Dipilih ku Allah

Saha waé anu kantos kapilih pikeun tim anu milu dina patandingan atanapi naon waé anu mangaruhan calon sanés terang perasaan dipilih. Éta masihan anjeun perasaan dikasihan sareng diasihkeun. Di sisi anu sanés, sabagéan ageung urang ogé terang yén sabalikna urang henteu kapilih, anjeun énggal teu dipaliré sareng ditolak.

Gusti, anu nyiptakeun kami saha kami sareng anu ngarti kana parasaan ieu, nekenkeun yén pilihan Israél salaku umatna diperhatoskeun kalayan ati-ati sareng henteu kabeneran. Anjeunna nyarios ka aranjeunna: "Kusabab anjeun jalma anu suci pikeun PANGERAN Allah anjeun, sareng Gusti parantos milih anjeun janten umat-Na nyalira di antara sadaya jalma anu aya di bumi" (Pamindo 5: 14,2). Ayat-ayat sanésna dina Perjangjian Lama ogé nunjukkeun yén Gusti milih: kota, pendeta, hakim sareng raja.

Kolosa 3,12:1 sareng 1,4 Tes., ngajelaskeun yén urang, sapertos Israel, ogé kapilih: «Kami terang, barayana dipikacinta ku Gusti, ngeunaan pamilihan anjeun (ka umat-Na) "Ieu hartosna teu saurang ogé anu kacilakaan. Urang sadaya di dieu ku rencana Allah. Sadayana anu dipidamelna dilakukeun ku tujuan, asih sareng hikmah.

Dina tulisan kuring anu terakhir ngeunaan jati urang ka Kristus, kuring nempatkeun kecap "milih" dina suku salib. Hal anu kuring percanten mangrupikeun inti kanggo urang anu aya dina Kristus sareng ogé penting pikeun kamurnian. Upami urang ngalilingkeun sareng percanten yén urang didieu ku mana waé pérésan Allah atanapi gulung batu, kapercayaan urang janten Janten lemah sareng kamekaran urang salaku urang Kristen parantos ngalaman.

Masing-masing urang kedah terang sareng percanten yén Allah milih urang sareng nyebat urang ku ngaran. Anjeunna patted anjeun sareng kuring dina taktak sareng nyarios: "Kuring bakal milih anjeun, tuturkeun kuring!" Urang tiasa gaduh kayakinan terang yén Gusti milih urang, mikacinta, sareng ngagaduhan rencana pikeun unggal urang.

Naon anu kedah urang lakukeun ku inpormasi ieu salain ti ngarasa haneut sareng ngeunah? Éta mangrupikeun dasar kahirupan Kristen urang. Gusti hoyong urang terang yén urang milik anjeunna, urang dipikacinta, urang dipikahoyong, sareng Rama urang ngurus urang. Tapi sanés kusabab urang ngalakukeun nanaon. Sakumaha anjeunna nyarios ka urang Israil dina buku kalima Musa 7,7, "Sanés kusabab anjeun langkung seueur tibatan sadaya umat yén Gusti gaduh nafsu pikeun anjeun sareng milih anjeun; sabab anjeun pangleutikna ti sadaya bangsa. " Kusabab Gusti cinta ka urang, urang tiasa nyarios sareng Daud: "Naha anjeun sedih, jiwa abdi, sareng naha anjeun teu tenang di kuring? Ngantosan Gusti; sabab kuring tetep bakal ngahaturkeun ka anjeunna yén anjeunna mangrupikeun kasalametan kanggo rai sareng Gusti abdi » (Jabur 42,5)!

Kusabab urang kapilih, urang tiasa ngarepkeun anjeunna, muji anjeunna sareng percanten ka anjeunna. Teras urang tiasa teraskeun ka batur sareng sumanget kabagjaan urang di Allah.

nurutkeun Tammy Tkach


pdfDipilih ku Allah