Dibere nyaho ka Yesus

161 ngartos jesus Sering ngobrol bakal kenal sareng kenal ka Yesus. Kumaha carana ngalakukeun ieu sigana rada rumit sareng sesah. Ieu khususna kusabab urang henteu tiasa ningali anjeunna atanapi nyarios muka. Éta nyata. Tapi éta henteu katingali atanapi teu palpable. Urang ogé teu tiasa nguping sorana, kecuali meureun dina kaayaan anu jarang. Teras kumaha urang tiasa ngartos kenal anjeunna?

Akhir-akhir ieu, langkung ti hiji sumber anu ngarahkeun perhatian kuring kanggo milarian sareng terang Yesus dina Injil. Sering anjeun, sapertos anjeun, kuring parantos maca aranjeunna teras ngahadiran kelas kuliah anu disebut Harmony of the Injil. Tapi kanggo waktos kuring fokus kana buku-buku anu sanés - utamina hurup Paulus. Éta cocog pisan pikeun ngaluarkeun batur kaluar tina legalisme sareng kana rahmat.

Salaku cara pikeun ngamimitian taun anyar, pendeta urang nyarankeun yén urang maca Injil Yohanes. Nalika kuring mimiti maca éta, kuring sakali deui kagum ku kajadian-kajadian kahirupan Yesus sapertos anu dirékam ku John. Teras kuring ngadamel daptar pernyataan Yesus ngeunaan saha sareng anjeunna ti 18 bab kahiji. Daptar tumuwuh langkung panjang tibatan anu kuring bayangkeun.

Teras kuring maréntahkeun buku anu kuring kantos badé maca bari - Ngan Pasihkeun Kuring Yesus ku Anne Graham Lotz. Hal ieu diideuan ku Injil Yohanes. Sanaos kuring ngan ukur maca bagian tina éta, kuring parantos nampi sababaraha wawasan.

Dina salah sahiji program démo poéan, pangarang nyarios sababaraha kali yén ngulik Injil mangrupikeun cara anu hadé pikeun "murag asih sareng kahirupan Kristus". (John Fischer, Tujuanna Ngabukti Dinten Babi Kaharian.

Sigana mah aya jalma anu nyaritakeun hiji hal kuring!

Nalika Pilipus naros ka Yesus nunjukkeun ka bapa (Yohanes 14,8), saur anjeunna ka murid-murid: "Saha waé anu ningali kuring, ningali bapa!" (V.9). Anjeunna mangrupikeun gambar Allah anu ngungkabkeun sareng nunjukkeun kamulyaan na. Janten upami urang kenal sareng Yesus ku cara ieu saatos 2000 atanapi langkung taun, urang ogé bakal terang Rama, anu Nyipta sareng Ngawasa hirup sareng alam semesta.

Henteu aya pikiran urang pikeun mikir yén urang terbatas, manusa fana didamel tina lebu bumi tiasa ngagaduhan hubungan anu akrab, hubungan pribadi sareng Gusti anu henteu terbatas, Maha Kawasa. Tapi urang tiasa. Kalayan bantosan Injil, urang tiasa ngadangukeun paguneman na sareng ningali anjeunna ngarobih kana jalma miskin sareng bangsawan, urang Yahudi sareng non-Yahudi, ogé jalma anu dosa sareng lalaki anu soleh, awéwé sareng barudak. Urang ningali manusa manusa - émosi, pikiran sareng parasaan na. Kami ningali kahadean-Na dina urusan sareng barudak ngora, anu anjeunna ngaberkahan sareng ngajar. Kami ningali na marahmayna dina tukang dagang sareng jijikna di lamunan Parisi.

Injil nunjukkeun urang dua sisi Yesus - salaku Gusti sareng salaku manusa. Éta nunjukkeun ka urang salaku orok sareng dewasa, putra sareng lanceuk, guru sareng duka, mangsa hirup sareng kameunangna bangkit.

Ulah sieun pikeun kenal ka Yesus, atanapi mamang naha éta leres-leres mungkin. Nganos maca Injil sareng cinta deui sareng kahirupan Kristus.

nurutkeun Tammy Tkach


pdfDibere nyaho ka Yesus