Kurban spiritual

Di jaman Perjanjian Old, urang Ibrani ngorbankeun sagala rupa. Kajadian anu béda sareng kaayaan anu béda-béda nyungkeun pangorbanan, sapertos: B. kurban beuleuman, kurban gandum, kurban perdamaian, kurban dosa, atanapi kurban kasalahan. Unggal korban ngagaduhan aturan sareng peraturan anu tangtu. Kurban ogé dilakukeun dina dinten pésta, di bulan énggal, bulan purnama, jst.

Kristus, Anak Domba Allah, mangrupikeun pangorbanan anu sampurna, ditawarkeun sakali sareng sadayana (Ibrani 10), anu ngajantenkeun pangorbanan Perjanjian Old henteu perlu. Sakumaha Yesus sumping pikeun minuhan hukum, ngajantenkeun langkung ageung, sahingga sanajan niat haté tiasa janten dosa, sanaos henteu dilaksanakeun, maka anjeunna ogé minuhan sareng ningkatkeun sistem pangurbanan. Ayeuna urang kedah ngorbankeun rohani.

Baheula, nalika kuring maca ayat mimiti Rom 12 sareng ayat 17 tina Jabur 51, kuring unggeuk sirah sareng nyarios, sumuhun, tangtosna, pangorbanan rohani. Tapi kuring henteu bakal ngaku yén kuring henteu leres-leres terang naon ieu hartosna. Naon Pangorbanan Spiritual? Sareng kumaha kuring ngorbankeun salah sahiji? Naha kuring mendakan domba spiritual, nempatkeun kana altar spiritual, sareng motong tikoro na sareng péso spiritual? Atanapi naha Paul hartosna anu sanés? (Ieu patarosan rétorika!)

Kamus ngahartikeun pangorbanan salaku "kalakuan maturan hal anu berharga ka Gusti." Naon anu urang gaduh anu tiasa janten nilai ka Gusti? Anjeunna henteu peryogi nanaon ti kami. Tapi anjeunna hoyong sumanget sumanget, do'a, muji sareng awak urang.

Ieu panginten henteu sapertos pangorbanan anu hébat, tapi hayu urang perhatoskeun naon hartosna sadayana pikeun manusa, sipat duniawi. Sombong mangrupikeun kaayaan alami kamanusaan. Nyiptakeun pangorbanan tina sumanget rusak hartosna nyerah kareueus sareng sombong urang pikeun hal anu teu wajar: handap asor.

Solat - ngobrol sareng Gusti, ngupingkeun Anjeunna, ngeunteung kana Firman-Na, silaturahmi sareng hubungan, pikiran sareng sumanget - meryogikeun urang nyerah hal-hal sanés anu urang pikahoyong supados urang tiasa nyéépkeun waktos sareng Gusti.

Puji kajantenan nalika urang pipikiran jauh tina diri urang sorangan sareng fokus ka Gusti anu agung jagat raya. Deui, kaayaan alami jalma nyaéta mikirkeun nyalira. Puji nganteurkeun urang ka rohangan singgasana Gusti, dimana urang tuur kana tuur pikeun pamaréntahanana.

Rum 12,1 maréntahkeun urang nawiskeun awak urang salaku korban hirup, suci sareng pikaresepeun ku Gusti, dimana ibadah rohani urang diwangun. Daripada ngorbankeun awak urang ka Déwa dunya ieu, urang nempatkeun awak urang ka Gusti sareng nyembah ka Anjeunna dina kagiatan sadidinten urang. Teu aya pamisahan antara waktos dina ibadah sareng waktos di luar ibadah - sapanjang kahirupan urang janten ibadah nalika urang nempatkeun awak urang dina altar Allah.

Upami urang tiasa ngalakukeun pangorbanan ieu ka Gusti unggal dinten, urang moal aya dina bahaya adaptasi sareng dunya ieu. Sabalikna, urang dirobah ku nyerah kareueus urang, kahoyong sareng kahoyong urang pikeun hal-hal duniawi, kasibukan urang sareng diri sareng egoisme urang pikeun hirup pikeun nomer hiji.

Kami henteu tiasa ngalakukeun pangorbanan langkung berharga atanapi berharga tibatan ieu.

nurutkeun Tammy Tkach


Kurban spiritual