Leuwih hade tinimbang sireum

341 langkung saé tibatan sireum Naha anjeun kantos dina riungan ageung dimana anjeun karaos alit sareng teu pati penting? Atanapi anjeun calik dina pesawat na perhatikeun yén jalma-jalma di lantai na leutik sapertos bug? Kadang kuring mikir yén di panon Allah urang katingalina kawas simeut ngalumbung dina kokotor.

Dina Yesaya 40,22: 24 Gusti ngadawuh:
Anjeunna kajambatan diluhureun bunderan bumi, sareng jalma anu cicing di dinya sapertos simeut; anjeunna nyebarkeun langit sapertos jilbab sareng nyebarkeun sapertos kémah anu ngagaduhan nyawa; anjeunna ngungkabkeun para pangéran yén aranjeunna euweuh, sareng anjeunna ngancurkeun hakim-hakim di bumi: pas aranjeunna parantos nandur, pas aranjeunna kasuburan, pas suku-sukuna hancur di bumi, anjeunna niupkeun aranjeunna kaal sareng saterasna. Siklon nolak aranjeunna sapertos chaff. Naha éta hartosna yén urang salaku "belalang" teu hartosna jauh ka Gusti? Naha urang tiasa penting pikeun mahluk anu kuat?

Bab 40 anu Yesaya nunjukkeun urang konyol pikeun ngabandingkeun jalma sareng Gusti anu agung: «Saha anu nyiptakeun aranjeunna? Anjeunna anu ngajurung pasukanna ku jumlah, anu nyauran aranjeunna ku nami masing-masing. Rezeki na anu ageung sareng anjeunna kuat pisan sahingga teu tiasa sono » (Yesaya 40,26).

Bab anu sami nyebatkeun patarosan Allah ngeunaan sia urang. Anjeunna ningali kasusah urang sareng henteu nampik ngadangukeun kasus urang. Kaosna pamahaman anu langkung seueur tibatan urang. Anjeunna museurkeun lemah sareng sayah sareng masihan kakuatan sareng kakuatan.

Upami Gusti Allah calik dina tahta anu luhur di luhur bumi, anjeunna panginten ngan ukur ningali urang sapertos serangga. Tapi éta biasana aya, didieu sareng urang, di urang sareng nengetan pisan ka kami.

Urang manusa sigana kedah prihatin kalayan patarosan umum ngeunaan patarosan. Ieu nyababkeun sababaraha urang yakin yén urang di dieu ku kacilakaan sareng yén kahirupan urang henteu aya gunana. "Lajeng hayu urang ngagungkeun!" Tapi kami memang berharga kusabab urang diciptakeun dina gambar Allah. Anjeunna ngahargaan urang salaku jalma, masing-masing saha anu penting; saréréa ngahormat anjeunna dina jalanna sorangan. Dina riungan saratus sajuta, masing-masing sami pentingna sami - sadayana penting pikeun panyipta jiwa urang.

Maka naha urang siga kitu rame nyobian nyobian makna silih? Sakapeung urang ngala, ngahina sareng ngahina jalma anu nanggung gambar ka Nu Nyipta. Kami mopohokeun atanapi teu malire kanyataan yén Gusti mikanyaah ka sadayana. Atanapi naha urang sombong percaya yén sababaraha anu parantos dipasang di bumi ieu ngan ukur pasrah ka "atasan"? Kamanusaan sigana dihukum ku jahiliah sareng sombong, bahkan nyiksa. Hiji-hijina solusi anu nyata pikeun masalah utama ieu, tangtosna, kanyaho sareng kapercayaan kana anu masihan kahirupan urang sahingga hartosna. Ayeuna urang kedah ningali kumaha urang pangsaéna pikeun nungkulan hal ieu.

Conto urang pikeun ngubaran ka unggal anu lain nyaéta makhluk anu penting nyaéta Yesus, anu henteu pernah ngarawat sampah salaku saha waé. Tanggung jawab kami ka Yesus sareng silih parantos nuturkeun conto-Na - pikeun mikawanoh gambar Allah dina unggal jalma anu urang pendak sareng ngarawat aranjeunna sasuai. Naha urang penting pikeun Allah? Salaku juru sasaruaan, urang penting pisan pikeun anjeunna ngutus putrana hiji-hijina maot pikeun urang. Sareng anu nyarios sadaya.

nurutkeun Tammy Tkach


pdfLeuwih hade tinimbang sireum