Kumaha haté anjeun dilatih?

403 kumaha dirina tangtu dilatih Barudak hoyong "biskuit", tapi péngkolan tina kendi cookie. Éta émut naon anu kajantenan waktosna nyandak dirina "biskuit" tanpa naros. Rumaja rumaja dugi ka lima menit sateuacan waktuna anu dijadwalkeun sabab anjeunna henteu hoyong dipénta datangna telat. Pembayar pajak mastikeun yén aranjeunna ngalaporkeun lengkep panghasilanna sabab henteu daék mayar denda nalika uji pajegna dicarik. Sieun ku hukuman dihukum seueur tina polah.

Sababaraha henteu hariwang, tapi anggap lampahna janten teu pati penting atanapi nganggap yén éta moal katangkep. Urang sadaya parantos nguping jalma nyebatkeun yén tindakanna henteu ngarugikeun; terus naha kesel?

Batur ngalakukeun hal anu leres, ngan saukur kusabab éta mangrupikeun hal anu leres. Naon alesanana panginten gaduh nurani anu sanés dimekarkeun sanés tapi anu sanés sigana teuing prihatin kana akibat tina naon anu aranjeunna ngalakukeun atanapi nolak tina ngalakukeun? Dimana integritas ti mana?

Dina Roma 2,14: 17, Paul nyarioskeun ngeunaan urang Yahudi sareng non-Yahudi sareng hubungan masing-masing sareng hukum. Urang Yahudi dipandu ku UU Musa, tapi sawaréh anu henteu Yahudi anu henteu ngagaduhan Hukum nurut naon anu diperyogikeun ku Hukum. "Dina lampah maranéhna aranjeunna hukum pikeun diri".

Aranjeunna nambut dumasar kana karep. Frank E. Gaebelein nyebutkeun dina Commentary Alkitab The Expositor's . atanapi salah.

Nalika kuring henteu pantes salaku murangkalih, sepuh kuring mastikeun yén kuring ngartos naon anu kuring lakukeun sareng kuring ngarasa kaliru ngeunaan éta. Kasalahan mantuan kuring ngasah ngagerentes. Dugi ka dinten ieu, nalika kuring ngalakukeun hal anu salah atanapi malah mikiran perbuatan salah atanapi ngagaduhan pamikiran anu salah, kuring ngarasa kuciwa sareng cobi ngadangukeun teras ngabenerkeun masalah éta.

Sigana yén sababaraha sepuh ayeuna henteu nganggo kasalahan salaku "guru". «Henteu sacara politis leres. Kalepatan teu séhat. Éta ngarugikeun harga diri »anak. Diaku, salah salah tina kasalahanana tiasa ngabahayakeun. Tapi koréksi anu leres, pangajaran anu leres sareng salah sareng suhur hirup kedah murangkalih janten dewasa anu dewasa. Saban kabudayaan di dunya gaduh jenis anu leres sareng salah sareng nanggung hukuman pikeun ngalanggar undang-undang nagara. Éta hanjelu, malah patah hati, ningali sabaraha leungit kasadaran integritas sareng karep.

Hiji-hijina anu ngabantosan urang ngahontal integritas nyaéta Roh Suci. Integritas asalna tina Allah. Pitunjuk pikeun nurani anu sénsitip tuwuh nalika urang ngadangukeun sareng ngantepkeun Roh Suci kanggo urang. Barudak urang kedah diajar bédana antara anu lepat sareng salahna sareng nunjukkeun cara ngadangukeun nurani Allah. Urang sadayana kedah diajar ngadangukeun. Gusti maparin monitor urang anu siap ngawangun ieu pikeun ngabantosan urang hirup anu jujur, bersih, sareng sasarengan.

Kumaha gerentes anjeun dilatih? - Grinded ka titik anu hadé atanapi ditambes ku teu nganggo éta? Marilah urang neneda yén Roh Suci ngasah kasadaran urang anu leres sareng salah ku kituna urang tiasa hirup anu integritas.

nurutkeun Tammy Tkach


pdfKumaha haté anjeun dilatih?