Manjengserna Gusti, jiwa abdi

402 angkat Gusti abdi jiwa Kaseueuran murangkalih kenal pikeun ngagedekeun gelas sareng senang-senang ngagunakeunana pikeun ningali sadayana ngagedéan. Serangga siga monster tina novel fiksi ilmiah. Partikel kokotor sareng keusik katingali sapertos ranjang walungan ageung atanapi gurun. Kaseueuran waktos, nalika anjeun nunjuk gelas pembesar dina raray babaturan, aya anu matak seuri.

Maryam, indungna Yesus, teu acan terang nanaon tentang ngagedekeun gelas. Tapi anjeunna sadar kana naon anu anjeunna nyarioskeun dina Lukas 1,46 nalika anjeunna ngaraos pujian tina warta yén anjeunna bakal nampi berkah janten indung Al Masih bitu di jero. "Sareng Mary nyarios: 'Jiwa abdi ngagungkeun Gusti." Kecap Yunani pikeun "ngagungkeun" hartosna ngajantenkeun hébat sareng luhur, teras dina hartos anu langkung lega pikeun ngagedékeun, ngagungkeun, muji, muji, ngagedéan. Hiji koméntar nyarios: ”Maryam ngagungkeun Gusti ku nyarios ka batur kumaha luhurna sareng luhurna aranjeunna dina paningali aranjeunna. Kalayan pulasna (dina basa Yunani) Mary nunjukkeun yén muji dirina pikeun Allah asalna tina jero haténa. Ibadah anjeun pribadi pisan; éta tina haté. " Kidung muji Maryam disebat "Magnificat", anu mangrupikeun ungkapan Latin pikeun "naekeun, ngagedéan". Mary nyarios yén jiwana ngagungkeun Gusti. Tarjamahan anu sanés nganggo kecap "puji, luhurkeun, puji".

Kumaha carana urang tiasa ngagungkeun Gusti? Sugan léksikon bakal masihan kami sababaraha pitunjuk. Salah sahiji hartos nyaéta ngajantenkeun ukuranana langkung ageung. Nalika urang angkat ka Gusti, anjeunna janten langkung ageung. JB Philipps nyarios: "Gusti anjeun leutik teuing." Ngagungkeun sareng ngagungkeun Gusti ngabantuan urang sareng anu sanés ngartos kumaha jauhna langkung ageung tibatan anu urang pikir atanapi bayangkeun.

Hartosna anu séjén nyaéta ngajantenkeun Gusti katingali langkung ageung sareng langkung penting payuneun jalma. Nalika urang mikirkeun hal éta sareng nyarioskeun kumaha hébatna Gusti, éta ngabantosan urang ngartos saha urang anu aya hubunganana sareng anjeunna. Cara sareng pipikiran Gusti jauh langkung luhur sareng langkung ageung tibatan urang, sareng urang kedah ngingetan diri sareng silih ka aranjeunna. Urang tiasa janten langkung ageung tibatan anjeunna dina panon urang upami urang henteu ati-ati.

Joe Stowell nyarios, "Tujuan hirup urang nyaéta ngantep batur ningali kumaha Gusti sapertos aranjeunna niténan sareng ngalaman kaasih-Na ngalangkungan urang." Anjeun tiasa nyarios yén kahirupan urang ibarat jandéla anu jalma sanés ningali Kristus hirup di urang. Anu sanésna ngagunakeun analogi yén urang ibarat kaca spion anu ngagambarkeun anjeunna sareng kaasihna. Urang tiasa nambihan kana daptar yén kami téh kaca pembesar. Nalika urang hirup, karakterna, kahoyongna, sareng cara na janten langkung jelas sareng langkung ageung pikeun pemirsa.

Nalika urang hirup tenang sareng tenang dina sagala taqwa sareng kahormatan (1 Timoteus 2,2), urang kedah ngajaga jandéla bersih, nunjukkeun réfléksi anu jelas, sareng ningkatkeun kahirupan sareng kaasih Yesus di urang. Angkat Gusti, jiwa abdi!

nurutkeun Tammy Tkach


pdfManjengserna Gusti, jiwa abdi