Jalan anu langkung sae

343 cara anu hadé Putri ayeuna nembé naroskeun ka kuring: "Emak, naha leres-leres aya hiji cara pikeun kulit ucing"? Kuring seuri. Anjeunna terang naon hartosna paribasa, tapi anjeunna leres-leres ngagaduhan patarosan anu leres ngeunaan ucing goréng ieu. Aya biasana langkung tina hiji cara pikeun ngalakukeun hiji hal. Nalika datang ka ngalakukeun hal-hal anu sesah, urang Amérika yakin kana "kapinteran Amérika lami". Teras we gaduh klisehe: "Peryogikeun mangrupikeun indung penemuan". Upami usaha anu munggaran gagal, anjeun nyalametkeun diri anjeun sareng nyalira dina anu sanés.

Nalika Yesus ngajarkeun perkawis dirina sareng jalan-jalan Gusti, anjeunna masihan sagala hal pandang anyar. Anjeunna nunjukkeun aranjeunna cara anu langkung saé, cara sumanget hukum, sanés hurupna (Hukum). Anjeunna nunjukkeun ka aranjeunna jalan kaasih tibatan cara nangtoskeun sareng ngitung. Anjeunna mawa aranjeunna (sareng kami) cara anu langkung saé.

Tapi anjeunna henteu kompromi dina jalan pikeun nyalametkeun. Seueur carita na tentang kakurangan hukum nunjukkeun yén ngan aya hiji jalan pikeun sababaraha hal. Jalan pikeun kasalametan nyaéta jalan ngalangkungan Yesus nyalira - sareng ngan ukur Yesus. "Kami jalan, bebeneran sareng kahirupan," saur anjeunna dina Yohanes 14,6. Kalayan éta anjeunna henteu ragu yén anjeun henteu kedah milarian anu sanés (Tarjamahan: New Life, 2002, sapanjang).

Pétrus nyarios ka Annas, Imam Agung, Caiaphas, Yohanes, Aleksander sareng baraya sanésna anu janten imam agung yén henteu aya kasalametan kecuali ku jalan Isa. "Di Sawarga sadayana teu aya nami sanés anu tiasa disauran jalma-jalma pikeun disalametkeun" (Rasul 4,12).

Paul ngulang ieu dina seratna ka Timoteus: "Kusabab ngan aya hiji Allah sareng hiji perantara antara Gusti sareng manusa: nyaéta Kristus Yesus, anu janten manusa" (1 Timoteus 2,5). Nanging masih aya sababaraha milari pilihan sareng alternatif anu sanés. "Naon? Anjeun teu tiasa ngawartosan ngan ukur aya hiji jalan. Abdi hoyong bébas nyandak kaputusan sorangan! "

Seueur anu nyobian agama alternatif. Pitunjuk wétan hususna populér. Sababaraha hoyong gaduh pangalaman spiritual, tapi tanpa struktur garéja. Sababaraha giliran kana gaib. Teras aya urang Kristen anu ngaraos yén aranjeunna kedah ngalangkungan ngan ukur percaya ka Al Masih. Ieu disebat "Christ plus".
Sugan pikeun sababaraha kalakuan iman anu sederhana tanpa ngalakukeun nanaon pikeun kasalametan sigana cara anu gampang teuing. Atanapi gampang teuing. Atanapi sigana gampang teuing kabur sareng maling dina kayu salib anu saderhana saderhana Yesus pikeun émut anjeunna dikabul. Naha catetan pidana penjahat anu kalakuan jahat na nungtut panyaliban dipupus - ngan ku kapercayaan anu saderhana pikeun jalma asing anu ngagantung dina palang pangcaketna? Iman maling éta cekap pikeun Yesus. Tanpa ragu, anjeunna janji ka lalaki ieu kalanggengan di surga (Lukas 23: 42-43).

Yesus nunjukkeun ka urang yén urang henteu kedah milarian pilihan, pilihan atanapi cara sanés pikeun ngulitkeun ucing paribasa. Urang ngan ukur kedah sacara lisan ngaku yén Yesus nyaéta Gusti urang sareng percanten sareng sadaya haté yén Gusti parantos ngahirupkeun anjeunna tina maot sareng bakal nyalametkeun urang (Roma 10:9).

nurutkeun Tammy Tkach


pdfJalan anu langkung sae