadian ka kuring dina program senam. Kuring geus ngamimitian sababaraha program senam pikeun sababaraha taun. Kuring lumpat sareng maén ténis di kampus. Pikeun sababaraha waktos kuring ngahijikeun klub kabugaran sareng latihan rutin. Teras kuring dilatih di ruang tamu abdi handapeun bimbingan video latihan. Kuring indit pikeun leumpang sababaraha taun (Leumpang). Ayeuna kuring ngalatih sareng pidéo deui sareng kuring masih naék. Sakapeung kuring ngalatih unggal dinten, teras kuring ngantunkeun sababaraha minggu dina sababaraha alesan, teras kuring uih deui deui sareng ampir kedah ngamimitian deui.

Sakapeung kuring ogé rurusuhan spiritual. Kadang kuring tapa sareng nyerat dina buku harian kuring unggal dinten, teras kuring ngalih ka kursus anu disiapkeun sareng hilap diari. Dina waktos séjén dina kahirupan kuring, kuring ngan ukur maca Alkitab sareng lirén diajar. Kuring ngajemput buku doa teras disukeurkeun kana buku sanés. Sakapeung kuring lirén ngadoakeun sakedap sareng henteu ngabuka Alkitab kanggo bari.

Kuring pencét sorangan pikeun éta kusabab kuring ngira yén karakter karakterna lemah - sareng sigana éta kasus. Gusti terang kuring fickle sareng fickle, tapi anjeunna tetep kuring cinta kuring.

Mangtaun-taun kapengker anjeunna ngabantosan abdi nyetél arah hirup kuring - arah anjeunna. Anjeunna ngintun namina janten salah sahiji barudakna, kenal anjeunna sareng kanyaah sareng janten ditebus ku putrana. Sareng nalika kasatiaan abdi turun, kuring sok gerak dina arah anu sami - ka arah Allah.

AW Tozer nempatkeun éta ku cara kieu: Kuring bakal ngantebkeun ieu hiji kawajiban, ieu kalakuan hébat anu nyiptakeun niat manah pikeun ningal Yesus salamina. Gusti nampi tujuan ieu salaku pilihan urang sareng ngitung seueur gangguan anu mangaruhan urang di dunya ieu. Anjeunna terang yén urang parantos selaras arah haté urang ka Yesus, sareng urang ogé tiasa terang éta sareng kanyamanan diri ku kanyaho yén kabiasaan jiwa wujud anu saatos sababaraha waktos janten jinis refleks spiritual anu henteu sadar Usaha di urang kedah langkung seueur (The Pursuit of God, p. 82).

Naha teu sakantenan yén Gusti leres ngartos kana fickleness jantung manusa? Sareng teu saé anu terang yén anjeunna ngabantosan urang tetep dina arah anu leres, teras museurkeun kana beungeutna? Sakumaha ceuk Tozer, upami haté urang fokus kana Yesus cukup lila, urang bakal ngadegkeun kabiasaan jiwa anu bakal ngakibatkeun urang langsung kana kalanggengan Allah.

Urang tiasa bersyukur yén Gusti teu fickle. Anjeunna sami kamari, dinten ayeuna sareng énjing. Anjeunna henteu sapertos urang - anjeunna henteu kantos ngalakukeun-sakali waé. Anjeunna sok satia sareng tetep sareng urang sanajan dina kafir.

nurutkeun Tammy Tkach


pdfKatolotna jeung kasatiaan