Dimana cicingna Yesus?

165 dimana cicingeun yesus Urang nyembah Jurusalamet anu digedékeun. Éta ngandung harti yén Yesus hirup. Tapi dimana anjeunna cicing? Dupi anjeunna ngagaduhan imah? Panginten anjeunna tinggal langkung handap jalan tinimbang anu sukarelawan dina panyumputan bumi. Panginten anjeunna ogé cicing di bumi gedé di juru sareng murangkalih barudak. Panginten anjeunna cicing di bumi anjeun ogé - anu sapertos anu mowed padang rumput hejo tatangga nalika anjeunna gering. Yesus malah tiasa ngagem ageman anjeun sapertos anjeun nalika anjeun ngabantosan awéwé anu mobilna ditinggalkeun di jalan raya.

Leres, Yesus masih hirup sareng anjeunna hirup dina saha waé anu nampi anjeunna salaku Juru Salamet sareng Gusti. Paulus nyarios yén anjeunna disalib sareng Kristus. Ku sabab eta anjeunna tiasa nyarios: "Sareng kuring cicing; tapi moal aya deui kuring, tapi Kristus cicing di kuring. Tapi naon anu kuring ayeuna cicing dina daging, kuring hirup iman ka Putra Allah, anu dipikacinta kuring sareng masihan nyalira pikeun kuring » (Gal. 2,20).

Pikeun hirup kahirupan Kristus hartosna yén urang mangrupikeun ekspresi kahirupan anu Anjeunna dipimpin di dieu di bumi. Hirup urang diresmikeun sareng ngahiji sareng hirupna. Deklarasi identitas ieu milik hiji panangan salib identitas anu ku urang dibina. Babasan urang ngeunaan cinta sareng perawatan alami nuturkeun sauran urang (The cross yayasan) nalika geus jadi kreasi anyar (suku salib) sareng ngalangkungan rahmat Gusti nampi panyalindungan (anu crossbar salib).

Kami mangrupikeun ekspresi kahirupan Kristus sabab kahirupan éta nyata (Kol. 3,4). Kami warga surga, sanes bumi, sareng urang ngan samentawis warga awak urang samentawis. Hirup urang sapertos napas uap anu ngaleungit sakedap. Yesus di urang permanén sareng nyata.

Roma 12, Efesus 4-5 sareng Kol 3 nunjukkeun kami kumaha hirup hirup anu leres-leres Kristus. Hal kahiji anu urang kedah laksanakeun nyaéta ningali realitas surga, teras masihan maot kana hal-hal jahat anu disumputkeun dina jeroeun (Kol. 3,1.5). Ayat 12 nyatakeun yén kami, salaku umat Allah, umat suci sareng anu dipikacinta, kedah narik welas asih, kahadean, rendah diri, lembut, sabar. Ayat 14 ngajukeun urang: "Tapi di luhur sadaya ieu [narik] cinta, anu mangrupikeun beungkeutan kasampurnaan."

Kusabab hirup nyata urang aya dina Yesus, urang ngawakilan awak fisikna di bumi sareng ngakibatkeun kahirupan spiritual Yesus ngeunaan cinta sareng masihan. Kami mangrupikeun manah anu mikanyaah, panangan sareng anjeunna teraskeun, pananganana kalayan anjeunna ngabantosan, panon kalayan anjeunna ningali, sareng sungut anu anjeunna nyorong batur sareng muji ka Gusti. Dina kahirupan ieu urang ngan ukur hiji jalma anu ningali ti Isa. Ku sabab éta hirupna, anu ku urang ungkab, kedah langkung saé janten anu saé! Éta ogé bakal aya pasualan nalika urang ngalakukeun sadayana pikeun panongton saurang-jalma - pikeun Gusti sareng sagalana pikeun kamulyaan-Na.

Janten dimana Yesus cicing ayeuna? Anjeunna hirup dimana urang cicing (Col. 1,27b). Naha urang ngantepkeun nyawana disaring atanapi urang ngajantenkeun anjeunna dikonci, disumputkeun teuing kanggo diperhatoskeun atanapi ngabantosan batur? Upami kitu, hayu urang nyumputkeun kahirupan urang di jerona (Kol. 3,3) sareng ngantepkeun anjeunna ngorbankeun anu hirup ngalangkungan urang.

nurutkeun Tammy Tkach


pdfDimana cicingna Yesus?