Mahluk anyar

Sikina, bawang, endog, hileud. Hal ieu ngahudangkeun loba imajinasi, henteu? Nalika kuring melak beuti musim semi ieu, kuring rada asa-asa. Kumaha carana yén bélok, coklat, bulky ieu ngahasilkeun kembang anu éndah dina labél bungkus?

Nya, kalayan waktos sakedik, cai sakedik sareng srengenge sakedik, kuring asa-asa teu kejutan ku cara kitu yén kuman héjo ngintip tina taneuh heula. Lajeng kuncup némbongan. Teras kembangna bodas sareng bodas ieu, 15 cm kembang dibuka. Janten henteu iklan palsu! Naon mujijat!

Sakali deui spiritual ieu dicerminkeun dina jasmani. Hayu urang tingali. Hayu urang kana kaca. Kumaha cara akal-pikiran duniawi, egois, sia-sia, rewog, ngalayanan berhala (jsb) Naha jalma janten suci sareng sampurna, sapertos anu diprediksi dina 1 Peter 1,15:5,48 sareng Mateus? Ieu kalebet seueur imajinasi, anu untungna pikeun urang, Gusti parantos seueur.

Kami ngan sapertos na bawang atanapi siki dina taneuh. Aranjeunna katingali paéh. Teu aya kahirupan sapertos anu didinya. Sateuacan urang janten urang Kristen, urang maot dina dosa-dosa urang. Kami henteu gaduh kahirupan. Terus aya kajadian anu ajaib. Nalika urang mimitian percaya ka Yesus, urang janten makhluk anyar. Daya anu sami anu ku Anjeunna dibangkitkeun tina nu paéh ogé ngangkat urang ti nu maot.

Kami parantos dibere kahirupan anyar, sakumaha dina 2 Korinta 5,17: "Janten upami jalma kagungan Kristus, anjeunna parantos 'ciptaan anyar'. Naon anu anjeunna biasa dianggo nyaéta; hal anu anyar (kahirupan anyar) parantos dimimitian! " (Pdt. GN-1997)

Dina tulisan kuring ngeunaan identitas urang ka Kristus, kuring nempatkeun "dipilih" di kaki salib. "Penciptaan Anyar" ayeuna ngalir kalapa nangtung. Gusti hoyong urang janten bagian tina kulawargana; anu ku sababna anjeunna nyababkeun urang makhluk anyar ngalangkungan kakuatan Roh Suci.

Ngan sakumaha bolam éta henteu sapertos seueur anu kuring dipelak, janten urang percanten henteu resep deui sareng jalma anu biasa. Kami anyar. Kami henteu deui mikir sapertos anu sateuacan urang, henteu deui kalakuan sareng ngubaran batur sapertos urang biasa. Bédana anu penting pisan: kami henteu deui mikir ka Kristus sakumaha anu biasa urang mikir ngeunaan anjeunna. Pd. GN-1997 nyebutkeun 2 Korinta 5,16 sapertos kieu: "Kusabab éta ayeuna kuring moal deui ngadili dumasar kana [murni] standar manusa [nilai-nilai sadunia], bahkan Kristus, anu kuring kantos diadili dina cara kieu [Kiwari kuring terang anjeunna béda pisan ti sateuacan]. "

Kami parantos dibéré perspektif anu anyar ngeunaan Yesus. Urang moal deui ningali anjeunna tina sudut pandang bumi, teu percanten. Anjeunna henteu ngan ukur guru anu saé. Anjeunna henteu ngan jalma anu saé anu hirupna leres. Anjeunna henteu gancang nempatkeun senapan di dunya ..

Anjeunna PANGERAN sareng panebus, putra Allah anu hirup. Anjeunna anu maot pikeun urang. Anjeunna mangrupikeun anu ngorbankeun nyawana pikeun masihan hirup kahirupan. Anjeunna damel urang anyar.

nurutkeun Tammy Tkach


pdfMahluk anyar