Pangakuan hiji "Anistén Legalist"

332 pangakuan hiji ahli hukum anonim «Sampurasun, nami kuring Tammy sareng kuring« legalist ». Kuring ngahukum batur dina pikiran kuring ngan sapuluh menit ka pengker. "Abdi panginten bakal aya anu mirip dina rapat" Badan Hukum anonim " (AL) bayangkeun. Abdi bakal teraskeun sareng ngajelaskeun kumaha kuring ngamimitian ku hal-hal alit; panginten kuring khusus kusabab kuring ngayakeun Hukum Musa. Kumaha atuh mimiti ningal ka jalma anu henteu nganggap hal anu sami. Éta parah parah: Kuring mimiti percaya yén teu aya Kristen sanés ti jalma-jalma di garéja kuring. Hukumisme kuring kaasup ogé yén kuring ngan ukur terang versi asli Gareja sareng dunya sanés kagoda.

Kecanduan kuring janten goréng pisan sahingga kuring henteu hoyong sareng jalma-jalma anu teu aya di gareja kuring, anu aya di "dunya". Kuring ngajarkeun barudak kuring janten henteu sabar siga kitu. Sapertos akar barung, ngembang Legalisme jero dina pikiran Kristen. Kadang-kadang tips ngaleupaskeun tur tetep lila sanajan akar utama parantos kacabut. Kuring terang anjeun tiasa kaluar tina kecanduan ieu, tapi legalisme tiasa dibandingkeun sareng kecanduan alkohol, anjeun terang pamustunganana henteu pernah persis nalika anjeun leres-leres disageurkeun.

Salah sahiji akar anu paling nekad nyaéta méntal anu berorientasi obyék nalika urang ngubaran jalma sapertos objék ku ngan ukur meunteunana dumasar kana unjukanana dumasar kana naon anu diwakilan. Éta mangrupikeun cara dunya. Upami anjeun henteu katingali saé atanapi henteu langkung saé, anjeun henteu ngan ukur dianggap sia, tapi ogé teu dispensable.

Nempatkeun teuing tekenan kana pagelaran sareng utilitas mangrupikeun kabiasaan mikir anu butuh waktosna istirahat. Upami salaki sareng pamajikan henteu ngalakukeun naon anu anjeun nyangka dilakukeun, engké atanapi engké anjeun bakal kuciwa atanapi bahkan pait dina jangka panjang. Seueur sepuh masihan tekenan anu teu dipikabutuh pikeun anakna pikeun ngalakukeun. Ieu bisa ngakibatkeun kompleks inferiority atanapi masalah émosional. Di gereja-gereja aya ketaatan sareng sumbangan kana hiji hal (aya artos artos atanapi sanésna) sering waé perkarangan nilai-nilai.

Naha aya jalma-jalma sanés anu ngadili unggal-unggalana sareng langkung tanaga sareng semangat? Ieu kacenderungan manusa anu sanés sanés janten masalah pikeun Yesus. Anjeunna ningali eta lalaki tukangeun perbuatan éta. Nalika urang Farisi ngajantenkeun awéwé éta anu katangkep zinah, aranjeunna ningali naon anu parantos dilakukeun (dimana pasangan anjeun?). Yesus nganggap anjeunna salaku pendosa sepi anu sakedik lieur sareng ngabébaskeun anjeunna tina kaadilan diri tina panuduh-panuduh sareng putrana ngeunaan awéwé salaku barang.

Balik kana "rapat AL" kuring. Upami kuring ngagaduhan rencana dua belas, éta kedah ngalaksanakeun latihan pikeun ngubaran jalma salaku jalma sareng sanés objék. Urang tiasa ngamimitian ku mikirkeun batur urang anu terus-terusan. pareng hakim sapertos anu kajantenan sareng anu berzina. Sareng Yesus Kristus nangtung sateuacanna sareng anjeunna sareng keajaiban lamun urang ngalungkeun batu anu pangsaéna.

Meureun kuring badé damel dina léngkah-léngkah anu sanés ogé, tapi pikeun ayeuna, kuring cekap upami kuring nyéréd "batu munggaran" kuring sareng kuring pikeun ngingetkeun ka diri yén Yesus langkung museurkeun saha urang naon anu kami lakukeun.

nurutkeun Tammy Tkach


pdfPangakuan hiji "Anistén Legalist"