Bakal cunduran kuring?

Sababaraha ngadamel kaulinan tina éta. Sababaraha ngalakukeun eta kaburu atanapi sieun. Sababaraha ngalakukeun éta waé, tina niat jahat. Kaseueuran urang ngalakukeun unggal ayeuna sareng teras, urang ngalakukeun eta unggal waktos atanapi acak. Urang nyobian henteu tertangkep upami urang ngalakukeun hal anu urang terang henteu leres.

Ieu janten jelas jelas nalika nyetir mobil. Naha abdi tiasa kabur upami ngantosan treuk ieu di sisi anu salah? Naha abdi tiasa kabur upami kuring henteu eureun-eureun di Henteu atanapi masih nyetir nganggo Konéng? Naha abdi tiasa kabur upami kuring ngaleuwihan kacepetan - abdi badé bérés?

Sakapeung kuring nyobian teu katangkep nalika kuring masak atanapi ngaput. Teu aya anu moal aya anu perhatosan upami kuring nganggo rempah anu sanés atanapi upami kuring gaduh sewn sapotong salah. Atanapi kuring nyobian tuang salembar coklat anu teu diperhatoskeun, atanapi muga-muga alesan kuring anu puguh teu aya prakték moal kapanggih.

Naha urang kantos nyobian ngewa hal-hal spiritual dina harepan yén Allah moal aya anu perhatikeun atanapi teu ngémutan aranjeunna? Jelas Gusti ningali sadayana, ku kituna urang terang yén urang moal tiasa ngiles tina nanaon sapertos kitu. Naha rahmat-Na henteu nutupan sadayana?

Masih, urang masih nyobian. Urang tiasa ngabantah: Abdi tiasa angkat ku henteu sholat ayeuna. Atanapi: Abdi angkat ku ngucapkeun gosip sakedik ieu atanapi ningali dina situs web anu merbah ieu. Tapi naha urang pancénna kabur dina hal ieu?

Darah Kristus nyertakeun dosa-dosa Kristen, jaman baheula, ayeuna, sareng ka hareup. Tapi éta hartosna yén urang tiasa ngalakukeun naon waé anu dipikahoyong? Sababaraha anu parantos naroskeun patarosan ieu sabot diajar yén rahmat henteu sadayana diperhatoskeun pikeun ngalaksanakeun hukum supados ka payuneun Gusti.

Paul ngajawab sareng anu henteu leres di Roma 6,1: 2:
«Naon anu urang badé nyarios ayeuna? Naha urang tetep dina dosa sahingga ukuran rahmat tiasa pinuh? Éta jauh! » Rahmat henteu sanés dosa. Panulis surat ka bangsa Ibrani ngingetkeun urang: "sadayana diturunkeun sareng henteu disumputkeun sateuacan panon jalma ka saha urang kedah masihan rekening" (4,13). Upami dosa-dosa urang jauh dipisihkeun tina ingetan Gusti salaku wétan ti kulon, sareng rahmat ngaliput sadayana, naha urang tetep kudu masihan akun diri? Jawaban pikeun patarosan ieu mangrupikeun hal anu kuring émut kantos nguping sababaraha kali di Duta Besar: «sikep».

"Sakumaha jauh kuring tiasa nyalira ku kuring?" Sanés mangrupikeun sikap anu pikaresepeun ka Gusti. Éta henteu sikap na nalika anjeunna ngadamel rencana na pikeun nyalametkeun umat manusa. Teu sikap Yesus nalika anjeunna nyebatkeun salib. Gusti masihan sareng teras masihan - sadayana. Anjeunna henteu milarian potong kompas, syarat minimal atanapi ayeuna nuju nyebrang jalur na. Naha anjeunna ngarepkeun naon anu kirang ti urang?

Gusti hoyong urang ningali sikep anu masihan anu berehan, asih, sareng sering masihan, langkung seueur ti anu diperyogikeun. Upami urang ngiringan kahirupan sareng cobi ngajauhkeun sagala jinis hal sabab rahmat nyertakeun sadayana, maka urang bakal kedah masihan seueur katerangan.

nurutkeun Tammy Tkach


pdfBakal cunduran kuring?