Naha Gusti henteu ngajawab doa abdi?

340 naha Gusti henteu ngupingkeun do'a kuring "Naha Gusti henteu ngupingkeun do'a kuring?", Kuring sok nyarios ka diri kuring kedah aya alesan anu saé. Sugan kuring henteu ngado'a numutkeun kahoyong-Na, anu mangrupikeun sarat Alkitab pikeun solat anu diwaler. Meureun kuring masih ngagaduhan dosa dina kahirupan kuring anu kuring henteu kuciwa. Kuring terang do'a kuring bakal langkung gampang dibales upami kuring cicing di Al Masih sareng dina Firman-Na sepanjang waktos. Meureun éta masalah iman. Nalika kuring ngadoa kajantenan kuring anu kuring naroskeun hal, tapi ragu naha do'a kuring bahkan pantes didéngékeun. Gusti henteu ngajawab doa anu henteu dijangkar dina iman. Abdi percanten, tapi kadang kuring siga bapa di Markus 9,24 anu nangis pisan: "Kuring yakin; bantosan kafir kuring! " Tapi panginten salah sahiji alesan anu paling penting pikeun solat anu keterlaluan nyaéta kuring kedah diajar kenal pisan sareng anjeunna.

Nalika Lasarus nuju sakarat, saderekna Marta sareng Maria ngawartosan ka Yesus yén Lasarus gering pisan. Yesus teras ngajelaskeun ka murid-muridna yén panyakit ieu moal ngakibatkeun maot, tapi éta tiasa ngagungkeun Gusti. Anjeunna ngantosan dua dinten deui sateuacan tungtungna angkat ka Betania. Salami waktos ieu Lasarus parantos pupus. Ceurik pikeun pitulung ti Marta sareng Mary tétéla henteu kadéngé. Yesus sadar kanyataan yén Marta sareng Maria ogé murid-murid bakal diajar sareng mendakan hal anu penting pisan ngalangkungan ieu! Nalika Marta teras naros ka anjeunna perkawis badé kasép, anjeunna ngawartosan yén Lasarus bakal dihirupkeun deui. Anjeunna parantos ngartos yén bakal aya kabangkitan dina "Kiamat". Nanging anu anjeunna henteu acan paham, nyaéta yén Yesus nyalira nyaéta jadian sareng kahirupan! Sareng sing saha waé anu percanten ka anjeunna bakal hirup sanaos anjeunna maot. Urang maca ngeunaan paguneman ieu dina Yohanes 11: 23-27: «Yesus nyarios ka anjeunna: Lanceuk anjeun bakal dihirupkeun deui. Marta nyarios ka anjeunna: Kuring terang pisan yén anjeunna bakal dihirupkeun deui - dina kiamat dina dinten terakhir. Yesus nyarios ka dirina: Kami jadian sareng kahirupan. Anu percaya ka Kami bakal hirup sanajan manehna maot; sareng saha waé anu cicing di dinya sareng percanten ka kuring moal maot. Naha saur anjeun teh? Saur anjeunna ka anjeunna: Leres, Gusti, kuring yakin yén anjeun teh Al Masih, Putra Allah, anu sumping ka dunya. »Henteu lami sateuacan Yesus teras nimbalan Lasarus tina kuburan, anjeunna ngadoa di payuneun jalma-jalma anu duka, ambéh aranjeunna bakal percanten yén anjeunna téh Al Masih anu diutus ku Gusti: «Kuring terang yén anjeun salawasna nguping kuring; tapi pikeun kapentingan jalma-jalma anu nangtung, kuring nyarios kitu, supaya aranjeunna percaya yén anjeun ngutus kuring.

"Upami Yesus parantos ngajawab permintaan Marta sareng Maryam pas éta dibawa ka anjeunna, seueur jalma bakal sono kana pelajaran penting ieu. Nya kitu, urang panginten heran naon anu bakal kajadian dina kahirupan urang sareng kamekaran spiritual upami sadaya doa urang langsung diwaler? Pasti urang bakal resep ka genius Allah; tapi henteu leres-leres kenal sareng anjeunna.

Pikiran Gusti ngalangkungan jauh ti urang. Anjeunna terang naon, iraha sareng sabaraha anu diperyogikeun ku batur. Anjeunna tumut kana sadaya kabutuhan pribadi. Upami anjeunna minuhan paménta, éta henteu hartosna yén pamenuhanana ogé bakal saé pikeun jalma sanés anu naroskeun ka anjeunna pikeun hal anu sami.

Janten waktos sanésna urang ngaraos yén Gusti henteu ngalaksanakeun urang ku doa-doa anu henteu kadéngé, maka urang kedah ngungkaban jauh tina harepan urang sareng jalma-jalma di sakuriling urang. Saperti Marta, hayu urang ngagorowok iman urang ka Yesus, Putra Allah, sareng hayu urang ngantosan anjeunna anu terang naon anu pangsaéna pikeun urang.

nurutkeun Tammy Tkach


pdfNaha Gusti henteu ngajawab doa abdi?