Dina bungbuahan maranéhanana

Sahenteuna urang teu mikir ngeunaan tangkal. Nanging, urang nengetan aranjeunna nalika aranjeunna tangtos ageung atanapi angin ngaganggu aranjeunna. Panginten bakal urang perhatikeun upami aya anu pinuh ku buah atanapi buah na tempatna di lantai. Kaseueuran urang pasti nangtukeun jinis buah sahingga nangtukeun jinis tangkal.

Nalika Kristus nyarios yén urang tiasa ngenalan tangkal ku buahna, anjeunna ngagunakeun hiji analogi anu urang sadayana tiasa kahartos. Sanaos upami urang henteu acan kantos ngangkalan tangkal buah, urang wawuh sareng buahna. Upami aranjeunna leres dipasihan taneuh anu saé, cai anu saé sareng pupuk anu nyukupan sareng kaayaan pepelakan anu leres aya, tangkal anu tangtu bakal ngahasilkeun.

Tapi saur anjeunna ogé yén jalma-jalma tiasa diakui ku buahna. Anjeunna henteu hartosna yén urang ngagaduhan apel dangling tina awak urang kalayan kaayaan tumbuh anu leres. Tapi urang tiasa ngahasilkeun buah spiritual anu tahan numutkeun Yohanes 15,16.

Naon anjeunna hartosna naon jinis buah tetep? Dina Lukas 6, Yesus nyandak sababaraha waktos sareng murid-murid pikeun nyarioskeun pahala ngeunaan paripolah anu tangtu (tingali ogé Mateus 5). Teras dina ayat 43 anjeunna nyatakeun yén tangkal anu saé teu tiasa ngahasilkeun buah goréng sapertos tangkal anu goréng henteu tiasa ngahasilkeun buah anu saé. Dina ayat 45 anjeunna nyarios yén ieu ogé dilarapkeun ka jalma: "Bageur anu hadé nyandak tina saé tina haténa anu hadé, sareng jelema anu jahat badé nyangking goréng tina harta haténa. Kusabab naon haté na pinuh. éta naon sungutna nyarioskeun. »

Rum 7,4 nyarioskeun kumaha urang dimungkinkeun pikeun ngalaksanakeun amal séhat: «Maka anjeun ogé sadulur-abdi, tiwas ku hukum [dina salib sareng Al Masih] [éta henteu ngagaduhan deui kakuatan pikeun anjeun] ku kituna anjeun tiasa janten salah milik batur, nyaéta hiji anu digedékeun tina maot ku urang supaya tiasa ngahasilkeun buah [amal soleh] ka Allah. »

Kuring teu ngabayangkeun ka Gusti gaduh panto surga anu ngeusi buah garing atanapi dilestarikan. Tapi kumaha ogé perbuatan urang anu hadé, kecap-kecap anu urang carioskeun sareng "cangkir anu dieusi cai pikeun haus" gaduh pangaruh anu berkepanjangan pikeun batur sareng ka urang. Éta dibawa kana kahirupan anu salajengna dimana bakal émut Allah. nalika urang sadayana badé janten tanggung jawab ka anjeunna (Ibrani 4,13).

Pamustunganana, ngahasilkeun buah permanén mangrupikeun lengan sanésna silang tina idéntitas. Kusabab Allah milih individu sareng urang sareng ngajantenkeun aranjeunna makhluk anu anyar dina rahmat-Na, kami nganyatakeun kahirupan Kristus di bumi sareng ngahasilkeun buah pikeun anjeunna. Éta permanén sabab henteu fisik - éta moal tiasa kabur atanapi dirusak. Buah ieu mangrupikeun hasil tina kahirupan subuh ka Gusti, pinuh ku kanyaah sareng sasama manusa. Marilah urang teras-terasan ngahasilkeun buah anu berkepanjangan!

nurutkeun Tammy Tkach


pdfDina bungbuahan maranéhanana