Janten inten spiritual

Naha anjeun kantos nampi tekenan? Naha éta patarosan konyol? Konon inten ngan ukur didamel dina tekenan anu hébat. Kuring henteu terang ngeunaan anjeun, tapi kuring pribadi sakapeung rumaos langkung kentut tibatan inten tibatan inten.

Aya sababaraha jinis tekanan, tapi tipeu anu paling urang pikirkeun nyaéta tekanan kahirupan sapopoe. Éta tiasa ngabahayakeun atanapi tiasa ngabentuk urang. Anu séjén, ogé anu berpotensi ngabahayakeun, jinis nyaéta tekanan kanggo saluyu sareng polah dina cara anu spesifik. Kami pasti bakal nahan diri urang dina tekenan ieu. Sakapeung urang dibawah anjeunna ngaliwat média. Sanaos urang nyobian teu dipangaruhan, pesen halus tiasa nembus pikiran sareng pangaruh urang.

Sabagian tekanan diturunkeun tina lingkungan urang - salaki, bos, rerencangan bahkan anak kami. Sawaréh éta asalna tina kasang tukang urang. Kuring émut ngadangu ngeunaan fenomena pensil konéng nalika kuring jadi freshman di Ambassador College di Big Sandy. Kami henteu sami, tapi harepan sapertos bakal masihan kami sababaraha wujud. Sababaraha urang ngahontal bayangan anu béda-béda koneng, tapi batur henteu pernah robih warna.

Salah sahiji tungtutan legalisme di tukangeun urang nyaéta yén saréréa kedah nuturkeun aturan anu sami sareng pola tingkah laku, sami sareng cara anu sami. Éta henteu ngijinkeun seueur lingkup pikeun kapribadian atanapi kabébasan ekspresi.

Tekanan pikeun adaptasi sigana parantos kaleungitan, tapi sakapeung urang tetep ngarasa. Tekanan ieu tiasa nyiptakeun perasaan teu cekap, bahkan panginten ngabantosan. Urang masih tiasa tetep narik pikeun nolak keunikan urang. Tapi upami urang ngalakukeun, urang bakal ngancurkeun spontanitas Roh Suci.

Gusti henteu hoyong pensil konéng, sareng Anjeunna henteu hoyong urang ngabandingkeun diri. Tapi sesah ngawangun sareng nahan idéntitas anjeun nalika dirarancang atanapi ditekan pikeun narékahan standar kasampurnaan batur.

Gusti hoyong urang ngadangukeun hidayah anu hipu tina Roh Suci sareng pikeun nyatakeun individualitas anjeunna parantos damel di jeroeun urang. Jang ngalampahkeun ieu, urang kedah ngadangukeun sora anu lembut sareng lembut sareng ngabales naon anu disarioskeun. Urang ngan ukur tiasa ngadangukeun sareng ngabales Anjeunna upami urang saluyu sareng Roh Suci sareng ngantepkeun Anjeunna pikeun nungtun urang. Naha anjeun émut yén Isa naroskeun ka urang teu sieun urang?

Tapi kumaha upami tekanan éta asalna ti Nasrani anu sanés atanapi komunitas anjeun sareng aranjeunna sigana narik anjeun arah anu henteu badé angkat? Naha éta henteu nuturkeun? Henteu, kumargi upami urang sadayana sesuai sareng Roh Suci, urang sadayana bakal arah arah Allah. Sareng urang moal ngahukum batur atanapi masihan tekanan ka batur pikeun angkat kamana Gusti henteu ngalantarankeun urang.

Kita Hayukeun ka Gusti sareng mendakan ekspektasi-Na pikeun urang. Nalika urang ngabales tekenan lemah lembut na, urang janten intan spiritual anu urang maksudna janten.

nurutkeun Tammy Tkach


pdfJadi inten spiritual