Dupi anjeun percanten?

Maria sareng Marta henteu terang naon anu kudu dipikirkeun ngeunaan Yesus nalika sumping ka kota aranjeunna opat dinten saatos Lasarus dikubur. Nalika panyakit lanceukna beuki parah, aranjeunna ngutus Yesus, anu aranjeunna terang tiasa nyageurkeun anjeunna. Aranjeunna nyangka yén kusabab Yesus sobat dalit pisan sareng Lasarus, anjeunna bakal buru-buru ka anjeunna sareng ngarobih sadayana janten langkung saé. Tapi anjeunna henteu ngalakukeun éta. Sigana mah Yesus ngagaduhan hal-hal anu langkung penting pikeun dilakukeun. Janten anjeunna cicing dimana ayana. Anjeunna nyarios ka murid-muridna yén Lasarus saré. Aranjeunna pikir anjeunna henteu ngartos yén Lasarus parantos maot. Sakumaha biasana, aranjeunna anu henteu ngartos.

Nalika Yesus sareng murid-muridna tungtungna sumping di Betania, tempat cicing sadulur sareng lanceukna, Marta ngawartosan ka Yesus yén awak lanceukna parantos mimiti bosok. Aranjeunna kuciwa pisan yén aranjeunna nuduh Yesus parantos ngantosan lami teuing pikeun ngabantosan sobatna anu gering akhir.

Kuring ogé bakal kuciwa - atanapi, langkung pas, kuciwa, ambek, histeris, nekat - moal anjeun? Naha Yesus ngantep lanceukna maot? Leres kunaon? Urang sering naroskeun patarosan anu sami dinten ayeuna - naha Gusti ngantep jalma anu kuring mikanyaah maot? Naha anjeunna ngantepkeun musibah ieu atanapi éta? Upami teu aya waleran, urang ngambek ambek ka Gusti.

Tapi Maria sareng Marta, sanaos kuciwa, nyeri sareng rada ambek, henteu ngancik. Kecap Yesus dina Yohanes 11 cekap pikeun tenang Marta. Cimata na dina ayat 35 nunjukkeun Mary kumaha paduli anjeunna.

Ieu kecap anu sami anu ngahibur sareng nenangkeun kuring ayeuna nalika kuring nyiapkeun dua kali pikeun ngarayakeun ulang taun tonggong sareng Minggu Minggu, kebangkitan Yesus. Dina Yohanes 11,25 Yesus henteu nyarios, "Entong hariwang, Marta, kuring bakal ngahirupkeun Lasarus." Saur anjeunna ka anjeunna: "Kami jadian sareng kahirupan. Saha jalma anu percaya ka Kami bakal hirup sanajan anjeunna maot ”.  

Abdi kiamat. Kecap kuat. Kumaha anjeunna tiasa nyarios kitu? Kalayan kakuatan naon anjeunna tiasa nempatkeun hirupna sorangan kana maot sareng meunangkeun deui éta? (Mateus 26,61). Kami terang naon anu henteu acan dipikaterang ku Maria, Marta, Lasarus sareng murid-muridna, tapi ngan ukur engké terang: Yesus éta Gusti, nyaéta Gusti sareng bakal salawasna janten Gusti. Sanés ngan ukur ngagaduhan kakawasaan pikeun ngahudangkeun jalma-jalma anu maot, tapi anjeunna ogé kiamat. Éta hartosna anjeunna hirup. Kahirupan cicing di Gusti sareng ngajelaskeun hakekat na. Kusabab kitu anjeunna ogé nyebut dirina: Kuring.

Ulang taun kuring, anu caket, masihan kuring alesan pikeun ngagambarkeun kahirupan, maot sareng naon anu kajadian saatosna. Nalika kuring maca kecap Yesus nyarios ka Marta, sigana anjeunna naroskeun patarosan anu sami ka kuring. Naha anjeun yakin, naha kuring yakin yén anjeunna téh jadian sareng kahirupan? Naha kuring yakin yén kuring bakal hirup deui sanaos kuring terang yén kuring kedah maot sapertos batur kusabab kuring percanten ka Yesus? Leres abdi kersa. Kumaha carana abdi tiasa ngaraosan waktos anu sésana upami henteu?

Kusabab Yesus masrahkeun hirupna sareng ditampi deui, kusabab makam kosong sareng Kristus dihirupkeun deui, kuring ogé bakal hirup deui. Wilujeng Paskah sareng wilujeng tepang taun ka kuring!

nurutkeun Tammy Tkach


pdfDupi anjeun percanten?