Rasakeun kanikmatan

Naha anjeun ngagaduhan perjalanan anu saé? Ieu biasana patarosan anu mimiti ditaros nalika kaluar tina pesawat. Sakumaha sering anjeun ngajawab: "Henteu, éta pikareueuseun. Pesawat pesawat telat, urang gaduh hiber ngagalura, teu aya tuangeun sareng ayeuna mah nyeri sirah! " (Aduh, éta siga anu kajantenan kuring saatos salah sahiji penerbangan kuring anu langkung teu raoseun!)

Kuring bakal kasieun pikeun buang sapoé ngan ukur iinditan ti hiji tempat ka tempat anu sanés; éta sababna kuring nyobian nganggo waktos perjalanan kuring kumaha waé. Kuring sok nyandak sababaraha buku, serat pikeun dijawab, tulisan anu badé diédit, kasét audio sareng, tangtosna, sababaraha coklat salaku snack! Janten sanaos tanjakanna bénjol atanapi kuring telat sumping, kuring masih tiasa nyarios yén kuring resep kana perjalanan kusabab kuring henteu ngan ukur linggih di dinya hariwang ngeunaan sagala rupa hal anu salah atanapi kasurupan amarah.

Naha hirup sapertos kieu henteu? Hirup mangrupikeun perjalanan; urang ogé tiasa ngaraosan éta sareng ngagunakeun waktos anu dipasihkeun ku Gusti, atanapi urang tiasa ngagentoskeun panangan ku kaayaan sareng ngarepkeun yén kaayaan bakal béda-béda.

Kumaha waé kahirupan urang diwangun ku dinten perjalanan. Sigana mah urang buru-buru ti tempat ka tempat, buru-buru kana janji sapertos gélo, pendak sareng jalma sareng nyatet hal-hal anu teu aya dina daptar urang. Naha urang kantos ningali deui nyandak gambar méntal sadidinten sareng nyarios, "Ieu mangrupikeun momen dina kahirupan kuring. Hatur nuhun, Gusti, pikeun waktos ieu sareng kahirupan ieu "?

"Urang kedah hirup langkung seueur dina waktos ayeuna," saur Jan Johnson dina bukuna, "Nikmati Hadir Allah" (Nikmati ayana Allah) "sabab éta ngabantosan urang pikeun ngahargaan prosés sareng hasil kahirupan".

Hirup langkung ti ngan ukur nyirian hal-hal dina daptar kami. Kadang-kadang urang sibuk pisan pikeun produktip sareng ngan ukur ngarasa puas nalika urang parantos tiasa ngalakukeun sabisa-bisa. Sanajan saé pikeun mikaresep naon anu anjeun kahontal, éta langkung amis lamun urang «ngaraosan waktos ayeuna ieu tibatan liren dina waktos kapengker atanapi muhasabah masa depan tanpa rencana» (ibid). Henteu ngan ukur hal-hal anu saé dina kahirupan siga anu langkung saé nalika urang mikaresep unggal waktos, tapi hal-hal anu goréng janten langkung ditanggung nalika ditingali salaku bagian tina prosés anu lengkep. Percobaan sareng masalah henteu permanén; éta batu rada kasar dina jalur éta. Kuring terang éta gampang ngomong. Nanging, émut, yén anjeun parantos ngalangkungan seueur titik-titik kasar sareng anu ayeuna anjeun bakal aya di tukangeun anjeun. Éta ogé ngabantosan pikeun ngémutan yén urang henteu aya di dieu pikeun tujuan éta. Kami nuju di tempat anu sanés, langkung saé. Paul ngadorong urang dina Pilipi 3,13: 14:
«Baraya, kuring henteu nganggap kuring sorangan anu nyanggap; tapi hiji hal [kuring lakukeun]: Kuring hilap naon anu di tukangeun sareng ngahontal naon anu aya di payuneun kuring sareng moro tujuan, harga panggilan surga Gusti di Kristus Yesus. "

Hayu urang teraskeun sareng tujuan dina émutan. Tapi hayu urang ogé resep unggal dinten perjalanan sareng anggo waktosna. Wisata Anu Saé!

nurutkeun Tammy Tkach


pdfRasakeun kanikmatan